Stran 1 od 1

Gradimo nov skok

OdgovorObjavljeno: 22 Jun 2014 11:33
Napisal/-a Uro10
Pozdravljeni

Odločil sem se, da si zgradim nov skok. Rampo sem anredil kar iz palete, doskok tudi ter ga obložil z drvi in pokril z zemljo. Razdalja med rampama je okrog 1.2 m, skočiti pa se da okrog 2.5m, lahko tudi 3m na doskoku.
Skok še ni dokončan, bo pa v kratkem. Nato imam namen narediti še manjši dvignjen štart za več hitrosti, saj so zdaj hitrost zares majhne.
Tako izgleda skok sedaj:
Slika

Slika

kaj menite? :)

Lp, Uroš

Re: Gradimo nov skok

OdgovorObjavljeno: 22 Jun 2014 12:24
Napisal/-a RockyS
Tako se začne ja :)

Upam, da imaš pod doskokom tudi zemljo, drugače se ti zna zgodit da se ti bo paleta ob doskoku zlomila.

Re: Gradimo nov skok

OdgovorObjavljeno: 22 Jun 2014 12:30
Napisal/-a Uro10
Pod skok sem naložil nekaj drv in kamnja, bom pa za vsak slučaj še malo podložil. :D

Lp

Re: Gradimo nov skok

OdgovorObjavljeno: 23 Jun 2014 15:10
Napisal/-a Vitto1
Izkušnje kažejo da se veliko, veliko bolje obnesejo jumpe iz kamenja in zemlje... če že uporabiš les, naj bo to les od dreves oziroma močnejše, po možnosti impregnirane deske, ne pa neke palete ki zgnijejo po enem mescu. palete raje uporabi za zaletno rampo, pa še to, zgolj če imaš na razpolago evro ali kake druge, bolj kvalitetne palete..

Re: Gradimo nov skok

OdgovorObjavljeno: 24 Jun 2014 07:39
Napisal/-a Guarana
Tista paleta najbrž ne bo najboljša opcija. Prvič zato, ker ima deske preveč narazen in se čez odskok ne moreš lepo peljat (nekdo ki zna skakat, s tem ne bi imel težav, vendar če gradite skok je najbrž tako velik, da vam bo predstavljal nek izziv. V tem primeru rabiš lepo površino na odskoku, da lahko lepo treniraš odriv). Drugič se bo tista paleta, tudi če se ne bo zlomila, najbrž precej zvijala, kar ti ponovno kvari odskok. Ne veš namreč kaj si odrinil in kaj te je paleta odbila... Odskočišče je lahko leseno, vendar naj bo močno grajeno, da se ne zvija in je potem občutek enak kot na zemlji ali kamenju ki se ne umakne ko odrineš. Čez deske je dobro nabit kako mrežo ali tepih, da je skok uporaben tudi v mokrem.

PS. za doskok uporabite kup zemlje, ki ga bo mogoče lepo prestavljat in s tem daljšat skok. 1,2 metra bo hitro prekratko.