Najboljša aplikacija za ''off the grid'' stezice/kolovoze

Navigacija, orientacija, karte, pripomočki, skratka vse, kar nam pomaga najti pravo pot

Najboljša aplikacija za ''off the grid'' stezice/kolovoze

OdgovorNapisal/-a Lukec23 » 29 Jul 2020 16:36

Pozdravljeni,

zanima me, katera je po vaših izkušnjah najboljša aplikacija oz katera ima največ (zanesljivih) off the grid singlc/gozdnih kolovozov/vlak vrisanih? Meni je recimo všeč odkrivanje novih poti in bi si s tako aplikacijo res lahko pomagal. Nočem pa, da ima sicer neko stezo vrisano, potem pa se tresem, če bom prišel ven, ker sem se že predhodno nasral. Tako da iščem nekaj zanesljivega.

Sedaj uporabljam komoot pa me je prijetno presenetil, ima vrisanih nekaj poti, za katere niti nisem vedel, da so, tako da super.

Me zanima, če obstaja še kaj zmogljivejšega? Kakšna mobi aplikacija? Ali pa recimo, da bi si nabavil kakšno specialno Garmin napravo, imajo ti zemljevidi še več teh poti vrisanih?


In pa še eno bolj tehnično vprašanje, če mogoče kdo ve - zanima me, kako se te nav aplikacije oz v primeru Garmin naprav pač garmin zemljevidi posodabljajo? Ker vemo, da poti nenehno izginjajo/se zapirajo in po drugi strani pa tudi nastajajo nove, tako da to je dinamičen proces. Kako oni ostajajo v stiku s tem? Kako vem, da se furam po zemljevidu, ki je res max posodobljen? Na misel mi pade samo način v stilu AI - da userji odkrivajo nove poti, se po njih furajo, aplikacija/Garmin pa si to zabeleži in nasledji uporabniki bodo imeli že to vrisano potko naslednjič ko bodo aplikacijo uporabili? ''Včeraj'' pa je recimo še nebi imeli? Kako dolg je ta zamik? Mogoče kdo ve?

Hvala, lp
Lukec23
član
 
Prispevkov: 40
Pridružen: 10 Maj 2020 22:42

Re: Najboljša aplikacija za ''off the grid'' stezice/kolovoz

OdgovorNapisal/-a b4d » 30 Jul 2020 06:40

Vcasih pogledam heatmaps na stravi, ce vidis da je bilo dosti aktivnosti, se verjetno da.

Ima pa svoj car prav odkrivanje novih poti, vzami si cas, dodaten bidon, po poti odtrgaj jabolko in zanalasc zavij v neznano...


Heh, Garmin trenutno upa da bo prezivel, glede na ransomware, ki jih je ohromil za cel teden. Nazalost pa moj se nima zemljevidov noter, tako da ti kaj pametnega ne znam povedat, dvomim pa da so kaj azurni glede singlov in podobnega. Mogoce ce ima noter trailforks, pa da pobira proge, ki jih kdo narise.
Uporabniški avatar
b4d
član
 
Prispevkov: 55
Pridružen: 23 Jul 2007 22:19
Kraj: Podgrad

Re: Najboljša aplikacija za ''off the grid'' stezice/kolovoz

OdgovorNapisal/-a Lukec23 » 30 Jul 2020 18:47

Hvala za odgovor:)
Lukec23
član
 
Prispevkov: 40
Pridružen: 10 Maj 2020 22:42


Vrni se na NavigacijaKdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov