Marko
miranmtb napisal/-a:Me pa zanima če je kdo pustil gor ta mali zobnik (20,22 ali 24), poleg glavnega narrow wide zobnika in ga ima kot ta pravi granny gear in ročno prestavi ketno (sprednjega menjalnika ni) če je res slučajno potrebno?
Snakes napisal/-a:miranmtb napisal/-a:Me pa zanima če je kdo pustil gor ta mali zobnik (20,22 ali 24), poleg glavnega narrow wide zobnika in ga ima kot ta pravi granny gear in ročno prestavi ketno (sprednjega menjalnika ni) če je res slučajno potrebno?
Res dobra ideja.
Sem se spomnil pa se ene boljse. Ful bi bilo dobro, da bi imel na belanci eno rocko in potem spodaj pri zobniku nek mehanizem, ki bi ti s premikom rocke sam prestavil verigo.![]()
Ze vidim da bodo cez par let ponovno "izumili" prednje menjalnike, podobno kot 26" kolesa.
MiLi napisal/-a:po vsej verjetnosti bom spet kar X7 Type2 vzel. edino občutek imam, da dobijo prej luft, kot tisti od Shimana. brez sklopke bi šlo ali ni za "riskirat"?
problematiks napisal/-a:Mimogrede, verjetno je že marsikdo opazil, da pri teh 1x10 predelavah zaradi nastavitve menjalnika (ker pač mora biti nastavljen tako, da spravi verigo na 42t) prestavljanje ni več tako hitro, kot v originalu, sploh na spodnjem delu kasete
miranmtb napisal/-a:Mislim da je za slx kaseto treba posebej odžagat zobnik 15t ...
http://row-oneup-components.myshopify.c ... structions
whatever napisal/-a:Z novim Shimano nimamo se izkusenj, ampak moras menjati cel prestavni sklop, kar nanese nekih 250 € (menjalnik, veriga, kaseta, shifter).
Buschi napisal/-a:@Pečko : dej ti meni povej, kaj za eno pesto ti voziš tam zadaj ? Da zdrži 20/40 kombinacijo...ker meni je shimanovo preklalo na pol pri kombinaciji 20/36 !
Andraž napisal/-a:Hm, tole je kr mal čudno, ker na comp 2012 letnikih so zadnje peste zaradi težav z račnami menjali v sklopu reklamacij za Kore pesta (vsaj v extremvitalu).
Nabavil sem Snaggletooth 28t, 94bcd za Sram X1 gonilko, pa se je takoj pojavil problem. Sravfki, ki jih imam so predebeli. Veriznik ima za razliko od 30t, ki ima klasicne luknjice za sravfke malo ozje luknjice z navojem. Rabil bi, zgleda posebne vijake (kak mm ozje). Je ze kdo resil ta problem, oziroma ima idejo kje sravfke dobiti? Sem pisal na Blackspire, pa mi bebcki niso ze kak teden odgovorili.
Hvala.
Ima še kdo težave s prestavljanjem navzor na OneUp 16T, ki ga dobiš zraven 42t zobnika?
Na XT kaseti z Oneup 42t + ta 16t zobnik prestavlja XT menjalnik dolgo-kletni super, razen pri 16 se zatika navzgor. Je pa sigurno prav obrnjen.
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Trance4Bike