kmetek napisal/-a:
Edino kar bi ti priporočal predno ga začneš uporabljat je to, da menjaš olje v zavorah, mogoče celo v amortizerju in vilicah, 2 leti staro olje le ni novo.
em gledal tega scotta ampak če tak pogledaš sem za manj denarja dobil "boljše" kolo oz boljše komponente...a ni tako???
MiLi napisal/-a:ne posluši đonija. pusti dva zobnika...boš saj prilezel kam, če se ti bo zluštalo gonit. verjemi pa, da se ti bo oz. boš počasi mel poln kufer, tiščanja kolesa v breg.
ASUStek napisal/-a:kolo bi uporabljal za spuste v domačih gozdovih(amatersko narejene progice) in pa pohorje...
sem se danes vozil s lapierjem frogyjem 318 in razlike nisem opazil v ničem..no mogoče mi domain vile delujejo bolj prefinjeno...druge razlike nisem opazil tak da lahko še 1x rečem več kot zadovoljen....lp
|johnny| napisal/-a:Frogy naj bi mel boljši sistem vzmetenja....kaj točno naj bi ble prednosti v primerjavi s harotom ne vem....100% da bolje pleza...verjetno pa tudi lepše pobira neravnine, je bolj stabilen itd.
ASUStek napisal/-a:razen da ima domain vile ki sem rekel da delujejo bolj prefinjeno
|johnny| napisal/-a:Vilo maš ti brez dvoma boljšo, če se ti zdi da ne deluje pravilno se poigraj z nastavitvami....
Unjust napisal/-a:Če imata dva različna okvirja zadaj enak amortizer še ne pomeni da bosta oba enako dobro delovala.Delovanje zadnjega dela je odvisno predvsem od zasnove ter načina vpetja amortizerja/nihajke potem pa je tu še sama geometrija celotnega okvirja.
Unjust napisal/-a:Verjetno ASUStek s tem misli na delovanje vilice predvsem v začetnem delu hoda, ki je pri Zokiju 66 nekoliko bolj sticky.
Unjust napisal/-a:Svetujem ti, da se sedaj posvetiš nastavitvam amortizerjev.Se pravi za začetek rebound ter nastavitev SAG-a(za koliko se ti posede bicikel ko sediš na njem).
|johnny| napisal/-a:Vilo maš ti brez dvoma boljšo
Slug napisal/-a:Problem je zdaj , da ni več prepričan da je naredil dober nakup, kaj sem večinoma
jaz kriv, ker mu nebi smel povedati resnice
Slug napisal/-a:Težko mu je dopovedati
Slug napisal/-a:jaz pa sem onemu zrihtal v kurcu froggy-ja za isti dnar.
Slug napisal/-a:že ima svoj prvi rešilec ride za sabo
Unjust napisal/-a:Če imata dva različna okvirja zadaj enak amortizer še ne pomeni da bosta oba enako dobro delovala.Delovanje zadnjega dela je odvisno predvsem od zasnove ter načina vpetja amortizerja/nihajke potem pa je tu še sama geometrija celotnega okvirja.
ASUStek napisal/-a:kar je nekak logično...!
MiLi napisal/-a:viskoznost se pozna pri štimanju rebounda ter kompresije.
pri moji vili, je že pri prvem kliku kompresija
MiLi napisal/-a:najprej nastavi kompresijo na nulo. uni rdeči knof na dnu desne noge, zasuči čisto v minus. to zna pomagat, če imaš slučajno navito preveč v +.
MiLi napisal/-a:pri zadnjem amortizerju, pač zamenjaš vzmet za mehkejšo. nova stane okrog 40€.
Slug napisal/-a:Vsi drugi bajki kar je vozil, imajo večji ratio ali progresivni ratio in zato so z tršimi vzmetmi mehkejši ko njegov.
Slug napisal/-a:Zadaj pa ima 2,2 linkage ratio.
bolfenk napisal/-a:Kakšno pa imaš pozo na kolesu? Si bolj odzadaj, ali odspredaj?
MiLi napisal/-a:najprej nastavi kompresijo na nulo. uni rdeči knof na dnu desne noge, zasuči čisto v minus. to zna pomagat, če imaš slučajno navito preveč v +.
ASUStek napisal/-a:ok mili pa hvala ti oz hvala vsem za pomoč mi je koristlodanes sem opazil da sem imel nihajlko tako odtegnjeno da je to joj..in zdaj sem zadevo zategnil in juh kako sem vesel saj zdaj zadnje vzmetenje dela še lepše in še lepše pobira/požira tako da sem res zelo vesel in zadovoljen s kolesom ter bral sem tudi da bi naj bili okvirji zelo kvalitetni in izredno močni..zdaj koliko je na tem res nvm ampak naj bi bili zelo močni okvirji...no odločil sem se da bom tega harota obdržal za FR trenutno pa že šparam denar za glory00 ki ga bom uporabljal za DH med tem časom ko šparam denar bom že imel malo več znanja glede tehnike vožnje in več izkušenj(upam da dobrih) tako da komaj čakam namreč ta šport me je tako prevzel kot še nič v življenju
![]()
zdaj pa furat
ASUStek napisal/-a:jah no glej stvar je sledeča.se mi glih ne da slovnično oblikovat stavkov saj mi je važno da čimprej napišem pač kaj imam za napisat ker se mi res ne da pisarit po forumih....sicer pa uporabljam tudi pike če nisi opazil in to kar po tri na1xsploh pa ni bitno če so pike ali ne ker če znaš slovensko potem znaš tudi moje poste brat oz jih razumet tak da nvm kje tukaj vidiš problem
|johnny| napisal/-a:A res nimaš pametnejšega dela kot da težiš s slovnico? Včasih kdo res napiše kaj totalno nerazumljivega in je v kontekstu če se ga "skurca"....ampak đizs tu pa si res v meglo brcnil
bolfenk napisal/-a: Tiste urejene al sam tko une K 50 SkP N4m37A|\|1?
HeMan napisal/-a:Misliš da se pa ostalim da mučit z dešifriranjem tvojega posta? Ne sam nase mislit
JoJo 2x napisal/-a:igorl, to si verjetno ti na posnetku...
http://www.youtube.com/watch?v=GmU_wexO ... r_embedded
Tetris napisal/-a:Tebi pa šumniki mankajo, hudo..
ASUStek napisal/-a:ja mili vem..ko si to napisal sem šel preverit in ja kot sem napisal mi ni bilo glih videt kot gumbek za vrtet ker ko sem se gumbeka dotaknil je kar dol padel in kasneje sem napisal da očitno nimam kompresije nakar bi vi poznavalci "morali" napisat oja seveda imaš kompresijo tako je to treba dopovedat noobu
ASUStek napisal/-a:nočem bit nesramen a ti si bedak.zdaj eno je ali si v prvem razredu kjer se očitno komaj učiš brati(čeprav smo eni že vedeli prej) ali hodiš na pomožno šolo.ker če ne znaš brati mojih postov in jih moraš "dešifrirat" ter se zraven namučit kot si napisal si res žal nepismen..upam da ti bo moj post nekdo dešifriral ter se zraven namučil in ti ga povedal....
kot je napisal johnny...ĐIZS!!!
vecina ludi pise blj tk tk ane p se tut js ne mucm zravn kt s napisal..in ja tut desifrirat ne rabm tehle postov ane..mogoč zato kr sm pismen..
se mi kar smiliš!!!
igorl napisal/-a:Tetris napisal/-a:Tebi pa šumniki mankajo, hudo..
Cestitam, si pogruntal point moje pridige.
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov