Stran 1 od 1

Vsem uporabnikom traila OSOLNIK - GOSTEČE

OdgovorObjavljeno: 21 Apr 2008 14:36
Napisal/-a kluchevski
Pozdravljeni!
Vsi, ki omenjeno pot poznate in jo tudi s pridom uporabljate prosim upostevajte sledeče. Glede na to, da je Osolnik precej obljudena pohodniška točka smo se odločili, da na zadnjem delu, kjer se pot odcepi proti baru Darja, ločimo pot za pešake od kolesarske.
Problem namreč je, da je v tem delu pot strma in relativno ozka ter posledično nepregledna, kar bi posledično lahko pripeljalo do neljubih srečanj. Ob vikendih pa se na travniku ob izteku poti dogajajo pikniki, zato se je že zgodilo, da je kak kolesar priletel neposredno med ljudi.
Po dogovoru z lastnikom zemljišča smo se odločili , da obstoječo pot fizično zapremo za kolesarje. Začeli pa smo z urejanjem obvoza, ki bo nazorno označen. Omenjen obvoz bo popestren z bandami in še kakim objektom, da bo zadeva še bolj zanimiva. Zaključek traila pa bo pripeljal v dirt park. Tako boste lahko svoj spust še rahlo popestrili.
Zaenkrat je nekazan le začetek traila z dvema manjšima bandama, ostali del pa je le očiščen in pograbljen. Ker sam iztek še ni urejen bodite previdni.
Ker želimo, da bi uživali tako pohodniki kot tudi kolesarji smo se odločili za tovrsten poseg. Ob tem se želim zahvaliti lastniku zemljišča Damirju Jamniku za razumevanje, spodbude ter trud, ki nam je omogočil tako postavitev dirt parka, kot tudi omenjenega traila.

Lep pozdrav!

Nejc
FOX LAB bTc

S.O.I.L.A.R.T.

OdgovorObjavljeno: 21 Apr 2008 16:04
Napisal/-a raider
Kakšno je stanje z dirt parkom :?: :?: Zdaj ko je slabo vreme ne, kaj pa ko je suho, se da furat :?: Mogoče kakšna sveža slikca :mrgreen:


LP blaž

OdgovorObjavljeno: 21 Apr 2008 16:48
Napisal/-a kluchevski
Vozen je le del objektov na najmanjši liniji...Suho je pa dan po dežju, tako da ni več takih poplav kot so bile lani. Upam, da do prvomajskih praznikov usposobimo tudi drugo linijo.
E se bom potrudu mal osvežit tud foto sekcijo na space-u, ker je spet nekaj novega... :mrgreen:

LP

Nejc
FOX LAB bTc

S.O.I.L.A.R.T.

OdgovorObjavljeno: 05 Maj 2008 16:11
Napisal/-a kluchevski
Pozdrav še enkrat...
Tj. pot v že prej omenjeni grapi je urejena, tako, da jo lahko sedaj brez bojazni uporabljate.
Pa še update glede dirt parka: Vozna je večina objektov: tj. obe levi liniji (gledano od vrha), skrajno desna linija, pošejpan pa je tudi prvi step up...naslednji projekt pa bo ureditev spodnjega dela parka...

Lep pozdrav!

Nejc

S.O.I.L.A.R.T.

OdgovorObjavljeno: 05 Maj 2008 17:37
Napisal/-a STUPAR
Super rešitev v zadovoljstvo vseh uporabnikov gora in hribov

OdgovorObjavljeno: 05 Maj 2008 17:48
Napisal/-a joto
Super ste tole naredili. Upam, da se bodo kolesarji držali te poti. Sedaj pa res moram enkrat it na Osolnik pogledat, pa potem še malo v vaš park, če je seveda dovoljen vstop z vsakim kolesom (tudi frirajd krave z kramparcami?) .
lp

OdgovorObjavljeno: 05 Maj 2008 18:49
Napisal/-a M.M
Yo
A si bi dal ke vidt slikce tega traila in pa dirt park?

LP

OdgovorObjavljeno: 05 Maj 2008 19:51
Napisal/-a grgos
Slika
Slika

OdgovorObjavljeno: 05 Maj 2008 20:56
Napisal/-a smesko9
grgos napisal/-a:Slika
Slika


We want more, we want more...

OdgovorObjavljeno: 05 Maj 2008 21:46
Napisal/-a kern
pred časom se je govorilo da tale park še ni vozen zaradi dežja in obnovitvenih del. kako je sedaj s tem?

lp

OdgovorObjavljeno: 05 Maj 2008 22:26
Napisal/-a kluchevski
Zdravo!

Glede grape....odsek je relativno kratek a strm in oblikovan v naravne bande...fotk pa še nisem uspel naredit...
Glede dirtov: tele fotke so stare mislim da cca 1 teden..naj me avtor popravi če se motim slučajno. Tj. levi liniji sta vozni brez problema...na fotki se še ne vidi kompresij med jumpi ki so nastale v zadnjih dneh...prvi step up je pošejpan...na fotki izgleda kar žalosten a je sedaj dobil končno obliko...edino velika jumpa v tretjem setu sta neobdelana...
Freeriderji s krampastimi gumami...če je suho ni panike...v mokrem pa prosim ne...ker se naredijo nadležni odtisi gum in kanali na take-offih...Sicer je pa politika sledeča...ko nehaš vozit vzameš lopato pa malo potolčeš če si kaj uniču...in vsi smo srečni

Pa lep pozdrav!

Nejc
S.O.I.L.A.R.T.

OdgovorObjavljeno: 06 Maj 2008 20:16
Napisal/-a Matejček
:shock:
lep park

OdgovorObjavljeno: 06 Maj 2008 20:35
Napisal/-a grgos
Fotke so od 27.4.2008 ko sva z frendom furala Osolnik
Slika


še filmček sicer nič posebnega mal zajebancije - http://www.vimeo.com/955640

OdgovorObjavljeno: 06 Maj 2008 20:54
Napisal/-a mountainbajker
kje pa je spust iz osolnika na gosteče

OdgovorObjavljeno: 07 Maj 2008 13:21
Napisal/-a kluchevski
Spust iz Osolnika ima kar nekaj variacij...Spust v smeri Gosteč je sigurno najbolj atraktiven in tudi tehnično zahteven. Najboljša varianta je sledeča: Na začetku tj. na poti pod cerkvijo(spust po desnem robu travnika gledano od cerkve navzdol) se držite leve strani (koreninsko kamnita pešpot)...nato pa čez cesto kjer se začne sekcija korenin in na kolovoz ter na koncu travnika kjer je vikend zavijete desno...Spodaj pa ob prehodu čez kolovoz levo, kjer je tudi tabla Darja Bar...
Dirti pa so kljub včerajšnjim padavinam v dobrem stanju...Zjutraj pa so bili popšejpani tudi vsi lipi na dveh manjših linijah...

Pa lep pozdrav!

Nejc

S.O.I.L.A.R.T.

OdgovorObjavljeno: 10 Maj 2008 13:38
Napisal/-a crntulipan
Včeraj sem si tale parkec ogledal v živo in si fantje res zaslužite vse povale. škoda je sam ker je območje malo bolj vlažno.

OdgovorObjavljeno: 10 Maj 2008 23:38
Napisal/-a kanta
crntulipan napisal/-a:Včeraj sem si tale parkec ogledal v živo in si fantje res zaslužite vse povale. škoda je sam ker je območje malo bolj vlažno.


''Važn daj vlažn.'' :mrgreen:

Pridem en dan, upajmo da že ta teden po šoli malce pogledat tole.

P.S.: Se opravičujem za beden komentar... :oops:

LP!

OdgovorObjavljeno: 29 Maj 2008 14:34
Napisal/-a kluchevski
Update glede parka:

Zgornji konec parka kompletno vozen razen zadnjega tabel-a , ki je v povečavi....Začenja se gradnja spodnjega dela...Danes zjutraj je bager naredil pravo revolucijo....teren je zglihan, breg konkretno odkopan :evil:

Pa še ena prošnja...Glede na to, da se obisk povečuje predvsem s strani freeriderjev imam eno prošnjo. Če je mokro vozite le malo linijo, ker na strmih lipih grobe gume naredijo precej škode in tisto popravljat je kar muka...Sicer bomo na vse take offe dali plate ampak do takrat velja zgoraj napisano...hvala za razumevanje!

Nejc
S.O.I.L.A.R.T.

OdgovorObjavljeno: 30 Maj 2008 12:24
Napisal/-a JustoJunior
Klucho, se strinjam in fino je tud, da po furanju za sabo "pospravimo".


Park pa seka!

Re: Vsem uporabnikom traila OSOLNIK - GOSTEČE

OdgovorObjavljeno: 10 Sep 2008 19:18
Napisal/-a matejmah
kluchevski napisal/-a:Zaenkrat je nekazan le začetek traila z dvema manjšima bandama, ostali del pa je le očiščen in pograbljen. Ker sam iztek še ni urejen bodite previdni.

A se tole kaj vozi?
LP, mah

OdgovorObjavljeno: 10 Sep 2008 19:29
Napisal/-a raider
v teli temi boš izvedel kaj več :wink: http://tabla.mtb.si/viewtopic.php?t=52918
lp blaž

OdgovorObjavljeno: 11 Sep 2008 19:31
Napisal/-a matejmah
Ja saj park poznam, zanima me, če kdo vozi trail z Osnka dol v Gosteče in zaključi furo v parku? Nikjer ni videti sledov, da bi se kaj dosti vozili z brega dol v park.
LP, matej

Re: Vsem uporabnikom traila OSOLNIK - GOSTEČE

OdgovorObjavljeno: 26 Jul 2016 07:58
Napisal/-a tjaz
Hej! Zanima me ce mi lahko kdo poslje track kaksnega lepega spusta iz osolnika predvsem proti severu? Bi bil res zelo hvalezen. Rabil bi za testno voznjo-start iz extremevitala.
Hvala!