Seamus napisal/-a:Še moja izkušnja, ker veliko je že napisanega.
Baterije se vsekakor splača kupiti takšne z zaščito, da se ne sekiraš, ko jih daš v packe (dokler je baterija sama ni problema, ko je vezana z drugo ali s tremi drugimi pa nastane problem, če ni zaščite).
Izi napisal/-a:no ja tole je mal tko izjave ke v 3 dni,... se opravičujem,...
a o tem bi sedaj lahko spet razvili celo debato, kaj je bolje, vsako celico posamezno varovat ali vse skupaj z eno zaščito,... čisto po domače, če imaš več zaščitnih vezji je veča verjetnost da ti katero crkne,...
jaz recimo ne uporabljam nobene zaščite, ker se 100% zanašam na elektroniko, ki ima možnost nastavitve opozorila padca napetosti na baterijah,... sam kaj ko elektronika stane več kot ponavadi nekateri date za komplet lučko z baterijami in polnilcem,...
no ja o lumnih pa tko ne bomo več zgubljal besed,... heheheeh
se pa dejansko podpišem pod to da se da danes zelo poceni prit skoz za nabavo spodobne lučke,...
mmilan napisal/-a:Baterije vsekakor ene boljših, res niso med cenejšimi. Kaj pa polnilec? Verjetno imaš takega za posamezne celice.
A naglavna lučka je z zoomom? Te naglavne sorte še nisem videl od blizu, pa mi ni jasno kako štelaš snop, če ga sploh. Ali kar celo glavo potegneš ven?
Izi napisal/-a:Seamus napisal/-a:Še moja izkušnja, ker veliko je že napisanega.
Baterije se vsekakor splača kupiti takšne z zaščito, da se ne sekiraš, ko jih daš v packe (dokler je baterija sama ni problema, ko je vezana z drugo ali s tremi drugimi pa nastane problem, če ni zaščite).
no ja tole je mal tko izjave ke v 3 dni,... se opravičujem,...
a o tem bi sedaj lahko spet razvili celo debato, kaj je bolje, vsako celico posamezno varovat ali vse skupaj z eno zaščito,... čisto po domače, če imaš več zaščitnih vezji je veča verjetnost da ti katero crkne,...
jaz recimo ne uporabljam nobene zaščite, ker se 100% zanašam na elektroniko, ki ima možnost nastavitve opozorila padca napetosti na baterijah,... sam kaj ko elektronika stane več kot ponavadi nekateri date za komplet lučko z baterijami in polnilcem,...
no ja o lumnih pa tko ne bomo več zgubljal besed,... heheheeh
se pa dejansko podpišem pod to da se da danes zelo poceni prit skoz za nabavo spodobne lučke,...
redhed napisal/-a:Kaj priporočate za 100eur? katero luč in koliko lumov je priporočljivo za krmilo in čelado?
Boljšo luč za krmilo ali poceni luč za čelado? Vozite samo z lučjo na krmilu ali samo na čeladi?
redhed napisal/-a:Kaj priporočate za 100eur? katero luč in koliko lumov je priporočljivo za krmilo in čelado?
Boljšo luč za krmilo ali poceni luč za čelado? Vozite samo z lučjo na krmilu ali samo na čeladi?
PrimozR napisal/-a:Jaz z obojim, boljšo luč imam na čeladi, ker je usmerjena nekako tja, kamor gledam. Na belanci imam slabšo, Magicshine klon, ki ima namontirano valovito lečo, da mi razširi snop.
nene napisal/-a:Lani nekako ob istem času sem kupil 2 "sovici" na Aliexpressu, debata se začne tukaj:
viewtopic.php?f=7&t=89437&p=835006#p834962
mmilan je rekel naj poročam in evo, ena je crknila po praktično samo nekaj urah vožnje.
V začetku te jeseni sva šla z mojo na eno turco na hrvaški del Parenzane in pred enim tunelom ena izmed dveh ni več hotela sodelovati. Signalne lučke zadaj se prižgejo, torej akumulator ni problem. Lučko sem razstavil in malo pogledal če je kaj očitnega, ampak nisem našel nič sumljivega, verjetno so šle ledice ... Če ima kdo željo preverjati jo lahko podarim za znanstvene namene.
bjakeb napisal/-a:To še razmišljam, ampak tiste igračke, ki jih dobiš zraven mi res ne zbujajo zaupanja.
Jernejk napisal/-a:bjakeb napisal/-a:Nato mi je kolega (TITAN na tabli) baterije predelal na modelarske konektorje in priskrbel modelarski polnilec. Sedaj mirno spim, s veseljem pogledam na vse tiste cifre, ki jih izpiše zaslon (čeprav nimam pojma, kaj povedo), pa še hvalim se lahko, da sedaj "balansirano" polnim akumulatorje za lučke (tudi za to nimam pojma, kaj pomeni).
Mojo Jojo napisal/-a:Napajalniki ponavadi nimajo lučke. Če pa jo že imajo gori vedno v istem režimu.
Polnilci imajo skoraj po pravilu lučko z več režimi...vsaj dva - rdeča zelena.
npr. polnilec za telefon je v bistvu adapter in ne polnilec, čeprav se mu tako pogovorno reče.
Telefon ima svoje čipovje, ki potem simulira polnenje.
PrimozR napisal/-a:Kaj je tole, polnilec ali napajalnik?
https://goo.gl/photos/VvUgzbYpMMku3BKp8
https://goo.gl/photos/9sJbCyThwf4ELRFq7
Prav nič me ne bi presenetilo, če bi kitajci zraven zapakirali navaden napajalnik... Zmožni so itak vsega.
PrimozR napisal/-a:Kaj je tole, polnilec ali napajalnik?
https://goo.gl/photos/VvUgzbYpMMku3BKp8
https://goo.gl/photos/9sJbCyThwf4ELRFq7
Prav nič me ne bi presenetilo, če bi kitajci zraven zapakirali navaden napajalnik... Zmožni so itak vsega.
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov