Usklajeno delovanje kolesarjev LJ-Šiška-Bežigrad

Objave o ukradenih kolesih

Usklajeno delovanje kolesarjev LJ-Šiška-Bežigrad

OdgovorNapisal/-a superficiar » 25 Maj 2015 14:12

Zdravo vsem skupaj, me zanima ali bi bil kdo pripravljen na določen dan (no lahko tudi povsem ločeno) v svojem okolišu nastaviti vabo (beri kolo) in seveda zasedo (civilna aretacija, prijem in pridržanje storilca, zalotenega pri izvajanju kaznivega dejanja, do prihoda policije), se mi zdi, da nam bo le tako uspelo vsaj nekaj moronov spraviti za določen čas stran od naših koles......
- pri hipermarketu Mercator Parmova so to trije mulci (22-25 stari) verjetno sodelujejo z enim kelnarjem iz Piazze (ki dela popoldanske), - zgornja šiška (OŠ Hinko Smrekar) malo večji banditi v Merci (mislim, da nek bolj športen tip avta) vsi so bolj kot ne odpileni (pazljivo ravnanje), sicer je zadeva iz pravnega stališča malo vprašljiva, vendar jaz za končanje tega sranja ne vidim druge, če ima kdo kakšno idejo sem odprt za predloge....
-še ena banda v spodnji šiški (možno da ista kot pri hipermarketu, so pa lociarani med progo in blokoma ob Celovški, verjetno jih pa itaq mrgoli po Ljubljani, tko da ne vem a sploh imamo šanse v LJ (brez puške, sefa za kolo in alarmnega sistema...) :shock: :evil: :evil: :mad: :mad: :mad: :mad: :!: :!: :!: :!:
superficiar
član
 
Prispevkov: 77
Pridružen: 11 Jun 2012 20:14

Re: Usklajeno delovanje kolesarjev LJ-Šiška-Bežigrad

OdgovorNapisal/-a Jabooz » 25 Maj 2015 15:12

Zakonodaja sploh ni na tvoji strani.
Temu se reče samovoljno dejanje in boš pač obravnavan če se kaj zares zgodi. Žal.

Raje najdi na ustrezni policijski postaji nekoga, ki bo kaj naredil.
če ravno ne štrajka.
Uporabniški avatar
Jabooz
Bush Doctor
 
Prispevkov: 3981
Pridružen: 02 Mar 2005 15:54
Kraj: Ljubljana

Re: Usklajeno delovanje kolesarjev LJ-Šiška-Bežigrad

OdgovorNapisal/-a Mojo Jojo » 25 Maj 2015 16:36

Včasih so skinheadi delali selekcijo...zdej nimajo več naravnih sovražnikov.
Monkey Control
Uporabniški avatar
Mojo Jojo
član
 
Prispevkov: 4877
Pridružen: 31 Jul 2008 09:20
Kraj: bliz obvoznice

Re: Usklajeno delovanje kolesarjev LJ-Šiška-Bežigrad

OdgovorNapisal/-a hyperskunk » 26 Maj 2015 08:50

Jst sm za!
Nobody can be exactly like me. Sometimes even I have trouble doing it.-- Tallulah Bankhead
hyperskunk
član
 
Prispevkov: 654
Pridružen: 28 Avg 2010 10:32
Kraj: Lj

Re: Usklajeno delovanje kolesarjev LJ-Šiška-Bežigrad

OdgovorNapisal/-a superficiar » 26 Maj 2015 11:52

Policija ti v teh primerih ne more kaj dosti pomagati, tudi sami to priznavajo! Zato imaš na voljo pač 1) zelo drago zavarovanje, pa še v teh primerih je odvisno od zavarovalnice, kako bo ravnala, ko bo do škodnega dogodka prišlo (nič ni sigurno) - pri rabljenih kolesih si pa sploh u k..... 2) nošenje kolesa v stanovanje (tudi to ni 100%), sploh če te majo na muhi! 3) kleti so skoraj neuporabne (odvisno sicer kje živiš, jaz se tu navezujem na okolico šiška-Bežigrad) zato jih moraš popolnoma predelati (tudi to stane) pa tudi po tem ne vem kako bi vse skupaj zdržalo, ker očitno so ti izmečki dobro opremljeni. 4) alarmni sistemi tudi niso poceni, prav tako GPS sledilniki, ki pa v bistvu predstavljajo neko zadnjo bariero oz. mogoče rešilno bilko, ko zveš, da so ti kolo ukradli v roku 1-2 ure nazaj, potem zna biti tudi to prepozno.

Torej sklep, k sledi iz tu je, SAMOPOMOČ ali SELITEV (to pa ne pride v poštev),....ali pa nič več kolesa (to pa tudi ne pride v poštev). V kolikor policiji ne izdaš, da si postavil zasedo in ko pridejo poveš, da si storilca zalotil pri kraji - to v nobenem primeru ne bo obravnavano kot neka SAMOVOLJA, seveda pa se na storilca fizično ne smeš "preveč" spraviti! V tem primeru zakonodaja je na tvoji strani - 160. člen Zakona o kazenskem postopku
"Tistemu, ki je zasačen pri kaznivem dejanju, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti (to tatvine seveda je), sme vsakdo vzeti prostost. Nato ga mora takoj izročiti preiskovalnemu sodniku ali policiji, če tega ne more storiti, pa takoj obvestiti nekoga od teh organov. Policija ravna po določbah 157. člena tega zakona."

Vendar seveda vse zgolj v mejah, ki ne mejijo na neko nasilje in fizično obračunavanje (govorimo zgolj v prijetju do prihoda policije! - kot primer POŽIGALEC :D :D kaj ti bo kolo, če si peš :lol: :lol: al pa kaj ti bo kolo, če je na strehi mojega avta 8) :lol: :twisted: :twisted: :twisted:

Da pa ne bo zgledalo, ko da želim samo to opcijo, sem med drugim naslovil tudi vprašanje na pristojno ministrstvo, ali imajo v prihodnje kakšne plane to kriminalno dejavnost, ki že zelo meji na močno organiziran kriminal, zaustaviti oz. mogoče celo kaj ukreniti (določeni ukrepi sploh ne bi bili tako dragi - saj lahko tudi policija nastavi vabo in potem sledi storilcu do skladišča koles!!), ker pač nimamo vsi denarja za vse mogoče varnostne ukrepe, zavarovanja ali celo vedno nova kolesa in tu poudarjam, da ne bom kot žrtev pristal na umik ali razmislek, da mogoče preneham s to dejavnostjo ali karkoli drugega, ker je dolžnost DRŽAVE zagotoviti za vse njene državljane varne razmere za itak vse možno (ja tudi stanovanje in človeka vredne življenjske razmere,...), še posebej pa kot to določa tudi 33. člen Ustave RS (pravico do zasebne lastnine), pri čemer nam to pravico poizkuša zagotavljati in varovati z uporabo policije, ki pa v tem primeru zaradi financ in vsega boga te naloge ne opravlja kot bi jo bilo potrebno (če se lahko spravljajo na folk, ki doma goji travo in podobno), bi se lahko tudi na tiste, ki kradejo ko srake, še posebej draga kolesa, ki ne ležijo po Ljubljani kot vsi tisti starodobni poniji in druga Rog krama..... No tole sem veliko lepše sestavil skupaj v dopisu, trenutno spet čustva brizgajo in spomini na kolesi, skratka odgovora ni bilo (itaq, zakaj bi se sploh ukvarjali z državljani in njihovimi minornimi problemi, če pa jih lahko zgolj molzemo in tepemo po glavi, potem jim pa še pametujemo, kaj majo tako vredne stvari v kleteh-mislim haloo, kdo še ma bajk v kleti... al pa na avtu, al pa se z njim voz na okoli, al pa ga sploh ma...sploh ste pa lahko srečni, da mate za jest pa streho nad glavo, tko da ne vem kaj se pritožujete..)

No ja, ko ti "đapnejo" kolo, ugotoviš, da si sam, da ni nobenih ampak res nobenih šans, da ga dobiš nazaj (razen, če ga odkupiš od tistega, ki ti ga je ukradu :mad: :mad: , al pa debila najdeš na bolhi, njuškalu,....ebayu.., kar pa zdaj tudi ne gre več tako, saj prodajajo bajke kar preko mms sporočil), policija je nemočna, raziskujejo sploh ne, odtisov raje ne pobirajo, ker to deluje samo v CSI oz. drugih nanizankah, storilce pa baje poznajo oz. so slišali za njih, samo jim žal pač ne morejo kar tako težiti (čeravno imajo dovoljšen razlog, da z njimi lahko opravijo informativni razgovor, pa ne mi govort o nekih dokaznih standardih in utemeljenem sumu, ker sem že doživel osebne preglede brez kakršnihkoli utemeljenih razlogov, kar tako, ker smo ob pozni uri zunaj pod lučmi igrali košarko, kar je pač preveč sumljivo :shock: ).

Torej, nastavljanje vab se mi zdi veliko bolj preprosta rešitev, ki zahteva zgolj kolo (mogoče avto), tri frende na drinku in mogoče malo sreče, da ravno takrat moron pride mimo :twisted: :twisted: več vab, več šans, da kkšnega res pridržimo do prihoda miličnikov :D :D :D :D :lol: in več upanja, da se vsa zadeva malo umiri...

Mogoče sem pa zgolj nestrpen :?
superficiar
član
 
Prispevkov: 77
Pridružen: 11 Jun 2012 20:14

Re: Usklajeno delovanje kolesarjev LJ-Šiška-Bežigrad

OdgovorNapisal/-a jernejm » 26 Maj 2015 15:31

Tule bi dodal samo še izkušnje iz sodne prakse; vedno in v vsakem primeru velja pravilo recipročnosti. Če nekdo rabuta češnje mu ne smeš razbiti kolenskih kapic in če se te nekdo loti z nožem načeloma ("načeloma") ne smeš nanj streljat s potezno šibrovko. Nasilje lahko uporabiš le če je ogroženo tvoje zdravje in življenje, ampak le v taki meri v kakršni je ogroženo in samo do te mere, ki to preprečuje. Če te je napadel z nožem je boljše da mu pustiš da te enkrat štihne, pol ga šele ustreliš, drugače se bo na sodišču to zapletloooooo...Plus to da moraš dokazovati da je čisto zares hotel z nožem prebost tvojo vranico, ker on bo trdil da ti je hotel z maslom kruh namazat, ti si pa pred maslo skoču.

To dejansko velja na sodišču in sodniki odločajo na podlagi takih in podobnih dejstev. Ogromno je odvisno od kriminalista ki je pisal zapisnik in njegove naklonjenosti eni ali drugi strani.

Če boste tole dejansko naredili potem poskrbite da ne bo vpletena nobena policija, ker boste v vsakem primeru krivi vsaj 4-5 stvari. AL pa mejte nekoga s policije za sabo. Ker drgač rata to taka štala da bo veselje....premisli ali si pripravljen riskirat miren spanec in ali boš hodil po Ljubljani miren al boš čez ramo gledal....

Pa še ena stvar, ki pa je pri vsem skupaj bistvena:
To se naredi tako da noben ne ve, ne pa da objaviš na tabli. Pošlji folku pm, na pivi se zmente, admin pa nej zbriše to temo in konc. Čez dva tedna pa prilimaj izrezek iz slovenskih novic.
jernejm
član
 
Prispevkov: 137
Pridružen: 03 Avg 2014 16:04
Kraj: Nad Pivko

Re: Usklajeno delovanje kolesarjev LJ-Šiška-Bežigrad

OdgovorNapisal/-a koko82 » 26 Maj 2015 20:22

Meni je policaj rekel, da lahko po zakonu vsak pridrži storilca, do prihoda policije. Seveda pa ga ne smeš tepst.
btw.
Kakšne so sploh kazni za krajo kolesa ?
Ali kupec ukradenega kolesa tud kej najebe če ga dobijo ?
Uporabniški avatar
koko82
član
 
Prispevkov: 2719
Pridružen: 16 Feb 2005 18:06
Kraj: Bajkmanija

Re: Usklajeno delovanje kolesarjev LJ-Šiška-Bežigrad

OdgovorNapisal/-a superficiar » 27 Maj 2015 07:00

Ha ha kazen za tatvino: Tatvina KZ-1, 204. člen


(1) Kdor vzame komu tujo premično stvar, da bi si jo protipravno prilastil, se kaznuje z zaporom do treh let.

(2) Če je vrednost ukradene stvari majhna in si je storilec hotel prilastiti stvar take vrednosti, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

(3) Pregon za dejanje iz prejšnjega odstavka se začne na predlog.

(4) Če je storilec vrnil oškodovancu ukradeno stvar, preden je zvedel, da je uveden kazenski postopek, se mu sme kazen odpustiti.

Torej pomoje, da dobi pogojno 1 mesec, pa še plačat mu morš malco :x

Drugače pa se seveda zavedam vsega kar si napisal jernejm, in nikakor ne pravim, da je potrebno pretiravati in seveda za svojo akcijo ne zbiram prostovoljcev (ti so itaq že zbrani), moj namen je bil zgolj ta, da izpostavim kakšne so trenutno možnosti, ki jih ima nekdo, ki mu v LJ. ukradejo kolo....in seveda, da leži morebitna rešitev v tem, da z večimi "vabami" uspemo poloviti več "mrhovinarjev" (absolutno pa podpiram sodelovanje policije, čeprav so mi tam povedali, da v bližini žal ne bo nikogar, ko pa in seveda če bo to potrebno pa naj jih pokličemo in bodo prišli prevzeti storilca), seveda ob predpostavki, da smo ga zalotili kako nam krade kolo iz avta, med tem ko smo bili jaz in moji prijatelji na pijači...nasilja nad omejenimi mladci pa ne podpiram. Mogoče pa še bolje, da je taka tema objavljena, bo vsaj več možnosti, da kdo od tistih to bere in ko se bo naslednjič lotil kakega kolesa, ne bo najbolj zih, a je tisto kolo samo vaba :mrgreen: :lol: ne vem, glede na izkušnje je to veliko več kot je do sedaj naredila policija za obe kolesi skupaj (aja mogoče so porabili več papirja za oba zapisnika :twisted: ) ....
superficiar
član
 
Prispevkov: 77
Pridružen: 11 Jun 2012 20:14

Re: Usklajeno delovanje kolesarjev LJ-Šiška-Bežigrad

OdgovorNapisal/-a superficiar » 27 Maj 2015 07:02

Lastnik ukradenega kolesa ki ni vedel, da je kolo ukradeno, le-tega po navadi "odda" nazaj v roke pravega lastnika (nima ravno veliko šans, mogoča ob kakšnem jeznoritežu še kakšno faše, če ga un zaloti kje v naravi :lol: :lol: ) in trpi izgubo denarja (razen, če potem ne terja denarja nazaj od kradljivca,....to pa vem kako bo šlo :( )
superficiar
član
 
Prispevkov: 77
Pridružen: 11 Jun 2012 20:14

Re: Usklajeno delovanje kolesarjev LJ-Šiška-Bežigrad

OdgovorNapisal/-a audiofill » 27 Maj 2015 23:08

Vsak občan ima po zakonu pravico pridržati storilca kaznivega dejanja do prihoda policije. Treba pa je paziti saj poskus kaznivega dejanja tatvine majhne vrednosti ni kazniv in v takem primeru ni kaznivega dejanja.

Za majhno vrednost se šteje vse pod 500 eur. Torej če nekdo hoče preščipnit ključavnico na 300 eur vrednem kolesu se ga še ne pridrži, ker je kaznivo dejanje šele v poskusu, ki pa ni kazniv. V momentu, ko pa se vsede na kolo in zagoni da se odpelje s kraja pa kaznivo dejanje preide iz poskusa v dokončano, to pa je kaznivo in kamot pridržanje do prihoda policije.

Če je vrednost kolesa večja od 500 eur, potem pa je tudi že sam poskus tatvine kazniv in se lahko kamot pridrži storilca že med ščipanjem ključavnice. Še boljše pa da se še počaka tistih par sekund da se vsede in hoče odpeljat, bo zadeva bolj stala, storilec tatvine pa v nadaljnjem postopku manj maneverskega prostora za izgovore. Konec koncev se lahko potem zgovarja, da je hotel ukradit le ključavnico, ki mu je bila ful všeč in ne kolesa. Ker pa mu ne bo mogoče dokazati nasprotnega ne bo kaznovan, saj ključavnica ni vredna 500 eur, torej poskus tatvine male vrednosti ki ni kazniv. Butasto ampak treba vedet, da so barabuzli namazani z vsemi žavbami ko se gre na sodišču za njihovo rit, v kolikor sploh pride tako daleč.
audiofill
član
 
Prispevkov: 59
Pridružen: 24 Mar 2014 10:51
Kraj: Celje

Re: Usklajeno delovanje kolesarjev LJ-Šiška-Bežigrad

OdgovorNapisal/-a WeeDolph » 28 Maj 2015 16:37

No da povem primer... tip je kradel feltne na avtomobilu. Ko je vse spakiral in se z avtom že odpravil ga je presenetila policija. Ko je tip videl policijski avto, je začel s begom tako da se je zaletel v policista. Začela se je akcija... ne vem kok časa so ga lovili ampak več kot 2-3 ure. No kolikor sem zvedel so tipa dobili, feltne je razmetal po nekih garažah in peš nadaljeval beg. V avtomobilu je zgubil tudi mobitel. Avto je bil od očeta, tablice pa ukradene. Danes mu grozi da se lahko malce usede, če bo pa pametn pa bo priznal in bo dobil pogojno. Toliko o naši državi in zakonih. Ne glede na kaj, boš prej ti odgovarjal zakaj si ga prijel, in glede na to da se bo zagotovo upiral, boš potreboval tudi neki sile. To pa hitro pritegne oči množice okoli tebe, kar pomeni da bo policija slej kot prej tam, in na koncu se boš moral sam zagovarjat če te ne bo kreten še tožil... Če že narediš kaj podobnega priporočam sam tovorn kombi in ko ga zagledaš sam pok in trpaj... ostale stvari po dogovoru... :?
Moje besede so lene, ampak zobe imam trde in v moji slini je strup.
Uporabniški avatar
WeeDolph
član
 
Prispevkov: 159
Pridružen: 14 Apr 2006 14:06
Kraj: Ljubljana

Re: Usklajeno delovanje kolesarjev LJ-Šiška-Bežigrad

OdgovorNapisal/-a kacu » 28 Maj 2015 19:54

koko82 napisal/-a:Ali kupec ukradenega kolesa tud kej najebe če ga dobijo ?


Sam sem naletel na ukradeno kolo dve leti nazaj. Reign 2007 nekaj strani nazaj v tej temi. Kupil kolo po realni ceni glede na stanje v katerem je bilo. No, pa mi vseeno ni dalo miru in sem pregledal tablo dan po tistem, ko sem ga kupil pa evo. Kontaktiram lastnika, ki je še vedno napamet vedel serijsko, ki se je ujemala. Nič, gremo na postajo, naredimo zapisnik o zaplembi in vrnitvi ukradenega kolesa. Lopov-a so "iskali" nekaj časa kljub telefonski številki, naslovu bivanja itd. Ko smo še to opravili je lopov (ne bom omenjal imena, niti tega, da je njegov oče direktor probanke v MB (ups) in da imajo dobesedno grad na hribu pri MB-vzhodni) in njegova familija natvezila policiji, da je kolo dobil od (leto prej umrle) tete za 18ko-kar je takrat pomenilo, da ima kolo leto in pol-kolo je pa bilo prijavljeno kot ukradeno samo eno leto. In že to bi moralo policiji in sodišču več kot dovolj povedati. Ampak, sem že omenil kdo je njegov oče?

No, to je bil konec. Lopov nič, lastnik kolo, jaz pa kol čez po hrbtu-nič. Pa se bil še toliko pošten (ali neumen), da sem po zakonu moje kolo pustil lastniku. Ki mi pa zelo hvaležno ni dal niti za nafto do MB-ja. No dobil sem hvala, ampak to mi že trga žepe.
Aja je pa lastnik takoj po omembi, da bi lahko bajk jaz vzel povedal da je "prednji konec" kolesa zlomil ali zvil pa kolo prodal.Tako da koko kupec definitivno najebe in priporočam, da se v takem primeru nihče ne obrača na policijo ker samo čas kradete. Vrniti kolo lastniku on pa naj pove, da ga je našel, lopova pa po potrebi naklestit.
follow me i'm right behind you
Uporabniški avatar
kacu
član
 
Prispevkov: 2321
Pridružen: 07 Okt 2007 18:24
Kraj: Glava

Re: Usklajeno delovanje kolesarjev LJ-Šiška-Bežigrad

OdgovorNapisal/-a m66 » 28 Maj 2015 20:47

@kacu Respect
m66
član
 
Prispevkov: 364
Pridružen: 18 Apr 2014 18:31


Vrni se na UkradenoKdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov