Vikend vzdrževanja poti?

Stanje na gorskokolesarskih poteh. Nasveti, opozorila, prepovedi, predlogi. Organizacija in povabila na čistilne akcije poti. Poročila s terena z namigi o priporočljivih obvozih, nevarnih odsekih, spremenjenih ali uničenih poteh...

Vikend vzdrževanja poti?

OdgovorNapisal/-a Cvika » 02 Feb 2017 13:40

Kdo kaj več ve o...?

notranjskoprimorske.si/2017/0 2/vseslovenska-akcija-ciscenja -in-vzdrzevanja-mtb-kolesarski h-poti-samo-se-3-dni-casa-za-p rijavo/

http://www.imba-europe.org/events/take- ... ls-weekend

link na prvo povezavo sem našla na bicikl.com
Cvika
članica
 
Prispevkov: 713
Pridružen: 10 Dec 2001 18:45
Kraj: Radovljica, Ljubljana

Re: Vikend vzdrževanja poti?

OdgovorNapisal/-a ZigaK » 03 Feb 2017 08:10

Tole sem dobil na mail:
Spoštovani turnokolesarski vodniki in predstavniki posameznih TKO,
posredujemo vam vabilo na dogodek ''Take Care of Your Trails'' katerega glavni cilj je akcija urejanja in vzdrževanja poti z nameom povezovanja MTB skupnosti. Več infomacij spodaj.
Vljudno vabljeni k sodelovanju.

— — — — —
VSESLOVENSKA AKCIJA UREJANJA IN VZDRŽEVANJA POTI - MTB skupnost Slovenija

Zdravo!

To sporočilo ti pošiljamo, ker te kot TKO oz. turno kolesarskega vodnika štejemo med potencialne pobudnike tovrstnih akcij v tvojem lokalnem okolju.

V sklopu priprav na Alpe-Adria MTB Forum se je porodila ideja o vseslovenski akciji čiščenja in vzdrževanja poti, ki jih uporabljamo kolesarji. Kot nalašč se je ideja poklopila z dogodkom "Take Care of Your Trails Weekend”, ki bo pod okriljem evropskega dela IMBA (International Mountain Bicycling Asociation) potekal prvi vikend v aprilu (1. in 2. april 2017).

Zavedamo se, da pri legalizaciji in stremenju k vpeljavi dvonamenskih poti ne bo šlo brez našega prispevka. Kolesarska skupnost mora odrasti in dokazati, da je sposobna prevzeti svoj del odgovornosti za spoštovanje zakonodaje, njeno spreminjanje (kar se že dogaja v sklopu konzorcija OdprimoPoti.si in na lokalnih ravneh) ter prispevka na terenu (bonton, vzdrževanje poti itd.).

Dogodek "Take Care of Your Trails” predstavlja pravo priložnost, da gorskokolesarska skupnost pokaže, da smo vendarle v prvi vrsti planinci (tudi, kadar imamo kolo ob sebi), da po poteh ne norimo in jih ne uničujemo. Na tem mestu imamo lepo priložnost, da postorimo nekaj več na našem imidžu in s skupnimi močmi pokažemo, da spoštujemo naravo in soplaninca. Širši javnosti se želimo predstaviti kot športno aktivni državljane, ki rad tudi kolesarimo. Tako kot tisoči planincev in ostalih obiskovalcev gora tudi mi v gorah iščemo navdih, sprostitev in svoj mir!

Pokažimo Evropi in širši javnosti, kakšno MTB skupnost imamo v Sloveniji! Naredimo nekaj konkretnega na poteh, ki jih uporabljamo - v prvi vrsti na planinskih poteh, ki bi lahko nekoč dobile status dvonamenskih planinskih poti. Naredimo nekaj več na našem imidžu in tesneje povežemo slovensko MTB skupnost – pokažimo, da smo najboljša MTB skupnost na stari celini.

VEČ O IMBA DOGODKU
http://www.imba-europe.org/ events/take-care-your-trails- weekend

REGISTRACIJA EKIP
http://www.imbaeurope.org/civi crm/event/register?id=17& reset=1
Prijavite vsako lokacijo / ekipo oz. skupino posebej. Prijavo odda vodja ekipe, ki navede zgolj osnovne podatke (kontaktni podatki, lokacija, zbirno mesto in dela, ki bodo opravljena). Članov ekipe ni potrebno navajati, lahko se bodo pridružili naknadno.
Po dogodku bo IMBA Europe razglasila zmagovalca - državo, ki ima največ prostovoljcev glede na število prebivalcev. Imamo dobre možnosti!

FB STRAN SLOVENSKEGA DOGODKA
https://www.facebook.com/ events/1716771658614243/

KAJ LAHKO STORIŠ ZA USPEH AKCIJE?
Po svojih zmožnostih v lokalnem okolju organiziraj/pomagaj pri organizaciji/posreduj nekomu, ki bo organiziral delovno akcijo tisti vikend. Če je mogoče, se pogovori z lokalnim planinskim društvom in z markacisti določi odseke poti, ki jih uporabljajo tudi kolesarji in so potrebni čiščenja/vzdrževanja. (Vzdrževanje planinskih poti je enostavnejše tudi zaradi tega, ker ne potrebujemo dodatnih dovoljenj lastnikov, dovolj je dogovor s planinskim društvom, kjer bodo veseli pomoči.) Tako lahko planinski in širši javnosti stopimo nasproti in razblinimo vsaj del stereotipa o gorskem kolesarju v polni bojni opremi …

PRVI KORAK JE REGISTRACIJA EKIPE. Link je zgoraj, rok za to je kratek - zgolj do nedelje, 5.2.2017 (do 12:00). Zato te prosimo, da sporočilo delite naprej in k dogodku povabite čim širšo slovensko MTB skupnost.

O svoji aktivnosti nas obvestite prek FB, da bomo lahko poskrbeli za koordinacijo in dodatno promocijo.

Več na to temo pa tudi na delavnici v okviru Alpe–Adria MTB foruma - ta petek 3.2.2017 na Gospodarskem raztavišču v Ljubljani (od 16:30 dalje): https://www.facebook. com/events/192865731187203/

Vabljeni v čim večjem številu!
I would be able to pick off any of them. All of them. No problem.
Uporabniški avatar
ZigaK
15° čeh
 
Prispevkov: 1697
Pridružen: 18 Okt 2006 09:17
Kraj: KrG - Litija


Vrni se na Stanje gorskokolesarskih potiKdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov