milko55 napisal/-a:Da se ne bo samo nakladalo. Tu je konkretna akcija in potrebno bo dosti pridnih rok, za spraviti stezico v solidno stanje.
Tomo napisal/-a:Pa vseeno upam da bomo posamezniki še brenčali in opravili tisto kar se da samo z investicijo v malo časa in ročnim orodjem - ob vsaki možni priložnosti.
In da bo to postalo redna praksa.
MarE napisal/-a:A s kakim malim goseničarjem pa ne gre?
http://www.fhwa.dot.gov/download/hep/fs ... 231207.pdf
http://www.fhwa.dot.gov/download/hep/fs ... 231207.pdf
ZigaK napisal/-a:Da se ne bomo samo prepirali med sabo (tudi to je treba), sem se odločil odpreti temo, kjer bomo kolesarji pokazali, da znamo biti zelo konstruktivni in koristni. Dajmo pokazat, da smo v veliki večini gorski kolesarji veliki pozitivci, ki se veselimo življenja na splošno ter še posebej s kolesom v naravi. Da nikomur ne želimo slabega, da se radi ustavimo in vržemo kakšno vejo s poti. Da smo torej koristen člen družbe, ki se ga po nepotrebnem prepoveduje.
cebelca napisal/-a:Če je slučajno kdo pozabil....ZigaK napisal/-a:Da se ne bomo samo prepirali med sabo (tudi to je treba), sem se odločil odpreti temo, kjer bomo kolesarji pokazali, da znamo biti zelo konstruktivni in koristni. Dajmo pokazat, da smo v veliki večini gorski kolesarji veliki pozitivci, ki se veselimo življenja na splošno ter še posebej s kolesom v naravi. Da nikomur ne želimo slabega, da se radi ustavimo in vržemo kakšno vejo s poti. Da smo torej koristen člen družbe, ki se ga po nepotrebnem prepoveduje.
urbe napisal/-a:Zanima me, kje je potekal spust z Razorja – menda ne po makadamu čez Pl. Kuk/Lom/Stador v Ljubinj?![]()
Tomo napisal/-a:
Èe boš ti ali Joc napisala takšen koledar skupnih za konec leta - lahko tud za naslednje leto sem prvi poleg. Pripravljen sem tud zviti par rok da bo udeležba èim višja
Cvika napisal/-a:Drugače pa - naslov teme je Kolesarji (množina) vzdržujemo poti -
nehajmo se že predalčkat - fajn je, in spoštujem vsakega, ki se mu na turi da ustavit - pa naj bo to zato, da počisti in naredi potko prevozno (in pri tem seveda ne uniči detaljov) ali pa le zato, da ne sesuje poti, ker trenutno presega njegovo tehnično znanje.
Ortelius napisal/-a:In za imidž gorskega kolesarjenja ste s to akcijo zagotovo naredili neprimerno več kot nabijanje in piz**nje vseh totematskih kričačev tu na Tabli.
Tomo napisal/-a:Kot sem že omenil : izbere naj se pot potrebne prave obdelave, naredi dvodelen program (delo in after - le da bi tokrat after bila turca).
urbe napisal/-a:Sicer tudi sam kdaj pa kdaj odstranim kakšno nadležno vejo ipd. Si pa ne predstavljam situacijo, ko ob poti parkiram bajk, začnem žagat eno deblo ali pa vejo, ki moti bajkanje, pa pride nek planinc zraven … Ali pa da mi naključno mimoidočega planinca prosil za pomoč pri prestavitvi debla, ki je predebelo za žaganje z zložljivo žago???
Kakšna bi bila njegova reakcija???
Tomo napisal/-a:admin tega ne more storit .. se bo drugače tale zadeva očistila.
Joc53 napisal/-a:urbe napisal/-a:Sicer tudi sam kdaj pa kdaj odstranim kakšno nadležno vejo ipd. Si pa ne predstavljam situacijo, ko ob poti parkiram bajk, začnem žagat eno deblo ali pa vejo, ki moti bajkanje, pa pride nek planinc zraven … Ali pa da mi naključno mimoidočega planinca prosil za pomoč pri prestavitvi debla, ki je predebelo za žaganje z zložljivo žago???
Kakšna bi bila njegova reakcija???
Po moje pozitivna. Kot markacisti se pogosto znajdemo v situaciji, da smo, čeprav v dvoje ali troje, prešibki, da bi potegnili s poti ležeče deblo (zdravo smrekovo deblo ne smemo razžagati na kose, bi nas lastnik za ušesa). Deblo v takšnih primerih oklestimo in počakamo na mimoidoče pohodnike, ki v večini primerov rade volje pomagajo. Zavedajo se namreč, da obhodi okoli ležečih dreves pomenilo nepotreben dodatni poseg v naravo.
Joc53 napisal/-a:urbe napisal/-a:/…/
Po moje pozitivna. Kot markacisti se pogosto znajdemo v situaciji, da smo, čeprav v dvoje ali troje, prešibki, da bi potegnili s poti ležeče deblo (zdravo smrekovo deblo ne smemo razžagati na kose, bi nas lastnik za ušesa). /…/ Zavedajo se namreč, da obhodi okoli ležečih dreves pomenilo nepotreben dodatni poseg v naravo.
Joc53 napisal/-a:Surfač je po mojem želel poudariti še nekaj: markacisti včasih zmotno menijo, da bi morale biti dvouporabniške poti bolje urejene, ker bodo po njih vozili tudi kolesarji. Kar se podlage tiče nikakor ne, če ji nismo kos pač tam ne bomo vozili.
urbe napisal/-a:OK. Rekel bi, da se vidi oz. se lahko presodi, katero drevo je lahko »ekonomsko« še uporabno, katero pa ne …
Poleg tega pa drevo oz. deblo, ki mi ga z veliko truda uspe prežagat z zložljivo žago na pol, zagotovo ne bom šel še dodatno žagat na koseTo se mi pa res ne bi dalo.
urbe napisal/-a:Na mojem koncu že ene-par let leži čez singlo ena smreka – pač, se je zlomila iz kakršnegakoli vzroka že. Ne vem, no, če je ta smreka še ekonomsko uporabna po večletnem ležanju in izpostavljenosti vremenskim vplivom.
ZigaK napisal/-a:...Pomembno je to, da se te ideje zasidrajo v glavah gorskih kolesarjev. Da bi v žepu poleg pumpe, vezic in orodja za ketno zraven našla svoje stalno mesto še žagica. Ali pa škarje za trto rezat...
ZigaK napisal/-a:urbe napisal/-a:/…/
pomoje ni več
/…/
ZigaK napisal/-a:200g zračnica? ccc
škarje so odlične za tanjše veje, recimo borovce ali makijo
Nejc>40 napisal/-a:Z malo več spretnosti bi lahko PZS z logiko daj-dam imela veliko hitreje očiščene poti, ker ne dvomim v mobilizacijsko sposobnost MTB-jevcev. Okrogle mize so po mojem bolj same sebi v namen in vedno utonejo v kaki nesklepčni povprečnosti, kot "zakon tudi če je neživljenski je treba spoštovati
urbe napisal/-a:Na mojem koncu že ene-par let leži čez singlo ena smreka – pač, se je zlomila iz kakršnegakoli vzroka že. Ne vem, no, če je ta smreka še ekonomsko uporabna po večletnem ležanju in izpostavljenosti vremenskim vplivom. Mimo nje gre tudi dovolj širok kolovoz, da bi jo lastnik lahko že zdavnaj odvlekel …
In enkrat se je bom lotil – odžagal bom pa le tisti del, ki zapira pot.
Vrni se na Stanje gorskokolesarskih poti
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]