Tabla.mtb.si / Tabla.feltna.com

Gorskokolesarska tabla
Danes je 09 feb 2010 15:21

Časovni pas: UTC + 2 ur [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 67 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: UCI ban skinsuits
OdgovorObjavljeno: 16 okt 2008 20:10 
član

http://dirtmag.co.uk/news/category/dirt-team/will-the-uci-ban-skinsuits/dirt-1234075.html

Očitno je važen izgled ne hitrost. Sponzorski lobi premočan?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 okt 2008 20:19 
član
Uporabniški avatar

Kraj: okolica Celja
Rachel jih je prepričala :wink:
Slika

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 okt 2008 20:37 
član

Kraj: Kranj
Ta slika me zmer spravi v smeh :lol: , dobr se je tole spomnla!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 okt 2008 21:08 
član

Kraj: Radovljica
WOOHOO!!! :pdancing:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 okt 2008 20:03 
član

http://www.mtbtrbovlje.net/

Dober članek Sebata na to temo. Vsekakor imava enako razmišlanje.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 okt 2008 20:42 
član
Uporabniški avatar

Kraj: A little bit here, a little bit there
Super. Pa se barvo naj omejijo, tako da bo mozna samo zeleno oranzna kombinacija pa bo cista zmaga. Mislim s cim se imajo ti ljudje cas ukvarjati :roll:
To, da bi pa scitnik za vrat naredili obvezen je pa najbrz prevec za premisljevat... ker se ga ne vidi dovolj je zgolj mocno priporocen.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 okt 2008 21:36 
mtb.si crew
Uporabniški avatar

Kraj: Lj
Imam drugačno mnenje kot Seba/Numerik, boost in Primož.

Takšna pravila so pomembna zaradi ljudi, ki jih hočeš z nekim športom doseči oziroma ker se hočeš z nekim športom razlikovati od drugih športov. V tem primeru si UCI pač želi, da bi bil spust bolj podoben mulcem, ki v kavbojkah furajo za hišo, kot cestni vožnji na čas. Zaenkrat pa je to tako ali tako še govorica.

V smučarskem krosu so prav tako prepovedana oprijeta oblačila (veleslalomski dresi). Sicer bi bila to samo še ena alpska disciplina, ki bi mlade prav zaradi tega gotovo manj zanimala.
Tudi pravila v reliju so taka, da ne morejo dirkat z offroad verzijo formule 1 ampak z avtom, ki je vsaj na zunaj podoben tistemu, kar lahko kupiš v trgovini. Primerov je še veliko.

Jaz bi v DH predpisal še šilt za čelado 8)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 okt 2008 22:21 
član
Uporabniški avatar

Kraj: fantje iz pod uršlje
http://dirtmag.co.uk/news/category/pres ... 34085.html

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 okt 2008 22:38 
mtb.si crew
Uporabniški avatar

haha, šilt (visor)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 okt 2008 23:27 
član
Uporabniški avatar

Kraj: Kotlje
Slika

:lol:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 okt 2008 23:33 
član
Uporabniški avatar

Citiram:
In če pa je dokazano, da si v takšnih oblačilih hitrejši (včasih tudi zelo-npr. Ft. William letos, kjer so izračunali da od 6-8 sek) potem je to očitno zaviranje športa, maksimalnega izkoristka kolesarja itd. za potrebe biti kul.

Točno tako.
In kot je napisano, saj smo kolesarji ne neki motoristi. Sicer pa tako malo kdo vozu skinsuits, da se mi zdi bedarija da začenjajo s takimi. Tisti, ki je pa vozil skinsuit-u je pa men že zgledu, če ne druga bol "strmeč" za najbolšim izkoristkom in minimalnimi izgubami v tem športu.

Pomojem ta faktor "biti ql" nebi smel prevagati "hitrosti"

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 okt 2008 23:41 
član
Uporabniški avatar

Kraj: fantje iz pod uršlje
zaka pa pri motocroso niso obvezni skinsuiti??
to je pajaaa zaviranje športa..

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 08:03 
Kopač jarkov
Uporabniški avatar

Kraj: dba_objects
sintense je napisal/-a:
zaka pa pri motocroso niso obvezni skinsuiti??
to je pajaaa zaviranje športa..

Razmisli preden pišeš! :evil:

-

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 09:11 
član
Uporabniški avatar

Kraj: Trbowle
A je bilo res tako grozno?

Slika

@Ndee razumem kam ciljaš glede ciljne publike. Ampak a smo prepričani da si tako tudi želimo? Razvajeno otročjad 21. stoletja, kjer se trendi menjavajo vsak teden, ali pa si zaman prizadevamo predstaviti DH kot šport, ki je kaj več kot psiho zadeva, na smrt dol, (kakšen trening?)katere se lahko loti vsak, ki ima 5 minut časa...

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 09:32 
član
Uporabniški avatar

NDee saj po eni strani se strinjam, ampak glede na pravila pri recimo zenski odbojki na mivki, bi rekel, da bi skinsuits vsaj v doloceni kategoriji naredili stvar se bolj popularno :mrgreen:
Ampak resno... po pravici povedano ne verjamem, da je omejitev oblacil realna stvar. Ce nekomu pase voziti v plahutajocih hlacah in majicah ok, ce nekdo zeli voziti v lycri pa je tudi to njegova stvar. In pa nekako dvomim, da bi bil downhill kaj manj popularen, ce bi par ljudi vozilo v skinsuitih.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 10:31 
član
Uporabniški avatar

...malo sem se sicer pomiril :D ampak še nekaj me moti. Primer proge kot je bil Livigno, Svet. prvenstvo 2005, seveda vsi tekmovalci v skinsuit-ih, ker je zgoraj pihalo (posledično je zaradi vetra tudi zmagal Barel), pa tudi sicer zveze ponavadi zahtevajo oprijete drese.
Ker nekateri tekmovalci včasih vozijo body armour, včasih ne, bo enkrat dres oprijet, drugič ne. Ker smo bili večkrat priča zmagam za par stotink (primer npr. Kovarika pred Peatom v MB 2002 za 0.01 sek! (Kovarik je bil v skinsuit-u, Peat pač ne), bo težko postaviti mere kaj je preveč oprijeto...tudi hlače vozijo nekateri zelo ozke (Lehikoinen, Minnaar) napram spet tretjim. Kaj bo preozko pri hlačah?
Vizir! Od sedaj obvezen, toda ste vedeli da npr. Hill vozi s skrajšanim? Kje bo meja? Po drugi strani pa UCI ne predpiše obveznih ščitnikov...

Point...gre za hitrostni šport, s pogonom na "dve nogi", kjer si na določenih progah lahko absolutno hitrejši v oprijetem dresu. Tekmovalcem, ekipam bi bilo treba pustiti alternativo. Moje mnenje.
Mislim da bodo pravilo čez čas spremenili, ker se mi zdi da UCI ne ve točno kaj bi z downhill-om :wink:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 11:14 
član
Uporabniški avatar

Numerik to se da dolociti. Pri smucarskih skokih je tocno doloceno koliko cm je lahko dodanih med nogami, koliksna je prepustnost materiala in kako ohlapen je lahko. In zares to merijo, ker drugace bi bili skakalci kot tisti s padali, ki bolj letijo kot skacejo. Tako da realno gledano se da te stvari dolociti in tudi izmeriti. Ali je smiselno je pa drugo vprasanje.
Glede scitnikov, pa kot sem razumel Bike Radar naj bi jih predpisali... Edino scitnik za vrat je zgolj priporocen.
Bike Radar je napisal/-a:
Riders must also wear back, elbow, knee and shoulder protectors, padding on shins and thighs and long sleeved shirts.

Ampak kljub vsemu mi je najbolj smesen komentar Athertonove...
"Fair enough to Tracy if she wants to do that to win, but for the sport and the longevity of the sport, to wear cool race kit and to make an image for yourself is more important than the odd win here and there," said Atherton.
Se pravi je bolj pomembno izgledati cool kot pa zmagati svetovni pokal? No ja bo ze drzalo :roll:
PS: UCI ne samo da ne ve kaj bi z DH, UCI na splosno ne ve kaj bi ze sami s seboj in kolesarstvom na splosno. Kolikor imam jaz izkusenj z UCI, bi jim bilo verjetno najbolj vsec, ce bi lahko UCI in nesposobnezi v vodstvu UCI-ja ziveli sami od sebe in kolesarstva sploh ne bi bilo.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 11:26 
član
Uporabniški avatar

Res se da določit in tudi nadzirat, ampak si ne predstavljam UCI komisarjev ali sodnikov, ki so na spošno "nezavestni", da bodo na štartu npr. Peata šlatali med nogami ali ima preveč oprijete hlače. Niti si ne predtavljam določenih tekmovalcev, tako naših kot projev da bi se stem strinjali in vzeli takšen nadzor v zakup.
Dejansko v svet. pokalu ne bo veliko novega, ker jih v zadnjem času niso nosili, bo pa zanimivo v primeru proge v koledarju, ki bi bila hitra, izpostavljena vetru.

Glede Rachel Atherton...vse skupaj ji je stopilo v glavo. Z leti se bo "pomirilia" tako kot se vsi. Zamerila se mi je v MB, kjer je bila le druga, ko je z odra publiki pokazala sredinec (ali po naše "fakiča" :D ) še danes pa ne vem zakaj.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 11:28 
mtb.si crew
Uporabniški avatar

Dobra diskusija! Upam, da bo 22.11. v Trbowlah veliko takih ;-)
Še nekaj mojih misli
- Hvala za omembo odbojke na mivki: tam so bikiniji strogo predpisani, sicer bi punce nastopale v klasičnih odbojkarskih dresih (potem ne bi več gledali, ane?)
- Za tiste, ki omenjate, da ni tako hudo, če par ljudi vozi v oprijetih cunjah: problem je v tem, da bi morali zaradi njih vsi voziti v oprijetih oblačilih in brez šiltov, da bi bili konkurenčni. Veliko pa se jih (nas) v oblačilih za aerobiko ne počuti dobro, pa še poveča se srhljiva možnost, da vidimo kakšno kosmato rit (kot tisto od Novozelandca v Ft Williamu)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 12:20 
član
Uporabniški avatar

mtb.si še ni nič potrdil 22. november. :D Se torej šteje 2 zraven na listo?

@Ndee, kdo se ne počuti dobro v lycri jo pač ne nosi. sedaj je problem, da če se kdo ne počuti najbolje v baggy zadevi (ali se počuti bolje v oprijetih zadevah) na dirki nima te možnosti.
Sam za XC furce v blatu ali v primeru tehničnih, zavitih spustov ponavadi raje šponarce gor na taknem, ker se mi hlače tako ne zatikajo za sedež. Pred vsakim spustom se mi pa tudi ga ne da spuščati.

Ok, tale dres bi mogoče res v 21. stoletju prepovedali ampak...bo čakal v omari boljše čase :wink:
Slika

Zadnjič spremenil Numerik, dne 21 okt 2008 12:30, skupaj popravljeno 2 krat.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 12:28 
član
Uporabniški avatar

Numerik saj po moje ravno ta kontrola ne gre skupaj z vsem tem. Po eni strani bi promovirali malce drugacen zivljenski slog, po drugi strani pa z metrom merili te iste ljudi, ki glede na prvo zeljo niso ravno najbolj po milimetrskih pravilih. No ja bomo videli kaj bo iz tega, zna pa definitivno biti obcasno kar zanimivo.
PS: Najhuje pri vsem pa je, da ima v tej temi najvec postov clovek, ki se nikoli ni sedel na DH biciklu in ki svoj xc bike vozi v lycri :mrgreen:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 13:02 
trust no one
Uporabniški avatar

Kraj: k.o.p.e.r.
To, da so meni ogabni je verjetno nepomembno, nikoli ne bom imel potrebe po tej dilemi (nekaj takih pa je v tej temi) a vseeno sem mnenja, da morajo! imeti tekmovalci vsi iste možnosti na tekmi, nekako so se omejili na pajkice na svetovnem prvenstvu, kar bi bilo še razumljivo, na pokalu jih praktično ni bilo videti. Zdej al vsi v "klasična" MX oblačila ali vsi v pajkice ?! Po mojem je bila večina skladna za prvo opcijo. Tudi pri F1 (ožje gume, dodatek kanalov), MotoGP (nižja kubikaža, iz 1000 na 800), rallyju (prepoved dvojnih turbin, je kdo videl posnetek Vattenena na Pikes Peak, ko avto praktično izstreli iz ovinka?) itd itd... "zavirajo" šport (če gledamo strikno na končni čas na krogu), a dali so prednost varnosti in večjemu spektaklu, pa se noben pretirano ne buni.. vprašanje je kaj hočemo, vse z boljšim osebnim rekordom na progi za nekaj sekund, ali skladna oblačila s tem športom in življenskim slogom..

Jaz se kr strinjam z Rach.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 13:20 
član

Tud v loose oblačilih lahko zgledaš kot en ponesrečen 70s optical illusion :mrgreen:

Imam raje loose hlače oziroma bolje rečeno tesnih hlač ne prenašam. Hkrati pa ne prenašam za na kolo loose hlač katere ne bi imele sistema za zategnt hlačnico da se ne zatika v verigo.

Za DH ne vidm fore zakaj ne bi smeli imeti tesnih oblačil tako kot v vsakem drugem tekmovanju NA ČAS. Zaradi looka ? Večina folka itaq nima okusa in tud v loose oblačilih zgleda absolutno obupno tko da imo slab argument ;>

Zadnjič spremenil crack, dne 21 okt 2008 13:30, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 13:22 
član

Meni se je zdelo fino, da je edini pogoj pri izdelavi tekmovalnih dh-koles lasten pogon. Zdej so majstri zaradi nekaj sponzorskega drobiža in muh določenih kao "zvezd" prepovedali skinsuite in s tem odpril pandorino skrinjico regulacij. Bo zanimivo videt kakšne bodo reakcije ko se bo UCI začela vtikat v tehnikalije.

Rach je po mojem mnenju prikazala zelo nizko osebno kulturo in je s svojo potezo na večini spustaških forumov naletela na negativen odziv (razen morda na pinkbiku).

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 13:23 
član
Uporabniški avatar

@Leroy, v skinsuit-u nisi nič manj varen kot v TLD dresu in hlačah.
Lifestyle? Ja, freerider/trailriderall-mountain rider ali preprosto bajker VS. dirkač. Samo to. Ko zapiska na štartu nema lifestyla. Samo gasa, čim prej čez celico v cilju. Top DH dirkač na svet. pokalu mora biti "specialka" navita na zmago. Sliši se smešno, vendar imajo pajkice morda še tisti psihološki efekt pri nekaterih "zdaj gre pa na pas mater" oz. zares.

Kakorkoli...kot sem že omenil sploh ni tak big deal - trenira noben ne v pajkicah, okoli se tudi večina bolj malo že vozi, kaj šele po mestu. Ni straha da bi zastrupili kogarkoli z njimi. Me pa osebno pri srcu špikne ko vidim koga v kavbojkah ali T-shirtu na dh bajku :mad:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 13:48 
član
Uporabniški avatar

crack je napisal/-a:
Tud v loose oblačilih lahko zgledaš kot en ponesrečen 70s optical illusion

Tocno to.... v MB se jih je par vozilo v nekih (na pogled) cisto frisnih svetlo plavih kompletih (nekaj v tem stilu, samo da je vse bolj kot ne enobarvno svetlo plavo)in vsakic, ko se je kaksne tak pridrical mimo sem premisljeval ali naj se smejem ali bruham. In ce bi kaj morali prepovedati, bi bilo to to :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 14:05 
član
Uporabniški avatar

Kraj: Slovenija
tomam je napisal/-a:
Rach je po mojem mnenju prikazala zelo nizko osebno kulturo in je s svojo potezo na večini spustaških forumov naletela na negativen odziv (razen morda na pinkbiku).

Dobro si to povedal in se strinjam s tabo! :mad:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 14:13 
mtb.si crew
Uporabniški avatar

PJ je napisal/-a:
crack je napisal/-a:
Tud v loose oblačilih lahko zgledaš kot en ponesrečen 70s optical illusion

Tocno to.... v MB se jih je par vozilo v nekih (na pogled) cisto frisnih svetlo plavih kompletih (nekaj v tem stilu, samo da je vse bolj kot ne enobarvno svetlo plavo)in vsakic, ko se je kaksne tak pridrical mimo sem premisljeval ali naj se smejem ali bruham. In ce bi kaj morali prepovedati, bi bilo to to :)

Primož, to je superkros stajl :-D Cannondale Factory Racing v UFO dresih so tudi precej hudi, pa še kdo.

Kot je omenil Leroy, ni vse v hitrosti. V moto športih je nešteto takšnih omejitev, brez katerih bi leteli 10 sekund manj na krog. Važno je, da je za vse enako.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 14:54 
član
Uporabniški avatar

Saj se strinjam Andrej. Definitivno bo za vse enako, ampak to je bilo vsaj po moje tudi ze do sedaj. Ce si hotel biti malenkost hitrejsi, si dal gor lycro, ce pa si hotel biti lep, si bil pa pac lep :)
Res pa vsaj jaz osebno ne bi enacil prej omenjenih omejitev (gume pri F1, turbine pri rally avtomobilih) s tem. Eno je varnost, drugo pa je bolj kot ne zgolj stil oblacenja in tista sekunda ali dve na dveh minutah ni pretirano bolj nevarna, sploh ker dvomim, da bi po skalah kaj bolj leteli zaradi tega. Bi pa znalo biti krepko bolj nevarno zaradi obvezne uporabe scitnikov. Sicer za ostale ne vem, ampak osebno imam krepko bolj neranljiv obcutek in si upam krepko vec, ce imam pri hokeju gor komplet opremo, ali pa samo drsalke (kot sem rekel... na DH biciklu nisem niti sedel kaj sele peljal, ampak verjetno je zelo podobno)
Je pa po drugi strani tudi res ravno tista stvar iz odbojke na mivki... brez takih pravil bi gledanost sigurno padla :mrgreen: No ja... bomo videli kaj in kako :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 15:23 
član
Uporabniški avatar

Kraj: Jesenice
...hvala bogu, da so pajkice prepovedal. Bolš, da zgledaš ko klošar kakor en toplovodar. :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 15:39 
član
Uporabniški avatar

Kar se mene tiče ni dileme kaj je boljše :D
Slika

VS.

Slika

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 15:47 
trust no one
Uporabniški avatar

Kraj: k.o.p.e.r.
raje drugo, če so na prvi sliki tipi :twisted:
omenjaš: Ni bolj smešnega, kot videti fante s hlačami na pol pizde sredi proge ;)
a komplet pizdo s strgano lycro pa je kul? :mrgreen:

Dejstvo je da je aerodinamika faktor pri hitrostnih športih. Ni si wolf šilta dajal dol na državnem prvenstvu?

Prepovedal bi tudi fluo-epileptične-disko barve, če smo že pri temu, a vsak fura svoj imiđ, to pa ne upliva na noben rezultat..

Tudi on ni bil očem najbolj prijazen pred časom..

Slika

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 16:05 
KontraRevolucionar
Uporabniški avatar

Kraj: Tminski hribi
Cveto, ker si me ze ravno spomnil, tudi v vasi disciplini imate podobne :mrgreen:
Slika

Se strinjam s Primozem, dejansko so bile tudi dosedaj stvari enake, je pac vsak zase pretuhtal, kaj mu vec pomeni, oziroma kje je skinsuit prednost, kje pa ne.Sicer pa, ce se ze gremo privabljanje gledalcev, potem naj bojo dedci baggy in kul, zenske pa po vzoru odbojke na mivki v skinsuitih (z omejitvijo zgornje meje kilogramov, skinsuit pac vse se poudari :mrgreen: ).

Marko

SLIKOGRAFIJA

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 16:08 
član
Uporabniški avatar

Kraj: Avče
Žalostno kam rine ta šport, vse skupaj že počasi bol spominja na šminkersko maškarado kot pa na neko resno tekmovanje.

Sam sem sicer na DH tekmovanjih nosil oprijet dres le prvo sezono (xc-dres ki so mi ga dali v klubu), v kasnejših sezonah so me klubski sotekmovalci preglasovali saj jim oprijeti niso bili kul in smo tako oblekli bol ohlapne (kljub temu je marsi kdo pod "kul" dres nategnil šponarce ali pa kako drugo oprijeto pomagalo da mu je ščitnike držalo na mestu).

Sedaj prideš na tekmo in srečuješ tekmovalce s kapami na glavi pod vsemi možnimi koti, z najdražjimi sončnimi očali (tudi v oblačnem vremenu), z raznimi obeski in trakci za pasom (nekateri jih furajo celo med tekmo :shock: , upam da se jim bodo kdaj zapletli v špice in jim bo vrglo jajca s tečajev) in še bi lahko našteval o raznih pripomočkih ki jih nekateri uporabljajo da bi kar se da istopali iz povprečja (meni se zdijo vsi enako smešni)

Vsa ta maškarada pa je pripeljala tudi do tega da se oprijete nekulske stvari sedaj že s pravili prepovedujejo, kljub temu da so to pravi pripomočki za napredek športa.

Pa ne mi nakladat o nekem življenskem slogu in nevem kaj še vse, tega se poslužujejo tisti ki niso sposobni sest na DH kolo in biti pravi spustaš, to si navadno napopajo gor mestni fantje da se pol po pločnikih razkazujejo in jim je do pravega spustaškega sloga malo mar. Kje so časi ko se je gledalo kako tekmovalec pelje in ne kako zgleda (spomnim se Cestnika s strgano Trbowlsko majco in tisto belo čelado brez šilta... brigalo je njega kako zgleda, nascal je pa lahko vse po vrsti, to je zame car in ne maškara ki se spotakne in v blatu popaca za 500€ navlake ki jo ima na sebi).

Svoj življenski stil ne določaš s tem ko zaviješ v trgovno po cunje, ampak zunaj na terenu. Ne dopuščat da taki stilski šminkerji posegajo v pravila UCI in sprejemajo ukrepe ki so bol primerni za modno pisto kot pa za pravo DH sceno.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 17:56 
mtb.si crew
Uporabniški avatar

Sori Numerikus, to je bla res najboljša slika za to novico
http://www.mtb.si/index.php?id=7&tx_ttnews[tt_news]=1540&tx_ttnews[backPid]=2&cHash=c072d09bc7

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 20:49 
član

No, mislim da bi bila tale tudi dobra, al kako NDee? :mrgreen:

Slika

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 21:12 
mtb.si crew
Uporabniški avatar

boost je napisal/-a:
No, mislim da bi bila tale tudi dobra, al kako NDee? :mrgreen:

Bravo. 1993. To je blo verjetno zadnje leto v teh hlačah. Ampak zgoraj je pa t-shirt, haha. Res pa je, da še danes oblečem lycro za na specialko, sicer se ne bi mogel peljat z nobenim cestarjem (že tako me čudno gledajo).

Zadnjič spremenil NDeeBiker, dne 22 okt 2008 00:15, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 23:12 
član

Kraj: Radovljica
Če me spomin ne vara je bil Volf v enem (RSP?) filmčku na specjalki v bagigjih in s kahlo na glavi :D

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 okt 2008 23:59 
član

To se je govorilo prejsna leta tudi v BMXu npr. supercrossu kjer dosezes hitrost ze takoj iz rampe dol 50-60kmh in so eni ze dajali gor lycra "oblekce" in seveda so bili hitrejsi...na SREČO je UCI prepovedal to in so morali vsi nositi MX oblačila...spomnim se da je Wade Boots bil kr ornk skurcan od dostih PROjev ter rajderjev ko je zmagal tekmo z lycra oblekco =) Vsaj po ameriskih/avstralskih forumih je blo dost napisanga takrat in prakticno ni bilo nobenga ki bi podpiral "kondome" =D
Si predstavljate letosnje tekmovanje na olimpijskih te pa v lycra oblekcah dol z rampe, sej ne bi noben gledu...
UCI si zeli vec rajderjev v BMX/4X/DHju in to bodo dosegli samo ce bo sport zanimiv mladim, definitivno je bol "kul" in "IN" če majo MX oblačila kot pa oblekce iz lycre....

LP

A

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 okt 2008 08:12 
član
Uporabniški avatar

NDeeBiker je napisal/-a:
Sori Numerikus, to je bla res najboljša slika za to novico
http://www.mtb.si/index.php?id=7&tx_ttnews[tt_news]=1540&tx_ttnews[backPid]=2&cHash=c072d09bc7

Ufff...ta dres mi je dal Sergio, mislim da je od svet. prvakinje Giovane Bonazzi. Nekdo mora doma hraniti zgodovino :wink: Glede fetiša se pa motiš...

@Madonch: Te "štekam". V bistvu postajamo šminkerji. 8) Cecev "dres" Trboule Alllstars+čelada s šurom sta pa že legendarna. Jebeš, Dirt ga je dal v Fundamentals film, kjer drifta v Luganu.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 23 okt 2008 01:26 
BikePark.si webmaster
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
najprej moram izrazit popolno nestrinjanje z vsemi, ki v novih pravilih vidijo t.i. zaviranje sporta. analogije z omejitvami pri rallyju in F1, ne da so napacne, celo diametralno nasprotne so! primer: omejitve volumna motorja na 2 litra pri formuli niso sporta zavrle. nasprotno - povzrocile so ogromen napredek pri razvijanju velike kolicine moci pri nizki prostornini. ravno tako s pnevmatikami. obveznost zlebov res da zmanjsa oprijem s cestiscem, a je zacela gumarska industrija toliko bolj intenzivno iskati mesanice, ki nudijo toliko vecji oprijem. ce bi kolesa za spust omejili naprimer na 15 hoda to ne bi pomenilo zaviranje samega sporta, ampak bi najbrz sprozilo nenaden in skoncentriran napredek pri proizvajalcih vzmetenja v rangu hoda, ki jim ga UCI predpisuje ...

spremembe pravilnika so ob spreminjanju sporta povsem primerne. so pa dolocbe, ki se ticejo kolesarjeve oprave v velikem delu zgresene. edino smiselno razlago za obveznost baggy oblacil vidim v robustnejsih materialih iz katerih so tovrstni dresi in hlace izdelani, kjer se, roko na srce, tanka lycra ne more primerjati. ne pravim, da vas bodo mx hlace resile poskodbe, lahko pa vam ze ob malce nerodnejsem pristanku prasko ali dve. po drugi strani pa so zahteve za zascito kolesarjev se vedno premile. enostavno mi ne gre v racun, da so ob danasnjih hitrostih in nevarnosti sporta osnovna zascitna oprema (rokavice, scitniki nog in rok, zelva) se vedno zgolj priporocljivi. tudi obveznost vizirja se mi zdi vprasljiva. sam si lahko zamislim situacijo, ko ob stiku s tlemi vizir razleti na ostre manjse dele, ki lahko kolesarja posteno poskodujejo. ce le-ta ne nosi zascitnih ocal (ki kot sem zasledil niso obvezen del opreme), lahko z malo smole resno poskodujejo oci ...

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 23 okt 2008 10:52 
član
Uporabniški avatar

Sej v tem je fora Edy...z novim pravilom gre za imidž in ne za varnost. Za praske se itak noben ne sekira, amapak sam si ugotovil: Vizir na čeladi je obvezen, ščitniki pa ne!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 23 okt 2008 11:16 
član
Uporabniški avatar

Kraj: Avče
edy.... če bi jim tukaj šlo za varnost tekmovalcev, pol bi predpisali obvezno uporabo ščitnikov kjer je le to mogoče, predpisali bi organizatorjem da morjo na zunanji strani ovinkov vsa drevesa oblazinit, da morjozgotoviti izletne cone in nevem kaj še vse...pač podobno kot so to naredili v bol poznanih športih (pa spet mečem vn F1).

lycra je v tem primeru prepovedana zgol zato ker ni videt kul in ne zaradi varnosti ali pa zaradi tega ker bi bila hitrejša. Gre za totalno stilski poseg v šport in to se mi ne zdi prav in pravično.... pa naj prepovejo rdečo barvo v F1 če majo jajca.

Mogoče bi mnogi lažje razumeli nesmiselnost tega koraka v napačno smer če bi videli kam bi prišli po 1km hoje v napačno smer. Takrat bi lahko nastopili samo lepi tekmovalci in TEKMOVALKE in predvsem slednje take s popolnimi postavami, ravno pravšnimi ritkami in v minikrilcu spodaj brez.... in bili bi tam kjer vse skupaj spominja na modno revijo, ki z bistvom športa nima totalno NIČ.

PS: Pa me je seba prehitu....pa nič hudega.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 23 okt 2008 11:21 
član
Uporabniški avatar

Hm, končno, bi lahko rekel....

V bistvu lahko vsi ljubitelji kondomov zaobidejo to pravilo s tem, da si napenzlajo tekoči latex (SM) po telesu. To se v bistvu ne kvalificira kot oblačilo, a ne?

Sploh pa, imidž in placebo efekt glede teh skinsiutov... spomnim se Palmerja, ki je tekmo svetovnega pokala vozil v odrezanih kavbojkah, na katerih je imel z markerjem napisanega sponzorja, in pa Kovarika, ki je eno tekmo v Avstraliji vozil v spodnjih gatah in fullface čeladi... pa nista bila zaradi tega nič počasnejša ali hitrejša. (popravi me, Ndee, če se motim)

Zakaj toliko prahu okrog tega? Verjetno zato, ker so se ucijevci zapičili samo v oblačila, ne pa tudi v (ok, razen full face čelade) zaščitno opremo.

Po mojem mnenju bi morala biti obvezna uporaba ščitnika za hrbtenico in neck protector. Najbrž bi morali vsi, ki tega ne uporabljajo, jit na obisk v Sočo ali kakšno podobno ustanovo.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 23 okt 2008 13:02 
član

Moje mnenje je, da UCI želi samo da bi vsi tekmovalci bili enaki, kot je pri vseh športih na visokem nivoju. A vam ne bi bilo čudno, da bi gledali košarko in bi bila ena ekipa oblečena v stilu NBA, druga pa v oprijetih hlačkah, ker sigurno se najde kdo ki mu je stil iz 80. bolj ustrezal. Ampak tako v profesionalnem športu pač ne gre. Za vsako disciplino je treba določit neko skupno uniformo. Zdej če je to povezano s trenutno modo, pač tako je. 95% tekmovalcev bi se odločilo za široko, moda gre v to smer, prodaja, gledanost, vse gre v prid široki varjanti, tako da razumljivo da so se odločili kot so se.
Tako da ali določijo ozko al široko, meni osebno je prav vseeno. Razočaran sem edino nad tem, da rešujejo to problematiko videza pred problematiko varnosti.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 23 okt 2008 13:42 
član
Uporabniški avatar

Ce pogledas zensko kosarko vidis ravno to. Ene so v oprijetih dresih, druge v hlacah do kolen in plahutajocih majicah. In kaj zgleda bolje? :mrgreen:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 23 okt 2008 15:11 
član
Uporabniški avatar

Kraj: Jesenice
problematiks je napisal/-a:
Cveto, ker si me ze ravno spomnil, tudi v vasi disciplini imate podobne :mrgreen: Marko

...po pravilih biu zveze so obvezne dolge hlače, drugače si diskvalificiran.Uci si lahko kratkih. Je zelo veliko rajderjev, ki se pi**jo ravno zaradi lycre.Sploh poljaki(spomnite se slike poljske mislim da xc reprezentance) :)
...babe so lohka u pajkicah sam pa nebi navleku to nase rajš u gatah furam. :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 23 okt 2008 16:05 
član
Uporabniški avatar

Kraj: SVS
Dost lažje je, če se poskrbi za varnost tekmovalca, kot pa za popolno varnost na progi. Če bi imelo čist vsako drevo svojo oblazinjeno oblekico in če ni začeli namest skal postavljat po progi sivo pobarvan purpen, bi bilo konc s tem športom, vsaj iz strani gledalcev... Iz tega stališča tudi meni ni jasno kaj UCI počne s pravili glede zaščite...
Glede lycre pa mislim, da nima neke veze pri zaščiti (oprijetost+zaščita=usnjen kombenizon). Kaj pa je za nekoga IN in kaj ne, je pa čisto njegova stvar. Zagotovo pa potrebujejo oprijeta oblačila tile manijaki: http://www.redbullroadrage.com/ ...

Lp

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 23 okt 2008 19:53 
član

Kraj: Šmartno ob Paki = SLATINE
Zanimiva debata. Sam osebno sem mnenja, da naj se voznik sam odloči kaj bo mel oblečeno ko bo vozu: oprijete cote al ohlapne. Itak je dejstvo, da je večina dirkačev v svetovnem pokalu v ohlapnih.
Mi je pa prov zanimiv blo gledat kk so se vsi taisti na svetovnem preoblekli v oprijete cotke. Če jih h temu silijo njihove nacionalne zveze in jih ta oblačla tako motijo, naj UCI prepove zvezam vmešavanje v to kaj bojo nosili tekmovalci na svetovnem. Ne pa da kr prepove oprijeta oblačila.

Zanima me tud to če je kje kako pravilo, da je treba met oblečen dres ali si lahko samo v ščitnikih. Da se ne bo pol kr naenkrat pojavu folk na štartu fort wiljama samo z zgornjem delu ščitnikov in brez ohlapnega dresa (kr spomnimo se letošnje dirke na keri npr. Minar ni imel oprijetega dresa je mel pa ohlapnega čist zatlačenega za hlače in spete rokave, da mu v zgornem koncu niso tolk opletal - a to je pa kul?)

Sploh pa se mi zdi strah, da bo DH ratu tk ko kako smučanje kjer bojo vsi v pajkicah čist odveč. Ker pri DH je še vedno dost več odvisno od sposobnosti voznika, kot pa od aerodinamike. Ker če ti na odprtem profitiraš 1 sekundo zarad oprijetih cot pol se pa po goši peleš ko pi*ka ti ti tista sekunda bl mal koristi, a ne.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 23 okt 2008 20:58 
član
Uporabniški avatar

HASTO je napisal/-a:
Sploh pa se mi zdi strah, da bo DH ratu tk ko kako smučanje kjer bojo vsi v pajkicah čist odveč. Ker pri DH je še vedno dost več odvisno od sposobnosti voznika, kot pa od aerodinamike.

Akhmm no ja... tole si napisal kot da Kitzbuhel zmaga tisti, ki ima najlepse prilegajoc se dres, vse ostalo so pa zgolj nepomembne malenkosti. Realno gledano je konkurenca v smucanju krepko vecja kot pri DH, tako da se toliko bolj odlocajo sposobnosti smucarja in poleg vsega ostalega pa se sposobnosti servis ekipe, ne le lepo prilegajoc se dres.
Ampak tole je ze krepko off-topic.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 23 okt 2008 23:37 
član

baje je bilo 5-8 sekund razlike v Ft Williamu.. ne zveni kot placebo. Najbrž tudi ni, saj ga drugače ne bi prepovedali.

Sicer pa upam da je to zadnja regulacija v tej disciplini (razen mogoče še prepoved oprave s PJ-vega linka, revež zgleda kot bi pobegnil iz kakega cirkusa), se pravi brez uvedbe rigidnih vilic, omejitve teže kolesa na 25 kg, uvajanja raznih ovratnikov in ostalih poskusov prisilnega vatiranja tekmovalcev...

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 24 okt 2008 11:06 
član
Uporabniški avatar

Hm,

prisilno vatiranje tekmovalcev bi morali uvesti; vsaj kar se tiče čelade in ščitnika za hrbtenico. Za vse ostale ščitnike se naj odloči tekmovalec sam.
Glede na pravilnik UCIja sklepam, da jim je imidž bolj pomemben od same varnosti tekmovalcev.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 24 okt 2008 15:54 
član
Uporabniški avatar

Kraj: Šmartno ob Paki = SLATINE
Grega X je napisal/-a:
Hm,

prisilno vatiranje tekmovalcev bi morali uvesti; vsaj kar se tiče čelade in ščitnika za hrbtenico. Za vse ostale ščitnike se naj odloči tekmovalec sam.
Glede na pravilnik UCIja sklepam, da jim je imidž bolj pomemben od same varnosti tekmovalcev.

Glede na to da so zvezdniki dh scene močan zgled za vso mladež, ki se po di po gozdu se podpišem pod tole. Saj brez tega in z aktivnostmi kot je ukinjanje španarc z namenom da se naredi ustrezen ugled discipline, ne pa da se prepreči razlike med tekmovalci veselo pljuvamo v lastno skledo in v spirali krožimo niže in niže podleganju tržnih silnic, namesto zdravih športnih pogledov (kaj čem, sem pač filozof :) ).

Lp, Klemen

Na vrh

Naslov prispevka: varnost ali hitrost
OdgovorObjavljeno: 29 okt 2008 11:09 
član
Uporabniški avatar

Kraj: MONAVILLE
Se strinjam s tistimi, ki menijo da je UCI to zahtevo podal zaradi ustvarjanja enakih pogojev za vse.

Sama mislim, da je v preteklosti pri marsikomu prihajalo do dileme- hiter ali varen.

Skinsuits največkrat onemogočajo nošenje bodyarmorja pod obleko, ker so pretesni in bodimo pošteni: stvar obupno zgleda če je body-armor na vrhu. Ohlapna oblačila pa so primerna za večje ščitnike in pravzaprav postanejo bolj aerodinamična ker se zaradi bodyarmorja bolj prilegajo- se bolj oprimejo. Tako da se kar strinjam s to zapovedjo mislim pa tudi, da bi UCI moral "priporočene" ščitnike kar zapovedat. Tako bi res prišlo do enakih pogojev- tekmovalci se namreč ne bi več mogli odločati med varnostjo in hitrostjo... le napredek v hitrostnih rekordih bi bil počasnejši... Pa kaj potem- najhitrejši bi še vedno bili najhitrejši, pa še industrijo zaščitnih oblačil bi malo bolj podprli in mogoče bi potem na trgu bilo več cenejših, lažjih in kvalitetnejših ščitnikov.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 29 okt 2008 14:34 
član
Uporabniški avatar

Kraj: ŠK.LOKA
poglej filme:
-earthed3 europa
-earthed4
-earthed5

skoraj vsi na DH-jih imajo oprijete drese :!:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 29 okt 2008 14:58 
član
Uporabniški avatar

Kraj: Bloke
Zdaj pa ti še 1x poglej 5ko in mi povej kje razen v Fort Williamu imajo skinsuit? :wink:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 30 okt 2008 02:24 
član

Kraj: Borovnica-selo brez semaforja :)
Citiram:
Ohlapna oblačila pa so primerna za večje ščitnike in pravzaprav postanejo bolj aerodinamična ker se zaradi bodyarmorja bolj prilegajo- se bolj oprimejo.
WTF!?!

Razlog odločitve bi verjetno najbol vplival na vsako nadaljno diskusijo. Pravilno je, da imajo vsi enake pogoje, vendar jih nimajo, to nikoli ni možno, nekateri imajo za sabo celo ekipo, nekateri pa morda le eno dve osebi. Naštejemo lahko še tisoč možnosti! Lahko se s tem enostavnim pravilom reče, da so dosegli v mejah normale, kolikor so lahko, da so tekmovalci izenačeni. V tem primeru je to resnica. Če pa je razlog "imiđ", potem pa F..K OFF! Potem je to le še en korak k zvečanju prodaje kolesarskih produktov, da bodo ljudje, ki kolesarijo bolj IN! To pa je popolnoma zgrešen pristop! Šport je v prvi meri namenjen užitku, sprostitvi, zdravju, zabavi! Profesionalizacija športa, pa je uničila izhodiščni pomen športa! Ljudje zapravijo po stotine evrov za opremo, da bolje izgledajo in se pokažejo in jim sploh ni do športa, ampak do imiđa, to potem sploh ni športnik. Ampak samo nekdo, ki sledi trenutnim trendom in bo čez dve leti pač naokoli se vozil na električnem skiroju, ker bo to takrat "in". Se pa popolnoma strinjam, da bi bilo pametno uvseti obvezne želve, čelade in očala. Zdravljenje po poškodbah tudi nekaj stane, kar plačajo vsi. Ne uporaba tega zaradi "imiđa" pa je oblika prikritega egoizma! hvala lp

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 30 okt 2008 02:55 
SevenWood
Uporabniški avatar

Kraj: Ravne na Koroskem
Nisem prebral cele teme, tako da je bilo mogoče to že napisano, pa vendar.

Po mojem mnenju gre pri tem samo za marketing. Dejansko je na trgu veliko več ponudnikov FR/DH ohlapnih oblačil, kot pa skinsuite-ov, pa tudi reklama je velika, če eden od največjih zvezdnikov nosi nek dres. Verjetno bo proizvajalec prodal veliko več določenih ohlapnih artiklov ki jih vozi recimo Sam Hill, kot pa skin suiteov, saj se opeta oblačila uporabljajo samo na tekmah, ne pa za vsakdanjo uporabo na treningih ter podobnih zadevah...

Torej če povzamem, It's all about the money!

http://www.freekor.net

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 30 okt 2008 10:04 
član
Uporabniški avatar

Mihy samo to naj ne regulira UCI, ampak proizvajalci sami s svojimi pogodbami, ce se jim zdi to potrebno. Ce je nekomu v interesu, da njegovi tekmovalci vozijo lepi, jim bo v pogodbi napisal s cim morajo voziti, pa tudi ce bodo za to sekundo ali pa 10 pocasnejsi. Ce mu je pa v interesu, da bodo njegovi tekmovalci najboljsi, pa jim bo priskrbel hitro opremo in nekoga, ki mu bo v cilju takoj navlekel gor pravo obleko za slikanje. Konec koncev je kar nekaj sportov, kjer se obraca neprimerno vec denarja kot v MTB-ju in kjer se dela tocno to, pa krovne zveze ne predpisujejo kako morajo biti obleceni.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 30 okt 2008 10:24 
član

http://www.bikeradar.com/news/article/u ... tion-19021

Citiram:
"Fair enough to Tracy if she wants to do that to win, but for the sport and the longevity of the sport, to wear cool race kit and to make an image for yourself is more important than the odd win here and there," said Atherton.

:shock: :mrgreen: :lol:

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 67 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Časovni pas: UTC + 2 ur [ DST ]

Kdo je prisoten

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: kacu

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za: