več info o izbranih mtb turah

Stanje na gorskokolesarskih poteh. Nasveti, opozorila, prepovedi, predlogi. Organizacija in povabila na čistilne akcije poti. Poročila s terena z namigi o priporočljivih obvozih, nevarnih odsekih, spremenjenih ali uničenih poteh...

več info o izbranih mtb turah

OdgovorNapisal/-a lakk76 » 10 Avg 2018 23:50

Pozdravljeni!

Še v avgustu nameravam iti na nekaj na dnu navedenih kolesarskih tur z 29'' mtb s sprednjim vzmetenjem. Nekaj podobnih sem že lani dal čez z 26'' mtb in je kar šlo, a je skoraj povsod bil vsaj en mali problem.
A so trenutno na katerih delih zapore cest oz omejitve, ki tudi dejansko pomenijo, da se ne da oz. ne sme nadaljevati niti s kolesom? So kje daljši odseki s slabšim terenom ali pa da je zelo usrano od gozdnih vlak ali še posledic letošnjih neurij?
Kaj pa kak odsek pri spustu, kjer potrebna večja pazljivost?
Kako se gleda trenutno na kolesarjenje po omenjenih planinah? Prepovedi? Boljše kje sestopiti in peš za lepši vtis ali celo prej zaradi varnosti sebe in drugih?
So morda čez katere planine, kmetije in drugod težave z odvezanimi in po vaših izkušnjah kar nevarnimi psi?
Kak dodaten nasvet? Navedena izhodišča so iz hribi.net. So OK? Samo upam, da ko se od malo dlje tam pripeljem, da ne bodo prehitro polna.

Hvala za pomoč in obilo kolesarskih užitkov!

POKLJUKA
vas Krnica – dolina Radovne do Srednje Radovne - levo na vzpon po Streseni dolini na Pokljuko – mimo Bratovlje peči – planina Klek – planina Kranjska dolina – planina (Za)Javornik – planina Krasca – Rudno polje – Mrzli Studenec – Veliko Blejsko barje – Grajska planina – barje Šijec – Belska planina – planina Berjanca – na vzhod do ceste, ki gre vzhodno od hribov Hotunjski vrh in Špik - Krnica

PLANINA RAZOR:
Tolmin ali vas Žabče – Podljubinj – Ljubinj – vzpon do planine Stador – planina Lom – planina Kuk – planina Razor – prek Bavšice spust do planina Plazje – Tolminske Ravne – spust do Tolmina

PLANINE VZHODNO OD V.RADUHE in morda pod V.Travnik:
Luče – Strmec in vzpon ob potoku Dupljenik – planina Kosmačeve Rastke – planina Vodol – Snežna jama – planina Arta – planina Loka in koča na Loki pod Raduho – planina Javorje – ob povratku še mimo Malega Travnika do koče na Travniku – a) povratek po isti ali drugi bolj južni cesti do Kosmačevih Rastk in v Luče ali b) če bo časa in moči: naprej mimo Velikega Travnika do sedla Hlipovec, spust do Počke planine, južno prek Primoža pri Ljubnem, čimprej do Savinje in še cca 5km do Luč

PLANINE POD KOŠUTO:
Dolina (nad Dolžanovo sotesko) – Jelendol – Medvodje – Košutnik – Tegoška planina (direkt ali po daljši okoli, ko blizu pl. Pungrat) – planina Pungrat - planina Šija – planina Ilovica – dom na Kofcah – spust do Polsnice ali direktno od blizu pl. Ilovice ali po manj strmi, a kar daljši južni čez Ravne in potem vzhodno – morda na Primožkovi hribi (ker vidim, da gre na vrh cesta) - planina Dolžanka – Jelendol – Dolina

TROMEJA in BLEKOVA PLANINA:
izvir Save Dolinke Zelenci – Rateče – ob SLO/ITA meji do planinskega doma Tromeja – Sovška planina - Peč Tromeja – spust južno in vzhodno do ceste Podkoren-Korensko_sedlo – malo severno, a kmalu na vzhod spet po makadamu do Jureževe planine – Blekova planina – Železnica, do kod pač gre – a) če gre brez večjih težav: spust ob potoku Jerman do Srednjega vrha – do kolesarske poti Mojstrana-Rateče - Zelenci ali b) če težav spust pod a), povratek po isti cesti do Podkorena in Zelencev

So pa kot rezerve še ''v igri'' vmes ali pozneje:
… labirint zahodne Jelovice iz bohinjske strani
… Kobariški stol: s severa vzpon, spust južno
… Valvasorjev dom in okoliške vzhodne planine in do planine Stamare
… Zelenci, Planica, Tamar, Belopeška j., dolina Pišnica, doline Vrata, Kot, Krma (upam da kot češnja na torti v enem šusu jeseni, ko manj prometa)
… labirint Čavna in Trnovskega gozda ali po celotnem Nanosu
… Belca, sedlo pri Jepci
… planina Dovška Rožca, Jeseniška planina, Hruška planina
… dom na Poreznu
… planina v Plazeh iz Spodnje Trente
… in še veliko krajših, a nič manj zahtevnih, a te vam morda omenim v jeseni
lakk76
član
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 28 Jul 2016 22:13

Re: več info o izbranih mtb turah

OdgovorNapisal/-a ZigaK » 11 Avg 2018 07:40

TROMEJA in BLEKOVA PLANINA:Spust ob potoku Jerman je res zoprn strm razrit kolovoz, ki so ga pred parimi leti še dodatno razrili ob sečnji. Res pa nisem bil tam od tiste sečnje naprej.
Svetujem ti povratek do začetka novega spusta robe twist ki te pripelje preko Srnjaka v Kranjsko Goro. Seveda če ti tak spust ustreza - poglej si kakšen posnetek tega spusta na yt.
I would be able to pick off any of them. All of them. No problem.
Uporabniški avatar
ZigaK
15° čeh
 
Prispevkov: 1697
Pridružen: 18 Okt 2006 09:17
Kraj: KrG - Litija

Re: več info o izbranih mtb turah

OdgovorNapisal/-a Depresija » 11 Avg 2018 18:15

ZigaK napisal/-a:TROMEJA in BLEKOVA PLANINA:Spust ob potoku Jerman je res zoprn strm razrit kolovoz, ki so ga pred parimi leti še dodatno razrili ob sečnji. Res pa nisem bil tam od tiste sečnje naprej.

Kolovoz po Jermanovem grabnu je bp. Vozen tudi v smeri vzpona.
Drugače pa je Žigatov nasvet popolnoma na mestu (--> Robe Twist).
Posvetilo:
Pljunem ti šibre v obraz, z jezikom izkopljem oči .. da, da .. to je čar najine prve noči. Verjameš v laži?
Uporabniški avatar
Depresija
Ti, ti, ti!
 
Prispevkov: 10240
Pridružen: 09 Sep 2003 07:12
Kraj: .. jst bi temu rekel Pekel ..

Re: več info o izbranih mtb turah

OdgovorNapisal/-a lakk76 » 12 Avg 2018 13:21

hvala vam za info o spustu ob potoku Jerman in jasno tudi o tem spustu RobeTwist. Sem si o njem prebral par info in pogledal nekaj video. kar mamljivo. menda tudi za manj izkušene.
piše o zgornjem delu do ceste: ''Graditelji so odlično brali teren in zgradili zabavno stezico, široko od pol metra do metra. Spušča se počasi, ima dolga, valovita prečkanja, pred serpentinami ti zniža hitrost, podlaga je mehka, a s solidnim oprijemom. Korenin je zelo malo, drugih presenečenj tudi.''
s starim 26'' gorcem le s sprednjim vzmetenjem sem že šel po slabših terenih, delih pešpoti, a pazljivo zaradi sebe in drugih. Nikoli pa nisem šel prav namerno na tovrstne spuste. malo me tudi muči, da bi šel sem z novim 29'' gorcem: a) je tudi le s sprednjim vzmetenjem, b) za kaj takšnega ga še nisem preizkusil, c) ker se je morda zaradi širšega krmila pri njem težje odzivati na takšnih terenih.
če grem še kar po pameti, bi se lotil le zgornjega dela tega spusta do ceste še preden pridem do Blekove planine, potem do te planine, Železnice in spust ob Jermanu.
lakk76
član
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 28 Jul 2016 22:13


Vrni se na Stanje gorskokolesarskih potiKdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov