mitjaxp napisal/-a:verjamem cebe, kaj pa za dol cannondale claymore in scott genius lt imata180 hoda napram endurotu z 160 poleg tega lahko pri scottu popolnoma zakleneš vzmetenje kar ga mora prav tako naredit dobrega plezalca
yogo napisal/-a:zaklenjen amortizer še ne pomeni, da kolo omogoča enostavnejše premagovanje klancev... kakig asfaltnih, makadamskih klancev se da sigurno "hitreje" odpeljati... ko je govora o bolj tehničnih delih, razritem terenu, bi si pa upal trditi, da mora biti amortizer odklenjen.
yogo napisal/-a:
zaklenjen amortizer še ne pomeni, da kolo omogoča enostavnejše premagovanje klancev... kakig asfaltnih, makadamskih klancev se da sigurno "hitreje" odpeljati... ko je govora o bolj tehničnih delih, razritem terenu, bi si pa upal trditi, da mora biti amortizer odklenjen.
mitjaxp napisal/-a:... pri claymoru me moti predvsem ker ima le dva zobnika spredaj ...
mitjaxp napisal/-a:... ravno vilca na cannondalu me mal skrbi ker ima samo nastavitev rebounda in nič drugega ...
skulj007 napisal/-a:Kaj ti se po gozdnih poteh vzšpenjaš z zaklenjeno vilo?
Tudi sam imam le 'R', pa ne pogrešam ničesar.
Ubistvu mi je super, ker je gumb za rebound zgoraj.
PIPI napisal/-a:, poglej še minus v custom amortizerju.
wroom napisal/-a:sam imam lt40 od maja letos in ti lahko povem da 3 zobnik ko vsi pravijo d ane rabiš pride zelo prav, vsaj meni. ko se pelješ po ravnini do določenega kraja kjer boš ril po gozdu se brez problema doseže 30-35kmh , ke rmeni so vsi govorili da to ne gre itd itd.
Sam sem izbiral med lt40 in spec enduro. oba sta odlična, vendar ima scott to prednost da je boljuporabne in ga lahko uporabiš dobesedno za it na delo, medtem ko je enduro bolj specifičen za svoj namen. Glede amortizerja zadaj da je fox daleč najboljši ponavadi govorijo vedno tisit ki scotovega equalaizerja 2 ali 3 niso sploh v živo videli kaj šele probali.
Moj glas gre za scota, seveda ti boš sma vedel kaj boš ti rabil, meni je bolj pomembna vsestranskost kot neka specifika.
Draz_H napisal/-a:Mitja. Glej...bodi prvi lastnik dotičnega cannondale-a...konkretnih informacij "kako in kaj" ne boš dobil. Kolo je še "prefrišno".
zee Germans napisal/-a:3700 je tisti model ki ga je opisoval
za ta denar bi raje Strivea ESX 9 SL (Easton <3) in morda aftermarket 180 RC2 (2011 verzija se prodaja sedaj za okol 750€), offset bushinge na RP23 (bolje in lažje od DHX-a) za malo popravt geo, Havoc carbon, The One...
Njemu pa priporočam, glede na to da je gor karbonska balanca, prva stvar ko dobi bajk, da pogleda XTR shifter clampe... od blizu... pinching
Pa ne vem zakaj bi nekdo dejansko preferiral DHXa na kolesu ... če imaš lažjega in boljšega floata z boost valveom
Draz_H napisal/-a:DHpro...podal mu nisi niti enega konkretnega razloga zakaj vzeti C-ja. Razen to, da si pokazal da si na FUN-ovi "plačilni listi"
mitjaxp napisal/-a:Verjetno se bom kr za geniusa odloču, ker le pride prav, da lahk zakleneš oziroma spustiš vzmetenje, ker navzgor more bit kr jeba pri 180 hoda pa lahk govorite da to ni kolo za dolge ture... tut na krajši turi je fajn, če lahk mal spustiš vzmetenje in s tem lažje premagaš klance če bi pa kupoval kolo le za bikeparke in za navzdol bi pa kupz kako kravo kjer res ne rabim ne zklepa amortizerja ne trejega zobniki ravno včeraj sem premišljeval na vožnji domov da še kk rabim tretji zobnik kamerkoli grem imam pol vsaj 5-10km vožnje domov po asfaltu in že od 25km/h naprej uporabljam najhitrejši prenos in noben verjetno se tud s kolesu tipa caymore da peljati več kot 25 km/h tk da tretji zobnik čeprav redko ga vsekakor potrebujem.
Drugače je imelo skoraj idealno opremo ki jo potrebujem kolo ki sem ga že plačal vendar sem ga zaradi čekalne dobe preklical pa tudi okvir mi deluje bolj nedovršeno gre se pa o slednjem kolesu:
http://www.roseversand.com/article/rose-beef-cake-fr-sl-6/aid:432602
Ima pa res vse 140-180 hoda (talas rc) 30 prestav dobra ostala oprema... skratka res vsestransko kolo
Draz_H napisal/-a:...
Če hočeš voziti XC s kolesom s 180 hoda...be my guest![]()
...
Tzuli napisal/-a:2. stvari
2. Moj Enduro nima 3 zobnika in ga nisem pogrešal nikoli. Tudi npr. na Trans - Siciliji ko smo delali tudi po 40 km po ravnem po asfaltu
Kupi Liteville 601.
mitjaxp napisal/-a:Tzuli napisal/-a:2. stvari
2. Moj Enduro nima 3 zobnika in ga nisem pogrešal nikoli. Tudi npr. na Trans - Siciliji ko smo delali tudi po 40 km po ravnem po asfaltu
Kupi Liteville 601.
Pogrešal ga verjetno nisi ker ga nisi mel drugače pa res ne vidim razloga da na ravnem asfaltu ne bi šaltalv višji zobnik to mi pa noben ne bo reku al pa res maštak način vožnje jst osebno kot dam ze pri 25km/h va najvišji prenos ne samo najvišji prednji zobnik tk da jst in verjetno vsaj 80% kolesarjev bi na omenjeni podlagi prešaltalo če bi imeli možnost seveda
Tzuli napisal/-a:Kupi Liteville 601.
giantfox napisal/-a:velik zobnik pride prav pri dolgih asfaltnih spustih za še večjo hitrost na spustih po trailu nima veze
wroom napisal/-a:vsak dan in naredim vsaj 10-20km po ravnini ( delo)
bikerx napisal/-a:Malo si še preberi o 2 stepu in Lyriku.
Meni osebno je Enduro zelo všeč sem ga testiral 1 uro.
Edino kar mi na E. ni všeč so vilice, katere se ne dajo pogrezniti. 2 step se pa kvari?
180 ali 160 hoda je vseeno, tak kot 2 ali 3 zobata gonilka.
Razen če ne voziš maratone, saj z 14-15 kg kravo to tudi neboš?
Get real pa se spravi v prvo trgovino in si sposodi bajk za kako uro, ker si že rahlo tečn.
mitjaxp napisal/-a:nekdo ko ne more vedet kk se vozim sploh poskušu prepričat da ga ne rabim
wroom napisal/-a:preveč ste vsi zagledani v eno samo zadevo. tudi za enduro motorje so govorili da niso za po cesti leta 85 , še istega leta se le začel supermoto sestavljat
Kot lastik lt-ja ki ga rabim poleg vikend voženj po hribih, gozdovih itd, tudi vsak dan in naredim vsaj 10-20km po ravnini ( delo) lahko rečem da brez trtjega zobnika se goni v prazno saj nad 25kmh je prenos že prekratek.
Lp
jing&jang napisal/-a:(ne vem al je garmin prav kazal al ne, naklon je bil 32 stopinjski, kot sem ze rekel kar nekaj casa).
Ortelius napisal/-a:jing&jang napisal/-a:(ne vem al je garmin prav kazal al ne, naklon je bil 32 stopinjski, kot sem ze rekel kar nekaj casa).
Najbrž je bil naklon 32 odstoten. Pri 32 stopinjskem bi že zdavnaj naredil preval nazaj.
Draz_H napisal/-a:Mitja, si še z nami?
Da ne boš mislil, da te hočemo na križ pribiti...samo svetovati ti hočemo, da boš na koncu izbral kolo, ki ti bo (srčno upam) odgovarjalo in s katerim se boš veselil prihajajoče turce...
Na tvojem mestu bi še uč ozrl na S Camber-ja in Stumpija...
zee Germans napisal/-a:In Scott genius ima zares pogruntano vzmetenje...
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov