Tabla.mtb.si / Tabla.feltna.com

Gorskokolesarska tabla
Danes je 10 sep 2010 21:49

Časovni pas: UTC + 2 ur [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 102 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: FR proge v okolici NG?
OdgovorObjavljeno: 07 nov 2008 22:30 
član

Kraj: Maribor
A pozna kdo kakšne spuste v okolici Nove Gorice?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 nov 2008 16:21 
član
Uporabniški avatar

Kraj: Soška fronta
... poznamo, poznamo. 8)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 nov 2008 16:37 
član

In? Se da zvedet kaj več?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 nov 2008 18:25 
član
Uporabniški avatar

Kraj: Nova Gorica
Kaj te pa zanima? Konkretno vprašanje - konkreten odgovor :wink:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 nov 2008 18:30 
član

Če so v bližini NG kakšne FR proge, zanimivi spusti,..., ki niso preveč zahtevni v razmočenem terenu. Bilo kaj
Se da prit z avtom al je treba tišat?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 nov 2008 18:58 
Bergant fan club
Uporabniški avatar

Kraj: Kromberk
spust po soči npr.
pa po borovem gozdičku se je luštno vozit, je lepo označena krožna steza pa parkiraš lahko blizu. :mrgreen:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 nov 2008 20:18 
član
Uporabniški avatar

Nekih dolgih enostavnih spustov ni. So posamezni odseki na različnih potkah, ki pa so bolj AM ture. Še najbolj zanimivi so spusti iz vrha Škabrijela, 640 vm, v dolino, 100 vm. Gor z avtom ne moreš, čeprav vodi cesta. Jaz jo 85% prekolesarim, ostalo tišim. Trije mi pridejo na misel, vsi so dovolj dobri, posamezni odseki so celo zelo zahtevni.
Naj opišem enega: iz vrha po nemarkirani in neoznačeni pa vendar najbolj shojeni poti proti jugo-vzhodu, pa čez en jump in čez zelo zahteven rock&roll. Malo kasneje potka zavije ostro desno in jo šiba po južni strani Škabrijela, recimo proti Soči. Cel čas je to meter široka, dobro uhojena pot. Različni odseki so tehnično bolj ali manj zahtevni in jih ni možno prevozit, če si terena predhodno ne ogledaš. Dol pridrviš na makadamsko cesto, jo mahneš levo in po 100 metrih, ko ne gre več naravnost, desno na asfalt. 100 m asfalta, do podzemnega plinovoda, ki prečka cesto, kjer desno in noter v gozd desno nazaj. Tko kukr en U turn, sej zastopiš. Po poti, ki drvi v dolino skozi dolg levi ovinek, kjer so nedavno spucali robido, ki me je vedno hotela za svojega :mrgreen: , zopet prečkaš plinovod. Nadaljuješ naravnost. V gozdu, na dnu (zgleda tko) greš levo, 20 metrov, peš navzgor. Potem se zopet pelješ do odcepa desno navzdol. Taprvega. Drviš ku strela in prideš do dosti nevarnega mesta, kjer so ploščati kamni zariti v zemljo tako, da štrlijo navzgor. Kukr da bi eden polagal ploščice ne plosko, ampak na rob. Teren je strm, kamnov je kolkor hočeš, zaje...no. Hitro nato na križišču levo ali desno. Levo po 100 m prideš (če zvoziš strm nagnjen teren pri enem drevesu) na novo obvoznico, desno pa v Solkan (če zmoreš sebe in kolo spravit skozi vrata za ovce) pri cerkvi ven.
Evo. Ne moreš falit, res ne. Ma ni šans, da spelješ, da se 20-krat ne ustaviš. Po to ni več spust, ne? :wink:
Take spuste mamo v Gorici. Če prav ne moreš brez tega, te lahko peljem. In pa seveda, po blatu to ne gre. Mislim, jaz se ne grem blatnih igric. Se mi zdi, da lahko 100-krat fu...m tam ...

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 nov 2008 22:03 
član

Ja, ful ti hvala za nasvet. Pol v takem vremenu tak odpade. Bomo prestavli na pomlad.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 nov 2008 23:11 
član

Janez je napisal/-a:
po borovem gozdičku se je luštno vozit, je lepo označena krožna steza pa parkiraš lahko blizu. :mrgreen:

Ej ja ta je super, grem večkrat se spustit. THE landa menda še niso popravli je še vedno flat, sam traile pa neki štimajo zadnje čase tko da bo spet ql tko kot je blo včasih. Menda si lahko obetamo skalne police v ozkem pasu vzdolžno trailov na obeh straneh... rumors :mrgreen:

Hei... kaj je zate okolica Gorice.. daj malo določi ? PRide v poštev vse hribovje tam k ga vidš na tvoji levi ko zapelješ v Vipavsko dolino ? Pride v poštev severni rob Krasa ? Tam v bližini Gorice, severno od Solkana se pa zgubim še po cesti :?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 09 nov 2008 00:14 
član
Uporabniški avatar

Okolica Gorice je kolkor vržeš kamen, ko stojiš pred občino. Bolj na severu je seveda Solkan, 950 let starejše naselje kot Nova Gorica, na severovzhod je republika Klomperk (se še niso odcepli ma imajo namen :mrgreen: ), na vzhodu buotam rečejo že trombe in niso več naši (gumijasti škornji, na Gorenjskem znami kot gumiradlni), na jugu je pa hitro Kras. Nova Gorica je, kot je razumeti, majhno naselje.
Opisana tura poteka po republiki Klomperk, za kar potrebuješ turistično vizo. Težava je, da ima urno veljavo. Če ne prideš do meje u cajtu ... :mrgreen:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 09 nov 2008 21:36 
Bergant fan club
Uporabniški avatar

Kraj: Kromberk
Citiram:
... na jugu je pa hitro Kras...

Ni tak blizu. Vmes je še Wald Panovitz, Rosenthal, San Pietro di Gorizia-Vertoiba in Campi Santi, Bilje, Mirn, veletok Vipava, še par hiš potlej je pa dolg hrib navrh katerega je planota po kateri se kotalijo vaški posebneži, ki radi slišijo na ime kraški kamni.
Velja omeniti tudi, da prideš iz Gorice do Krasa je treba prečit do štiri občine.

Drugače pa je Nova Gorica znana predvsem po mogočnem kitajskem zidu, ki se vije čez pol raztežaja "mesta", parih igralnicah in županu Brulčiju, ki je uvožen iz daljne Prlekije.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 10 nov 2008 16:02 
član

Janez je napisal/-a:
...dolg hrib navrh katerega je planota po kateri se kotalijo vaški posebneži, ki radi slišijo na ime kraški kamni.

Pozabu si mu povedat da ne more prek Branika, ker tam stoji mogočni Braniški grad in nič ne pride mimo živo :s . Moral bo skozi mogočna železna vrata :twisted:

btw, ne zgubit prstana in tisto žvau ustreli, kaj ti bo Gollum če maš gps ?

Dej če hočeš kej bolj resnega res malo bolj specifično določi območje iskanja in navedi starost, ker mladoletnih ne bo nihče pr zdravi pameti s sabo vleku če niso njegovi v nasprotnem pa se morda najde kakšna dobra duša k ti raskaže poti.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 10 nov 2008 22:40 
član

Bolj specifično ti ne znam napisat. Ne poznam teh koncev nekaj ful dobro, pa sem mislo da mi lahk kaj poveste. Prejšni teden sem bil na Kekcu (pa še deževalo je, ko sem prišel gor) in ni blo ful dobro. In sem mislo če so kakšne tehnično majn zahtevne proge.
Pa tud ne rabi bit okolica Gorice. Lahk je tud do Tolmina al pa do Vipave, mi je tud vseeno če mam cajt in vreme štima.
Ju3 pa se s cimrom odpravljava v Avče pogledat, tak da če je kdo zainteresiran naj pove.
Za starost pa te naj ne skrbi...

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 10 nov 2008 23:15 
član
Uporabniški avatar

Kraj: GO
Se mi zdi, da bi blo bolše če bi šla s cimrom jutri na eno birco kot, da hodita v Avče gledat, kaj že gledat? :?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 10 nov 2008 23:32 
član

juro je napisal/-a:
Prejšni teden sem bil na Kekcu,ni blo ful dobro inn sem mislu če so kakšne tehnično majn zahtevne proge.

:?
Pejt na Trstelj in se spusti do Lipe. Gor prideš lahk komot tud s fr kolesom je lepa glavna pot tko da se ni treba vozt gor. "Spust" bo seveda kratek... Lahk pa se spustiš po drugi strani dol pa pol nadaljuješ vse do Vipavske doline pod daljnovodom... sam glede na prej napisano malo dvomim da bo zabavno :mrgreen:
Sabotin, Čaven, Nanos ? Malo se sprehodi po teh hribih da vidiš kaj ti ustreza in kaj ne.

juro je napisal/-a:
Za starost pa te naj ne skrbi...

fresh meat ? :mrgreen: Na novo zaljubljen v FR ? Al si se sam preselu :> ?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 nov 2008 14:14 
član

ja Čaven je zakon. sam ti ne priporočam spusta po mulatjeri v Vrtovin,razen če si mal mazohista :D ker je tak kot da bi vozil po strugi hudournika (trenutno stanje). in Resljeva cesta je tudi zelo lepa za se spustit.
potem je tu še Planina ,Vrtovče sam to so bolj kolovozi z vrtovč dol zelo strmo s planine dol je pa več lepih in tudi hitrih spustov in tud kakšen skok je mogoč. dobi si kakšno karto in potem lahko mal raziskuješ na vipavskem ne moreš falit, v najslabšem primeru vodi pot do hrama :lol:
so pa to spusti dolgi od 4 km do 10 km ,vsaj jast zelo uživam v njih

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 nov 2008 16:31 
član
Uporabniški avatar

Kraj: Primorska
En lep spust je s pobočja nad Branikom, ime hriba zmeraj pozabim, prideš pa lhko v Potoku pri Dornberku oz. lahko direkt v Steskah ali pa na Pedrovo. Js grem ponavadi čez Komen do Škrbine in od tam mimo pokopališča na vrh hriba, ... sv. Katarina.. e zdej sm se spomnu.... no in ko prideš na vrh se samo naravnost spustiš v dolino... Ta mi je taka vredu ,... razmočena,.. razrita... Naj bi bil kolovoz,... me je v zelo slabem stanju... Je pa prevozna z vsemi tipi koles. No tolko z moje strani. Ni lih okolica Gorice, je pa v njeni občini ne :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 nov 2008 14:53 
član
Uporabniški avatar

če iščeš pravi Freeride imamo tudi to:P ena proga je v celoti vozna, začetni del ni zahteven, potem je ena ravnina z 3 doubli, nekje 3m je umes:P ostalo pa ni več problem. Lokacija je markov hrib, nad šempetrom, proga pa je že v novogoriški občini :mrgreen:

Z škabrijela svetujem še eno singlco, ki res zasluži to ime, je prijetno tehnična zahtevna in zelo malo ljudi jo uporablja. Zgleda pa zelo filmsko. Do nje pa prideš tako da se z vrha spustiš po cesti kjer so stolp gor vozili, v smeri proti ravnici. Po 30m zaviješ desno na ožjo pot. Nato samo desno. mislim da 2-krat :D če prideš do skalne stene potem nisi na pravi poti :D
Po drugem razcepu se pot strmo sputi- to je najtežji del- dolg približno 100m in precej strm. nato se zravna in od tu naprej je samo še užitek. kot da bi bil na singlci ki jih gledaš v filmih:D ko prečkaš travnik v senci borovcev zaviješ desno v gozd, nato pa 2x levo:D sliši se zapleteno a ni... Ko greš mimo hiše se znajdeš na križišču 4 poti :D izbereš najožjo in najbolj zanemarjeno :D (2. z leve oz desne:P) ta del je kamnit, a ne preveč zahteven. po 50 m zeviješ desno, sledi 50m makadamske ceste. Cesta nato zavije levo, takoj za ovinkom pa greš levo v gozd po ozki poti. Ne se ustrašit ograje, lahko se pelješ mimo:P nato še mimo 2. ograje in samo naravnost. Sledi zalo hiter spust. Nekje v sredini teče po poti potok zato previdno. Pot nas pripelje na vrh vinograda v Kromberku.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 nov 2008 18:05 
član
Uporabniški avatar

flefo je napisal/-a:
če iščeš pravi Freeride imamo tudi to:P ena proga je v celoti vozna, začetni del ni zahteven, potem je ena ravnina z 3 doubli, nekje 3m je umes:P ostalo pa ni več problem. Lokacija je markov hrib, nad šempetrom, proga pa je že v novogoriški občini :mrgreen:

Malo bolj natančno?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 nov 2008 18:33 
član
Uporabniški avatar

Kraj: Grgar
flefo je napisal/-a:
Z škabrijela svetujem še eno singlco, ki res zasluži to ime, je prijetno tehnična zahtevna in zelo malo ljudi jo uporablja. Zgleda pa zelo filmsko. Do nje pa prideš tako da se z vrha spustiš po cesti kjer so stolp gor vozili, v smeri proti ravnici. Po 30m zaviješ desno na ožjo pot. Nato samo desno. mislim da 2-krat :D če prideš do skalne stene potem nisi na pravi poti :D..

Za to singlco pa ne vem, bom poskušal it čimprej. Hvala majstr!
:)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 nov 2008 18:48 
član

Borcy je napisal/-a:
flefo je napisal/-a:
Z škabrijela svetujem še eno singlco, ki res zasluži to ime, je prijetno tehnična zahtevna in zelo malo ljudi jo uporablja. Zgleda pa zelo filmsko. Do nje pa prideš tako da se z vrha spustiš po cesti kjer so stolp gor vozili, v smeri proti ravnici. Po 30m zaviješ desno na ožjo pot. Nato samo desno. mislim da 2-krat :D če prideš do skalne stene potem nisi na pravi poti :D..

Že dlje časa si pravim da bi to pot bilo poterno probat... in danes je po spletu okliščin naneslo da sem jo odpeljal. Zarad precej skalnatega začetka se mi je vedno zdelo, da bo to najtežji spust iz škabrijela. Ni. Pot je res fenomenalna, in niti posuta z listjem ni pretirano zahtevna. Priporočam! (Imam tudi nekaj video materiala, mogoče objavim kasneje.)

Se mi zdi, pa da danes nisem bil prvi tam ;).

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 nov 2008 22:56 
član
Uporabniški avatar

Flefo. Lahko opišeš točn dostop do obeh prog na Marku. Na eno prideš na začetku plinovoda desno. Kako se pride pa do te ( http://www.youtube.com/watch?v=KOmdPAPosKs ) ?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 nov 2008 23:22 
član
Uporabniški avatar

@tomix: z vrha marka se spustiš do plinovoda. prečkaš makadam in po približno 30m zaviješ desno. To je začetek proge, ki je trenutno dobro viden. Naprej ne moreš zgrešit, le v spodnjem delu je na eni ravnini par padlih dreves, ki jih še nismo uspeli počistiti. Konec proge je pod bolnišnico v Stari gori.
@piston: kdaj si bil gor? mi smo se ob 4.15 spustili z vrha. Do Kromberka je trajalo 15 min, skoraj brez ustavljanja. vredno ponovitve.
@mat_pav trenutno je le ta v celoti vozna. če greš po plinovodu naprej se na začetku drugega spusta nahajajo bandice(ti. switchbacki). levo od njih v gozdu je še ena proga, ki pa trenutno ni preveč urejena, pa tudi objekti so malo veliki.Z ačetna 2 skoka ne, spodi pa je en kr hud road gap ki se konča z transferjem čez velik jarek.... do zdej je samo edn to sfuru. Pa še precej je podrtega. Če bo čas bo v roku enega meseca spet vozno... upam
LP

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 nov 2008 00:17 
član

flefo je napisal/-a:
@piston: kdaj si bil gor? mi smo se ob 4.15 spustili z vrha. Do Kromberka je trajalo 15 min, skoraj brez ustavljanja. vredno ponovitve.

Piston se je začel spuščati okrog 15h. V kromberku sem bil pa samo kakšnih 20 min pred vami. Ok sem skakal s fotoaparatom naokrog, ampak za prit dol v 15min... jaz niti pod točko razno. Sicer pa se eno uro matram za prit gor, da bo spust trajal 15 min? ni vredno. Grem raj počasi ;).

Da nebom samo offtopic.
Zanimivi spusti so izpod Cerja do Mirna.
Ena varjanta poteka zahodno od ceste Miren-Lokvica, druga pa to cesto seka (3x). Obe imata postavljenih nekaj manjših skakalnic. Kratke (približno 150m višincev) in zaradi enostavnega dostopa verjetno zanimive tistim, ki radi isti spust odpeljejo večkrat.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 nov 2008 01:30 
član

Kraj: Bilje
Piston:
Zahodno od ceste Miren -Lokvica uporabljam še ena singelco,katera poteka večinoma po italijanski strani in te pripelje direktno k Vrabcu v Miren.Najlažje jo najdeš tako,da zaviješ z glavne ceste na stezo v grmovju(nasproti parkirišča za na Cirje) in po 30 m ob prihodu na italijansko -slovensko mejo(postavljena tabla z obvestilom) zaviješ desno na singlco v gozd.Približno 300 metrov se rahlo vzpenjaš,nato sledi dober spust v Miren.Priporočam.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 nov 2008 15:00 
član
Uporabniški avatar

ecermelj je napisal/-a:
Piston:
Zahodno od ceste Miren -Lokvica uporabljam še ena singelco,katera poteka večinoma po italijanski strani in te pripelje direktno k Vrabcu v Miren.Najlažje jo najdeš tako,da zaviješ z glavne ceste na stezo v grmovju(nasproti parkirišča za na Cirje) in po 30 m ob prihodu na italijansko -slovensko mejo(postavljena tabla z obvestilom) zaviješ desno na singlco v gozd.Približno 300 metrov se rahlo vzpenjaš,nato sledi dober spust v Miren.Priporočam.

Hvala lepa:) to bomo čimprej poskusli!

Še ena bi bila z Svete gore na Preval. Sicer je zelo visok in naporen vzpon, je pa tudi singlca zanimiva. Z vrha svete gore se spustiš po cesti, po približno 500m zaviješ desno. Začetek ni prevozen z kolesom, je preveč strmo in kamnito, pa tudi nadaljevanje je na nekej odsekih precej težko. Potem pa se pot zravna in je spet en sam užitek. Priključi se na muletjero in od tu naprej je precej hitro. Ven prideš na Prevalu. Od tu svetujem vožnjo do kekca nato pa spust v Solkan.
LP

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 nov 2008 15:21 
član
Uporabniški avatar

S Svete gore je meni najboljši spust po sredi v Grgar!

Od cerkve se spustiš proti bivši postaji gondole, cca. 30m po poti naprej od te "postaje" je na levi začetek te poti. Pot je tudi označena tako da ne moreš falit. Takoj na začetku je dosti kamenja in je malo tečno, ostala pot je pa zakon.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 nov 2008 19:00 
član
Uporabniški avatar

piston je napisal/-a:
Borcy je napisal/-a:
flefo je napisal/-a:

Že dlje časa si pravim da bi to pot bilo poterno probat... in danes je po spletu okliščin naneslo da sem jo odpeljal. Zarad precej skalnatega začetka se mi je vedno zdelo, da bo to najtežji spust iz škabrijela. Ni. Pot je res fenomenalna, in niti posuta z listjem ni pretirano zahtevna. Priporočam! (Imam tudi nekaj video materiala, mogoče objavim kasneje.)

Se mi zdi, pa da danes nisem bil prvi tam ;).

Jaz sem šel danes po tej poti in res je super!!! Napotki od Flefota so mi prišli zelo prav, drugače ni šans da bi našel to pot, pa niti enkrat nisem zalutal 8) Potreboval sem cca. 25 min, ampak sem se dosti ustavljal da sem bral napotke :) Bo treba ponovit ta spust čimprej.
Drugače hodi ob vikendih dosti ljudi na Škabrijel, v zgornejm delu te poti sem jih srečal vsega skupaj 4.

Na vrh

Naslov prispevka: a
OdgovorObjavljeno: 16 nov 2008 20:05 
član
Uporabniški avatar

Borcy : važno da si užival!

pa še današnja pridobitev :lol:
Danijel- hrib desno od Škabrijela za nepoznavalce. Počutil sem se kot da odkrivam neznano. Do vrha je urejena le ena pot, pa še ta zelo malo prehojena. V 2 letih od kar je na vrhu knjiga z podpisi se je vanjo vpisalo za 4 strani pohodnikov.
Dostop na vrh je preoblem ker je vse zaraščeno. Mi smo se na vrh odpravili z severne strani. Najprej po blatnem kolovozu nato pa gor po travniku kolikor se je dalo. Zgornji del travnika pa po pašniku... še sreča da ni bilo nobenih krav, ker bi potem še ovinek mogli delat. Po travniku še skozi robido, nato pa smo naleteli na lepo, očiščeno cesto do vrha. Na vrhu so še lepo ohranjeni jarki in zidovi cerkvice. Najlepše pa je bilo gledat padalce, ki so jadrali kakših 10m nad nami. Za spust pa po edini urejeni poti do vrha. Začne se v smeri JV( poti Lijaku), najprej je malce kamnito nato pa spet prava singlca. Ker je hrib tako zapuščen je kar precej padlih dreves in podobnih ovir, zelo malo pa je kamenja, večino je zemlja. Nato se pot priključi na muletjero, dolgo približno 500m, popolnama ravno, mogoče so res visoke hitrosi. Na koncu se priključi na staro cesto Loke - Podpeč. Še ena čudovita pot, le višinska razlika ni dobro izkoriščena, saj se makedam konča zelo visoko v Lokah, dol pa je samo še asfaltna cesta.
Te teden imamo kar srečo z novimi singlcami 8)
lp

Zadnjič spremenil flefo, dne 17 nov 2008 10:04, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh

Naslov prispevka: Re: a
OdgovorObjavljeno: 16 nov 2008 22:43 
član
Uporabniški avatar

Kraj: Šempeter pri Gorici
flefo je napisal/-a:
V 2 letih od kar je na vrhu knjiga z podpisi se je vanjo vpisalo za 4 strani pohodnikov.

4 strani A5 formata!
spust primeren tudi za trdaka! J.Z.A je tko flefko? :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 17 nov 2008 00:35 
član
Uporabniški avatar

Kolko materiala! Kaj ste normalni?? :mrgreen: :mrgreen:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 17 nov 2008 10:09 
član
Uporabniški avatar

mat_pav je napisal/-a:
Flefo. Lahko opišeš točn dostop do obeh prog na Marku. Na eno prideš na začetku plinovoda desno. Kako se pride pa do te ( http://www.youtube.com/watch?v=KOmdPAPosKs ) ?

Do te pa se pride tako, da greš naprej po plinovodu. Po prvem spustu zavije cesta levo v gozd. Greš še kakšin 20m naprej po plinovodu in nato zaviješ levo v gozd. Kot sem že napisal ta proga ni preveč urejena. Je pa vredna ogleda 8)
lp

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 17 nov 2008 14:07 
član
Uporabniški avatar

bila bi še ena dobra freeride fura iz sabotina po melišču!
sicer je zelo strma z malo čaranja se da celo furat... sigurno zanimivo "vredno" truda :D:D:D vsaj mi smo tko misli preden smo šli dol.

Če vam pa še to ni dovol.. potem morate poskusit to furo ko se temni! Adrenalina nebo zmankalo preverjeno!

Slika
pot je markirana

tisti ki mu rata sfurat celo označeno pot mu častim sixpack! :)

aja.. pa še nekaj za izkušene plavalce priporočam spust do soče ;) ("malo" za šalo)

(ta post sem objavil zgol zaradi tega, ker nimam kaj delat)

Kaj boš imel od tega če boš to poskusil: eno novo izkušnjo-vožnjo po kamnih ki se non-stop udirajo.

lp Dean

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 nov 2008 01:24 
član
Uporabniški avatar

kaj zdej.. klapa! kdaj naredimo eno "goriško turco"? vidim da se je ta tema kar razživela... le kdo bi si mislil! :)

v mislih sem imel Škabrijel (Sabotin pustimo za "bol pol" :D)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 nov 2008 02:34 
član

smirnoff je napisal/-a:
kaj zdej.. klapa! kdaj naredimo eno "goriško turco"? vidim da se je ta tema kar razživela... le kdo bi si mislil! :)

v mislih sem imel Škabrijel (Sabotin pustimo za "bol pol" :D)

Ideja ni slaba, ampak odkar strašiš s tem sabotinom, se vas bojim! ;)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 nov 2008 09:30 
član
Uporabniški avatar

Kraj: Tmin
Mogoče lahko dobite kake okrepitve s Tolmina če se zmenmo :twisted:

:multi: http://bajkmanija.si/ :multi:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 nov 2008 10:53 
član
Uporabniški avatar

To je pa super ideja, če bom imel čas se vam pridružim!! :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 nov 2008 11:59 
član

Kraj: Pod napisom NAŠ TITO
Če bo lep vikend bi se lahko zmenili za en Škabrijel ja.

Na vrh

Naslov prispevka: aha
OdgovorObjavljeno: 18 nov 2008 16:53 
član
Uporabniški avatar

Napoved za vikend je lepa, mislim da bi se lahko res zmenili za eno skupno popoldne. Piston ne se bat, nobedn ne bo silu na Sabotin ta vikend :lol:
Je pa tudi spust mimo bivšega napisa Naš Tito precej zanimiv, le če izbereš termin ko ni preveč pohodnikov( med tednom dopoldan). V tem primeru priporočam da ne izbiraš pohodniških krajšanj ampak se vedno držiš muletjere.

Za vikend pa se zmenimo v : povabim te na turo
lp

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 nov 2008 22:17 
član
Uporabniški avatar

Kraj: Vrtejba
Count me IN! Če se bojo prsti pozdrauli do takrat :mrgreen:
Da še jst vidim to novo potko.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 nov 2008 22:47 
član
Uporabniški avatar

Kraj: Tmin
Hm samo ta tura, to je bl spust mišljen al bo treba tut gor gonit :) ker moja kravca je bol lene sorte za gor-prot :mrgreen:

:multi: http://bajkmanija.si/ :multi:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 nov 2008 22:50 
član

Kraj: Pod napisom NAŠ TITO
Aufbiks je napisal/-a:
Hm samo ta tura, to je bl spust mišljen al bo treba tut gor gonit :) ker moja kravca je bol lene sorte za gor-prot :mrgreen:

Za užitek je treba potrpet :D . Čene se pa da 3/4 it z autom gor na Škabrijel.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 nov 2008 00:25 
član
Uporabniški avatar

Kraj: Vrtejba
Sej nas je večina (usaj tamladi :lol:) bol lene sorte (beri: sam en zobnik spredi in usaj 20 kil) tko da ni panike.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 nov 2008 14:46 
član
Uporabniški avatar

kaj lene sorte!
hodili in gonili bomo!!!!

Na vrh

Naslov prispevka: škabrijel
OdgovorObjavljeno: 20 nov 2008 21:44 
član

Kraj: Solkan
danes sem probal tisto s škabrijela od flefota.
lep singletrack, dolg, tehnično nezahteven, če bo kakšna akcija za kake drope al bande mi javite sem za :D

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 nov 2008 22:46 
član
Uporabniški avatar

Dvimim da bo kdo za drope in bande na teji progi. Mogoče kakšna majhna banda na par ovinkih bi še bila sprejemljiva, ampak mislim da bo lepše če singlca ostane v takšnem stanju kot je. Naravno je lepše. Če pa že hočeš bande in par dropov pa še neki skokov vmes ti svetujem jelenovo na marku.
lp

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 nov 2008 23:22 
član

Res upam, da nima kdo namena se z lopatami spravit nad to pot!

Na vrh

Naslov prispevka: Re: škabrijel
OdgovorObjavljeno: 21 nov 2008 09:35 
član
Uporabniški avatar

urosk je napisal/-a:
danes sem probal tisto s škabrijela od flefota.

Jst pej nimam pojma, kjera je ta. Sej sigurno vem, kjera je, ma ne vem, o kjeri je govora. Se zastopimo? :mrgreen: Alora?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 nov 2008 19:34 
član

Tista, ki se začne pod tablo s puščico proti Ravnici. Ko prideš po cesti gor, prva pot na desno. Cesta seka to pot tako kot je rekel flefo cca 30m pod vrhom.

Če ti pomaga, takšna je bila prejšnji vikend.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 nov 2008 20:30 
član
Uporabniški avatar

Zdaj vem. Škoda za grdo vreme jutri ... ko bo prilika, mi pokažeš še od blizu, a? :wink:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 nov 2008 00:56 
član
Uporabniški avatar

@ Piston, pravkar sm pogruntal, da ne mislimo popolnoma iste "flefotove" (že po poslanih posnetkih se mi je zdelo). Flefo je v zgornjih postih opisal pot katera začne, če greš proti dol od stolpa po poti kjer so vozili stolp in nato čez 30m desno. Nato se voziš rahlo navzdol dokler ne prideš do ful strmine, kjer moraš nosit cca. 50m. Ko se zravna je pa prelepa singlca, katera se konča nad vinogradi v Kromberku nasproti MIP-a. V svojih posnetkih imaš v zadnjem delu to pot, na začetku pa to proti Ravnici. :roll: :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 nov 2008 01:51 
član

Haha. Kajla (že ko sem odgovarjal tomix-u sem razmišljal, da mogoče ta ni ta). :mrgreen: :oops:

Torej je to četrta varjanta spusta?

30m... višinskih ali dolžinskih?

Videl sem tisto pot, zato sem kar avtomatično mislil da je to ta. Tega odcepa za "flefotovo" pa še nikoli nisem opazil.

Se opravičujem vsem, ki sem jih zavajal.

@Piston: Make sure your brain is in gear before you open mouth. :oops:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 nov 2008 02:48 
član
Uporabniški avatar

Borcy je napisal/-a:
... pot katera začne, če greš proti dol od stolpa po poti kjer so vozili stolp in nato čez 30m desno. Nato se voziš rahlo navzdol dokler ne prideš do ful strmine, kjer moraš nosit cca. 50m. Ko se zravna je pa prelepa singlca, katera se konča nad vinogradi v Kromberku nasproti MIP-a. V svojih posnetkih imaš v zadnjem delu to pot, na začetku pa to proti Ravnici. :roll: :)

Od stolpa po cesti dol, po 30 m desno med borovce, čudovita levo-desno in navzdol do še enga odcepa, kjer desno in strmo navzdol. Morm še prebajkat ... :( Hitro za tem spet levo-desno po osameli enoslednici, kjer moraš ene dvakrat pazit, da ti ne odpihne glave iz ramen. Ven prideš na jasi na Koseščah, katero prečiš in nadaljuješ v dolino v desnem ovinku na koncu jase. Nezahteven, vendar izredno počasen rock-roll, in že si na najhitrejšem spustu na Goriškem. Traja in traja ... pravokotno prpičiš na enoslednico Kozaršče-Kekec. Levo prideš v Kozaršče in nato Fajdigovšče, vse singlca, desno Kekec.

Zadnjič spremenil tomix, dne 22 nov 2008 09:21, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 nov 2008 07:50 
član
Uporabniški avatar

Kraj: Brezovica pri LJ
tomix je napisal/-a:
Zdaj vem. Škoda za grdo vreme jutri ... :wink:

Tomix, kakšno grdo vreme? :mrgreen: Po mojem se bo vidlo do ne vem kam!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 nov 2008 09:38 
član
Uporabniški avatar

žabar je napisal/-a:
Tomix, kakšno grdo vreme? :mrgreen: Po mojem se bo vidlo do ne vem kam!

Lahko ti je zdej, ko samo pogledaš skozi okno! ... Aja, ma ti si v Ljubljani ... a maš kamero v Gorici da vidiš, da mamo sonce? :mrgreen:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 nov 2008 16:56 
član

Vglavnem mrzlo je za crknt in piha :< , pa oblakov je tud kr neki že cel dan.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 05 dec 2008 19:57 
član
Uporabniški avatar

Pred kratkim sem odkril še en dober spust. Od Bask se gre po kolovozu proti Kanalskemu Vrhu, pred Kukom (vrh) pa se odcepi lepa singlca v dolino proti Desklam. Spust je lep in dolg, na nekaterih mestih kar tehničen.

Pa še slikca za boljšo predstavo:
Slika

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 06 dec 2008 00:09 
član
Uporabniški avatar

Kaj pa Trnovo, Lokve? Pozna kdo kaj uporabnega tam gor?
lp

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 06 dec 2008 13:36 
član
Uporabniški avatar

Kraj: zahodna stran Soče
Citiram:
Pred kratkim sem odkril še en dober spust. Od Bask se gre po kolovozu proti Kanalskemu Vrhu, pred Kukom (vrh) pa se odcepi lepa singlca v dolino proti Desklam. Spust je lep in dolg, na nekaterih mestih kar tehničen.

A to je prevozno. Zmeraj sem mislil da je zaraščeno, pa nisem šel nikoli provat. Bom pa zdej, hvala za updejt.

Poznaš še kako drugo varjanto prot Desklam?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 06 dec 2008 15:31 
član
Uporabniški avatar

DeCo je napisal/-a:
Citiram:

A to je prevozno. Zmeraj sem mislil da je zaraščeno, pa nisem šel nikoli provat. Bom pa zdej, hvala za updejt.

Poznaš še kako drugo varjanto prot Desklam?

Prevozno je, na nekaterih delih je sicer kr zaraščeno ampak se da.
Če boš šel provat pa pazi ko prideš na ful široko makadamsko cesto skoraj na koncu spusta, ker nadaljevanje poti (skoraj) ni vidno ker je zaraščeno. U bistvu pa samo prečkaš to cesto :) Jaz sm tam bluzu en lep čas preden sem našu :D Ven sem pa potem prišel za neko hišo v G. Desklah.

Drugih varjant ne poznam, jih imam pa namen raziskat ko bo lepo vreme.

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 102 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Časovni pas: UTC + 2 ur [ DST ]

Kdo je prisoten

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za: