Turca po Trans Karavanke 21.-22.9. -spremenjeno

Obvestila, linki in vabila na skupne organizirane ture kolesarskih klubov in KTK, ki so odprte za vse.

Turca po Trans Karavanke 21.-22.9. -spremenjeno

OdgovorNapisal/-a Turno kolesarstvo » 05 Sep 2019 21:08

4 dnevna turca je velik velik zalogaj, zato smo jo skrajšali na 2 dni oz. lahko prideš tudi samo za en dan.
Hkrati ta turca šteje kot jesenska turca KTK.

https://ktk.pzs.si/novice.php?pid=13666

V Karavankah je vzpostavljena nova turnokolesarska pot Trans Karavanke, ki je nastala v oviru projekta Alpe Adria Karavanke/Karawanken. Pot se razteza od Jezerskega do Korenskega sedla oziroma obratno. Celotna dolžina poti je 132 kilometrov, skupnega vzpona je okrog 5.500 višinskih metrov. Organizirana bo vodena tura po trasi med Mojstrano in dolino Završnice, in sicer bo možnost kolesarjenja v soboto, 21., in nedeljo, 22. septembra, ali oba dneva skupaj.

Etapi:

-- sobota, 21. september: Mojstrana (ob 9:00 ogled Slovenskega planinskega muzeja, nato začetek ture) - Planina pod Golico - Dom Pristava v Javorniškem Rovtu (uradna otvoritev turnokolesarske poti Trans Karavanke, 15:00); spust in povratek v Mojstrano; v Domu Pristava bo možnost prenočitve;
-- nedelja, 22. september: Dom Pristava v Javorniškem Rovtu (8:00) - Olipova planina - Zabreška planina (tečaj varne vožnje z gorskim kolesom, otvoritev proge Predigra in možnost spusta) - Dolina Završnice; prevoz na izhodišče v Javorniški Rovt okrog 17:00.


Opis
Trasa turnokolesarske poti Trans Karavanke večinoma poteka po gozdnih cestah na prisojnih pobočjih Karavank, do vrha grebena se povzpne le na svoji najbolj zahodni točki na Peči oz. Tromeji. Na poti med drugim obišče Slovenski planinski muzej v Mojstrani ter nekaj priljubljenih planinskih postojank (Valvasorjev dom pod Stolom, Planinski dom na Zelenici, Planinski dom na Kofcah, Dom Pristava v Javorniškem Rovtu), a največja nagrada bodo čudoviti razgledi ter uživanje v dobri družbi in neokrnjeni naravi.

Spremljevalna dogodka:

sobota, 21. september, Gorskokolesarski dan v Javorniškem Rovtu;
nedelja, 22. september, Gorsko kolesarjenje pod Stolom.


Tura je primerna za kondicijsko dobro pripravljene gorske kolesarje, saj so dnevne etape praviloma dolge od 25 do 35 km, vsak dan pa premagamo več kot 1.000 metrov višinske razlike. Turo bodo vodili izkušeni turnokolesarski vodniki.

Oprema
Na turi je obvezna uporaba kolesarske čelade. Priporočena je tudi uporaba kolesarskih rokavic in očal. S seboj imejte osebni dokument in zdravstveno izkaznico.

Za turo potrebujete tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem. S seboj imejte rezervno zračnico, tlačilko in orodje za menjavo zračnice. Tura je primerna tudi za udeležence z električnimi gorskimi kolesi. Treking kolesa niso primerna.

Stroški
Udeleženci krijejo stroške prehrane (in namestitve; Dom Pristava v Javorniškem Rovtu). Ostale stroške (organizacija in vodenje ture, drugi dan prevoz na izhodišče) krije organizator, Planinska zveza Slovenije, v sklopu projekta Alpe Adria Karavanke/Karawanken.

Prijave
Prijave sprejemamo do 19. septembra, na elektronski naslov katja.macek@pzs.si.
Pri prijavi navedite: ime in priimek, gsm, udeležba na turi (sobota/nedelja/oba dneva) ter v primeru obeh dnevov spanje v Domu Pristava (da/ne).
Za udeležence dvodnevne ture bo v nedeljo organiziran prevoz do izhodišča.
Pogoj za prijavo je članstvo v Planinski zvezi Slovenije (za Avstrijce članstvo v Alpenverein Austria).

Lepo vabljeni!
Komisija za turno kolesarstvo - http://ktk.pzs.si/
Turno kolesarstvo
član
 
Prispevkov: 111
Pridružen: 27 Feb 2008 19:20
Kraj: Slovenija, gorata področja

Vrni se na Skupne organizirane gorskokolesarske tureKdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Rokson