Z vrha
monte altissima proti torbolam imaš ves čas singlo/pot 601. V zg. delu je tehnična, nato hitra, recimo pod 1400 metrih postane meni malce monotona, ker je recimo "tlakovan" žleb z kotalečimi kamni. Žal je malce prestrmo in bremze delajo skoraj ves čas. Seveda smo tudi mi zgrešili odcep na pravo 601 pri malga Zures in se pripeljali dol po 632. Za gor pa moraš po precej težki mulatieri iz Bocca di Creer (1617 m), proti vrhu postaja lažja. Lahko si pomagaš seveda z gondolo

, se najprej spustiš na Bocca di navene 1400 m po 651, potem pa proti Bocca di Creer po asvaltu.
Z
Tremalza kakšnih dobrih spustov z vrha na poznam. Z Popijem sva šla 700 višincev po kao makadamu do passo Nota. Ni pa to makadam, kjer vozijo avti in tudi podlaga je bolj mtb primerna, tudi z kakšno malo peščeno bando in skalo za odrinit. Z Passo Nota je variant spusta mnogo. Planiral sem še spust v vale pra della Noci z tremalza, pa je zmanjkalo časa.
Še
nekaj idej za gardo za drugič.
pa še en
klik
Tam poglej še pod Garda Videos in 112 in 111.
in še
klak
Nejc>40 napisal/-a:Jani
TUKAJgreš desno. Vse ostalo pa že itak veš.

brez skrbi, nama je bilo 100 višincev v žbunju nižje že vse jasno, ampak kaj ko je bilo treba kravici gnati nazaj gor. To je bila kazen za gondolo in šatling. Vrhovni je pravičen....