Odlični: Pridružite se Pustolovcem! (jesen 2011).

Splošna obvestila o gorskem kolesarjenju po Sloveniji, Eventi - Dogodki, Najave dogodkov, Tekmovanja, Video in slike - tekmovalna scena.

Odlični: Pridružite se Pustolovcem! (jesen 2011).

OdgovorNapisal/-a Milan48 » 08 Nov 2011 12:14

Janez Korošec in kompanija napredujejo z velikimi koraki tudi v kolesarski smeri. Njihove turce so vedno skrbno izbrane in polne adrenalina.
Ta "hudi" Tablaši: Pridružite se jim!

Zadnje sporočilo gre takole:

"Ojla pustolovci,

Kaj je novega?

1. Rojen je nov 24urni izziv. ALPINJANA! Najprej nas moram malo pohvaliti za nazaj, namreč pred 10 dnevi smo Nejc, Riko, Mateja, Dušan in jaz v 22.urah kot ekipa izdelali turo čez 8 alpskih prelazov - Alpinjano. Reportaža še pride, tu je krneki filmček: http://www.youtube.com/watch?v=HHugrhCQ8GY&feature=related
Odločili pa smo se, da bo Alpinjana stalnica (oz. stalni projekt) v našem pustolovskem svetu in da bo Pustolovec rajd prevzel neke vrste domicil za to pot.

Pot ALPINJANA je torej nastavljena, napisali smo vodniček po poti, na vseh osmih prelazih pa smo na bolj ali manj skrivno mesto postavili osem "vpisnih knjig" v obliki plastičnega tulca z listom in pisalom za vpis. Do sedaj je ALPINJANO izdelalo v celoti (v manj kot 24 urah) vsaga 5 posameznikov in zato ostaja ALPINJANA prvenstveno pustolovski 24-urni izziv. V Sloveniji imamo namreč mnoge pohodniško-tekaške 24 urne izzive (K24, GM4O extrem, T24, P24...), a kolesarskega še ni bilo. In Alpinjana naj bo prav to - in v bolj veličastno okolje Julijcev, Karnijcev in Karavank je ne bi mogli postaviti.

Ocenjujem, da cela ALPINJANA v 24 urah ni pretežek zalogaj za malo bolj trmastega kolesarja. Po težini jo primerjam s K24 (morda je celo za kanček lažja). Na poti si torej damo duška, opozarjam pa, da pot ni pisana na kožo nobenemu specialnemu tipu kolesarja, saj vsebuje izmenično tako asfalt, makadam, kolovoze, steze, fajn downhille in celo nekaj nošnje kolesa. V bistvu je napisana najbolj za pustolovske kolesarje in to smo prav mi!!
Zaenkrat je možno dobiti vodniček z lokacijami "vpisnih knjig" pri meni (pišite mail), a kaj kmalu ga bomo objavili na naši strani!
Vsekakor pa mi javite, če bo kdo kdajkoli delal to pot v celoti, saj se dela kronika poti od vsega začetka.


2. Pustolovščine Pustolovca Rajd
POVABILO: Vabljeni na novembrsko pustolovščino to nedeljo 13.11. (začetek v nedeljo izjemno zgodaj zjutraj (to je ob polnoči), konec bo v nedeljo izjemno pozno zvečet (to je ob polnoči) :)). Ime pustolovščine je Great Divine (Nebeško lepa pot, NLP).
Pustolovski problem tega izziva že poznate (saj je bila pustolovščina mišljena že v oktobru). To je odgovor na vprašanje, ali je mogoče v 24 urah z eno biciklistično turo povezati vseh 50 cerkva na območju Polhograjskih Dolomitov.
Razpis je na: http://www.pustolovecrajd.org/PRajd/web/upload/great%20divine.pdf
Karte (1-4) so na: http://www.pustolovecrajd.org/PRajd/web/upload/Karta%201-4.pdf
Karte (5-11) so na: http://www.pustolovecrajd.org/PRajd/web/upload/Karta%205-11.pdf
V enem zamahu bomo iz bližine Ljubljane (Sora pri Medvodah) krenili proti zahodu in probali osvojiti vseh 50 cerkva v Polhograjcih. Pri tem bomo osvajali 1 cerkvo/30 minut in upamo, da nam uspe. Pot Great Divine je enastavno preveč lepa in preveč blizu, da je ne bi probal v 24urah uresničiti vsak pustolovec.

DO KONCA LETA: Do konca leta oz. pozimi pričakujte še pustolovščine:
- Bistrenje (verjetno konec novembra ali v prvi polovici decembra - razpis je: http://www.pustolovecrajd.org/PRajd/web/upload/bistrenje%20razpis.pdf
- Vsi hribi Ljubljane (pozimi, enkrat do 21.3., razpis je: http://www.pustolovecrajd.org/PRajd/web/upload/Vsi%20ljubljanski%20hribi.pdf Pri tej avanturi iščem lokacije, predvsem na vzhodni strani MOL-a (Janče ipd.), kjer bi bilo možno dobiti krajše nočno zavetje ali ogrevanje - če ima kdo kak vikend ali stanuje tam...)


3. Drugi treningi Pustolovca Rajd - primerno za vse!!
Za treninge A in B spremljaj razpise na http://www.pustolovecrajd.org in pokliči na 031 329 581.

A - "Torkova Mikroavantura" bo razpisana na naši strani kot Novica, bo vedno popoldan ali zvečer ob torkih, ca. 3 ure, v radijusu 60 km iz Ljubljane, lahko je karkoli, samo da bo nenavadno, nepredvidljivo, pustolovsko...Naslednji Mikroavanturi sta "posvečeni" Tuhinjski dolini!

8.11. - Slevec Tura (glej razpis in karta na naši strani http://www.pustolovecrajd.org )
15.11. - Lenuhov navigacijski izziv (s GPS-om bomo čez Tuhinjsko dolino pisali črke - glej http://www.lenuh.si

B - trening "Točno ob desetih" bo razpisan vsakokrat na naši strani ob strani v Sporočilih. Možen je ob ponedeljkih ali četrtkih, začel se bo točno ob 22.00h in bo trajal ca.1 uro. To bo v glavnem pohod, tek ali kolo na kakšen bližnji znani hrib v radijusu 20km od LJ, vsi boste on 23.30 že doma in čili za naslednji dan.
10.11. in 17.11. - glej sporočila na http://www.pustolovecrajd.org


4. Adventure race, druga tekmovanja & ostale novice

V začetku decembra bo Srečanje pustolovcev, a več o tem kmalu...
Vsi ostali razporedi tekem do konca leta, (ki trajajo več kot 5 ur), so zbrani na http://www.pustolovecrajd.org ali v napovedniku.

Go Rajd Go! Pustolovski pozdrav!! Janez"


Slika
Nulla tenaci invia est via!
https://plus.google.com/+MilanRejec
Uporabniški avatar
Milan48
Nonić
 
Prispevkov: 4458
Pridružen: 12 Jul 2000 14:09
Kraj: Šalara / Salara

Vrni se na Obvestila, objave, koledarji prireditev, tekmovanjaKdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov