mannetou napisal/-a:Samo en predlog za začetek: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=75067.
2fast4u napisal/-a: Torej iščem FREERIDE kolo, tudi poskusil bi bolj v stilu FR, ker se mi res neda za vsak spust pri DH vozit kolesa v hribe.
mannetou napisal/-a:Hehe, kot na bolšjaku..
2fast4u napisal/-a: Torej iščem FREERIDE kolo, tudi poskusil bi bolj v stilu FR, ker se mi res neda za vsak spust pri DH vozit kolesa v hribe.
Tole ne razumem najbolj. Iščeš kolo, ki ga boš lahko poganjal v hrib?
_Alex_ napisal/-a:če se ga da poganjat v hrib je all mountain![]()
![]()
mannetou napisal/-a:Samo en predlog za začetek: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=75067.
http://www.canyon.com/_en/outlet/article.html?o=A1024185
Z to opremo......hammer,deemax..
|johnny| napisal/-a:Najprej si vzami 2 tedna cajta pa beri tablo in strani bolj znanih proizvajalcev ker si očitno totalno v temi.
1. Menjalniki so na gorskih kolesih enaki...vprašanje je samo če hočeš spredaj 1 ali 2 zobnika in prestavno razmerje (število zob spredaj in zadaj)
2. Kaj točno ti pojmuješ kot DH in težek spust? Ker očitno si se fural s trdakom po lokalnih peš poteh in ne vem če bi rad sedaj isto počel s fully-jem ali bi ga rad žgal po pohorski DH progi.
3. A bi rad gonil par ur po ravnem in v breg in se potem spustil ali bi rad 2-3km prigonil do proge za spust (kjer bi potem kolo v breg porival)?
4. A misliš kdaj it v bike park?
|johnny| napisal/-a:Išči freeride kolesa ala specialized demo 7 ali sx trail, giant faith, commencal supreme mini dh, gambler fr in podobne....v glavnem z enomostovno vilo in 180mm ali 160mm hoda spredaj in zadaj....Dobro bi bilo imeti vilo ki se ji da znižati hod ali jo zaklenit, serijsko boš težko dobil tako vilo na kolesu zato priporočam da menjaš....spredaj rabiš menjalnik, večji in manjši zobnik in šponer za dva zobnika....namesto 2,5" širokih gum natakni gor 2,35", pred turo jih dobro napumpaj, pred spustom pa spusti nekaj zraka (o primernih tlakih za gor in dol je ogromno na tabli in internetu napisanega)....
Najprimernejše kolo po moje bi bil specialized sx trail
Bike park....park s številnimi kolesarskimi progami in vlečnico ali gondolo...ponavadi poletni biznis smučišč...
viewforum.php?f=48
http://www.bikeparkpohorje.si/
|johnny| napisal/-a:Gre se za to da prigoni do trail-a....jaz z demotom 7 z 2,5 gumami počasi prilezem do par km oddaljene proge...v klanec....pa sem res brez kondicije
|johnny| napisal/-a:Če zbiraraš med gamblerjem in voltageom, vzami voltage....pa ne kupuj novo, ker nimaš dovolj dnarja, razen če naletiš na kako posezonsko znižanje....kupi leto ali 2 rabljeno, za ta dnar pa se ziher najde kak soliden voltage ali sx trail.....rabiš pa L velikost
Tabla napisal/-a:Pozabljate na Culta npr. Rexia je super uporabna dvoživka. Lahko je za malo bolj robustni AM,
FR ji leži, z malo truda in pravim setupom pa jo lahko uporabljaš tudi za DH.
Največja prednost je, da se lahko montira tudi sprednji menjalnik in zic štucno lahko krepko
premikaš gor in dol. Za DH pa je tudi močna kot bik.
2fast4u napisal/-a:Okej Voltage je tut dost zanimiv, sam za 1700€ se lahk tut z motorjem ubijem![]()
Kakšni linki do bajka (scotta) pod 1500€ oz okrog 1500€?
Aja pa gledu sm še Gamblerja, je tut dost mikaven.Kaj pravite?
+ visok sem 191 cm, upam da to ni ovira. Malo večje kolo pa bo ane?
2fast4u napisal/-a:|johnny| napisal/-a:Če zbiraraš med gamblerjem in voltageom, vzami voltage....pa ne kupuj novo, ker nimaš dovolj dnarja, razen če naletiš na kako posezonsko znižanje....kupi leto ali 2 rabljeno, za ta dnar pa se ziher najde kak soliden voltage ali sx trail.....rabiš pa L velikost
Ma to že, sam gamblerja na bolhi dobim za 1000€, voltage-i so pa malo dražji ane? Maš kakšen link? Poznaš koga, ki bi imel zadevo do 1500€?
mito dc napisal/-a:Kupi si tisto taprvo kono, te bo najmanj glavo bolela.
V poštev pride tudi pitch.Oboje lahko gledaš rabljeno.
Pazi na velikost okvirja!Začneš vozit in potem boš že sam ugotovil,
v katere vode se boš podal.
2fast4u napisal/-a:mito dc napisal/-a:Kupi si tisto taprvo kono, te bo najmanj glavo bolela.
V poštev pride tudi pitch.Oboje lahko gledaš rabljeno.
Pazi na velikost okvirja!Začneš vozit in potem boš že sam ugotovil,
v katere vode se boš podal.
Ma se mi nekak bolj scotti dopadejo, mam tut že neki izkušenj, sploh z gamblerjem. Bomo videli, skratka, da pridem do denarja potem pa poročam naprej, kaj sem naredil.Kaj pa oprema? Čelada? Čez celo glavo (kot na motorju) ane?
Bodyarmor se mi zdi tut dosti nujno.
Rokavice že imam, členke pokrite z kevlarjem (sem imel dostkrat razbite) in jih tudi na vsaki vožnji uporabljam, a glede čevljev pa tega sranja je kej važno kaj imam?
|johnny| napisal/-a:http://tabla.mtb.si/viewtopic.php?f=38&t=125903 malo še mu zbij ceno pa si zmagal!
|johnny| napisal/-a:http://tabla.mtb.si/viewtopic.php?f=38&t=125903 malo še mu zbij ceno pa si zmagal!
mannetou napisal/-a:Ne bi rekel. Našel si točno to kar išče in ne dvomim, da se da cena spogajat na 1500€. Mislim, da se tema lahko zapre...
|johnny| napisal/-a:Ni isti voltage
2fast4u napisal/-a:mannetou napisal/-a:Ne bi rekel. Našel si točno to kar išče in ne dvomim, da se da cena spogajat na 1500€. Mislim, da se tema lahko zapre...
Wtf? ducktape na okvirju? - no thanks
m@®+|n napisal/-a:2fast4u napisal/-a:mannetou napisal/-a:Ne bi rekel. Našel si točno to kar išče in ne dvomim, da se da cena spogajat na 1500€. Mislim, da se tema lahko zapre...
Kje že vidiš ducktape? Če imaš v mislih črn trak na chainstayu, je to original na kolesu za zaščito pred udarci ketne.. Sicer pa rabljeni voltagi za 800€ po opremi nikakor ne morejo biti primerjivi s temle iz linka...
lp. Martin
|johnny| napisal/-a:Tisti za 800 je FR30, to pa FR20, na katerem je še en kup delov zamenjanih.....predvsem Hammerschmidt je pomemben, ker a)ti bo omogočal dobro plezanje brez sprednjega menjalnika, španarja in ostalega sranja....b)stane nov 600€
2fast4u napisal/-a:m@®+|n napisal/-a:2fast4u napisal/-a:mannetou napisal/-a:Ne bi rekel. Našel si točno to kar išče in ne dvomim, da se da cena spogajat na 1500€. Mislim, da se tema lahko zapre...
Kje že vidiš ducktape? Če imaš v mislih črn trak na chainstayu, je to original na kolesu za zaščito pred udarci ketne.. Sicer pa rabljeni voltagi za 800€ po opremi nikakor ne morejo biti primerjivi s temle iz linka...
lp. Martin
Udarci ketne na kolesu? Prvič slišim, še na motorju se mi to ne dogaja
_Alex_ napisal/-a:Ti se hecaš
_Alex_ napisal/-a:Ok, resno se ukvarjate s folkom ki ne bi kupu bicikla zaradi tega ker je tip ovil okol chainstaya zračnico namest neoprena ?
Upam da kdo drug nabavi tistga voltage-a ker je lovely <3 mi ga je prou škoda
"sem vozil veliko "DH" malo bolj po domače, brez opreme in nekih vrhunskih koles ampak po dovolj zahtevnih "progah" (poti ustvarjene od vode, vrezane v zemljo, in je dokaj zanimivo, napeto, strmo). Tako sem dobil kar nekaj izkušenj, no...dovolj, da si lahko privoščim nekaj boljšegaTorej iščem FREERIDE kolo"
Ti se hecaš
2fast4u napisal/-a:Bom posnel enkrat.
2fast4u napisal/-a:Pač nisem vedel, da pride serijsko gor, nisem vedel da ketna opleta...a ti si bil pa kr strokovnjak za vse te zadeve, ko si začel?
mannetou napisal/-a:Ok slab primer, ampak ketna na single speedih s ščitnikom še kako ropota. Pa dost o tem "fenomenu", da ne bomo na koncu odkril, da ketna sploh ne tolče.
_Alex_ napisal/-a:" ka pomeni "hejtat" ? "
neki podobnega kot doga wokat po sanšajnu
2fast4u napisal/-a:_Alex_ napisal/-a:" ka pomeni "hejtat" ? "
neki podobnega kot doga wokat po sanšajnu
smešno za umret ne?
hejtat - to hate - to be a pain in my ass
jst nevem, al se delate neumne al ste dejansko res vsi taki cepci?
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov