Stran 1 od 1

Menjava zavor komplet

OdgovorObjavljeno: 24 Jun 2016 07:54
Napisal/-a nixnix
zdravo, dobro jutro!

pišem prvič in iščem malenkost nasveta. nadomeščam stare hayse 9, ki so že čisto spustili dušo. naročam iz nemčije, gledam pa tale shimanov komplet. bodo v redu za občasno turistično vožnjo v klanec in dol? zdaj me pa bega, katere rotorje moram vzeti zraven? variant je nekaj: prva :: druga :: tretja :: četrta
pravzaprav je verjetno prvi disk še pogojno uporaben, le zadnji je že precej tanek. ampak če bi menjal, se mi za ta denar zdi škoda tvegat, da potem zadeva slabše dela. kolo je le deset let star cube ltd

je še kaj od drobnega materiala, kar bi moral zraven naročiti? poleg rotorjev so omenjeni še "suitable adapters"?
hvala za nasvete!

ps če kdo ve za kakšno alternativno štacuno, ki pošilja tudi v slo in je boljša/ugodnejša/preverjena, bom tudi zelo hvaležen.

Re: Menjava zavor komplet

OdgovorObjavljeno: 24 Jun 2016 10:52
Napisal/-a TITan
Deore so čisto zakon bremze tudi za kak bolj zahteven spust. Glede rotorjev pa prvo povej kak sistem pritrditve imaš (na 6 vijako ali centerlock?), ker linkal si obe varianti. Drugače bi pa osebno raje dodal tistih 5€ na rotor pa vzel SLXe, kot pa deorje. Je trši material in bodo dalj zdržali.

Re: Menjava zavor komplet

OdgovorObjavljeno: 24 Jun 2016 12:09
Napisal/-a nixnix
aha, tu se pokaže, da več kot očitno pojma nimam. imam torej varianto na 6 vijakov, ne pa center-lock sistema. nisem vedel, da to dvoje ni kompatibilno :oops:

za dolgoživost me prav grozno ne skrbi, saj je zdaj zdržalo deset let, na dvajset pa ne računam. če ni razlik v delovanju, potem me sama dolgoživost in trdota rotorjev najbrž ne skrbi? samo razmišljam... ali naj raje vzamem večje rotorje, pa dokupim ustrezne adapterje? zdaj imam mislim da 180/160 mm. recimo da bi razmišljal v smeri 203/180 mm? za vsa mnenja in nasvete sem zelo hvaležen!

Re: Menjava zavor komplet

OdgovorObjavljeno: 24 Jun 2016 15:15
Napisal/-a ZmZ31
Vse se da rešit z adapterji(centerlock vs. 6 bolts) :mrgreen: Drugače pa ti bodo Deore M615 čez glavo dovolj za to,kar ti rabiš :wink:
Z rotorji je pa tako,kupi SLX ( http://www.bike-discount.de/en/buy/shim ... /wg_id-283 ) in daj tistih par € kolikor so dražji od deore.In tudi pri velikosti je razlika :D večji se manj grejejo itd...samo za tvojo turistično vožnjo nebi kompliciral z večjimi,razen če... sam dopiši :wink: če boš dal pa 203/180mm,potem pa rabiš še ustrezne adapterje.
prejšnji teden nekaj naročeval in je bila najcenejša varijanta bikediscount :evil: saj js nisem našel ceneje.

Re: Menjava zavor komplet

OdgovorObjavljeno: 24 Jun 2016 16:16
Napisal/-a proV
Vzemi raje SLX, cena je enaka.

Re: Menjava zavor komplet

OdgovorObjavljeno: 24 Jun 2016 17:19
Napisal/-a lukasmuka
tole proti hayes nine bo dan in noč.
Kot sem že enkrat napisal. Enak pecikl in diski, samo bremze druge. z nine proti koncu na dva prsta. 615 brez problema na en prst.

Re: Menjava zavor komplet

OdgovorObjavljeno: 24 Jun 2016 18:58
Napisal/-a TITan
ZmZ31 napisal/-a:Vse se da rešit z adapterji(centerlock vs. 6 bolts) :mrgreen:6 bolt rotor se že da na centerlock pesto, obratno pa nikakor ;)

Če je enaka cena vzemi SLX zavore. So lepše, več gumbkov majo, pa keramični batki manj segrevajo olje. Pa pri enem ali drugem SLX diske. Ko imaš v roki SLX in Deore je kvaliteta izdelave konkretno drugačna.

Glede velikosti sem v campu "večje je boljše", je pa vse skupaj odvisno od terena, stila vožnje in seveda obilnosti voznika.
Hayes 9 so mi sicer čisto solidne zavore za na 1 prst, samo SLXi so res naslednji nivo.

Re: Menjava zavor komplet

OdgovorObjavljeno: 24 Jun 2016 22:29
Napisal/-a nixnix
Najlepša hvala. Torej naročam slx in slx. Milimetre bom pa kar ohranil take, kot so originalno. Kok časa pa kaj ta nemška roba navadno hodi do Slovenije?

Vsem lep Dan državnosti!

Re: Menjava zavor komplet

OdgovorObjavljeno: 25 Jun 2016 06:27
Napisal/-a TITan
Ponavadi 3-5 dni.

Re: Menjava zavor komplet

OdgovorObjavljeno: 25 Jun 2016 11:11
Napisal/-a ZmZ31
Večinoma je roba prišla v treh dneh,sem pa čakal že tudi teden dni :roll: Slx kombinacija o-o

Re: Menjava zavor komplet

OdgovorObjavljeno: 26 Jun 2016 07:04
Napisal/-a nixnix
Evo, updejt: danes sem že mislil naročit ta nemški SLX kombo, pa se pokaže ena varianta, da lahko dobim tudi XT ročke in čeljusti (mislim da gre za m8000, ali so še kakšne drugi modeli?) kar tu v SLO. Razlika v ceni ne bi bila za ne-preživet, plus da mi potem ni treba čakat dostave. Ne vem sicer, kateri rotorji bi bili zraven, samo je že osnova precej boljša, ne? Močno se nagibam k tej možnosti, čeprav verjetno tako kakovostnih bremz ne bom nikoli (na polno) izkoriščal.

Škoda, ker zdaj vse kaže, da ne bom mogel naročit enih izi špeglov zraven te DE pošiljke 8)

Re: Menjava zavor komplet

OdgovorObjavljeno: 26 Jun 2016 08:37
Napisal/-a lukasmuka
v osnovi so iste bremze deore, slx in xt.
Razlika je v materjalu bata (slx in xt keramika) in pa možnosti nastavitve delovanja ročke.

Re: Menjava zavor komplet

OdgovorObjavljeno: 26 Jun 2016 09:07
Napisal/-a ZmZ31
In kje boš dobil tako ugodno da se ti splača?
Vrjetno je komplet zavor kr ene 60+€ dražji in pa tudi rotorji bodo tam 5-10€ dražji kot v nem.To pa ni tako malo,še posebej,ker med slx in xt sam vrjetno ne boš/nebi opazil razlike :wink:
Si pa vrjetno dobil dojst dobre odgovore,da veš kaj kupit,koliko boš pa za to pripravljen plačat je pa na tebi :wink:

Re: Menjava zavor komplet

OdgovorObjavljeno: 26 Jul 2016 13:26
Napisal/-a nixnix
Zavore zdaj že dobro preizkušene in lahko napišem, da sem zelo zadovoljen. Komplet me je prišel 160 eur, skoraj toliko bi pa tudi za 615 odštel, pa še montirati bi jih moral nekam dat. Hvala vam vsem za odgovore, mnenja in nasvete! Dol se peljem suvereno, kolikor pač znam :) Pozdrav!