Strasten zbiralec starih zemljevidov. Ampak res starih. Tam nekje med 500 in 200 let starih. Iz tega hobija izvira tudi ta moj skrajno nedomiseln nick na Tabli. Aja, pa po letih se tudi nekako približujem slavnemu imenu tega originalnega Orteliusa, ki sem si ga sposodil tudi za avatar (krstili so ga za Abrahama).
Predno sem zapadel pod vpliv slabe družbe, skoncentrirane na Tabli, sem živel povsem normalno življenje. Prehodil, preplezal, presmučal sem pretežni del naše deželice, še posebej njenih višjih predelov. Pa občasno umirjeno kolesarjenje po gozdovih s takim lepim treking biciklom. No, potem me je pa potegnilo v tele tablaške vode in vse normalnosti je bilo konec. Zdaj sem pa odvisnik.
A kaj iščem? Pravzaprav nič posebnega. Med tablaši imam že toliko znancev in prijateljev, da nikoli ni problem najti napotkov, izkušenj ali pa družbe za kakšno še neznano turco. Za povrhu je pa sin še večji odvisnik od mene in moram pač voziti z njim, da pazim, da se kje ne prekucne.
A lahko kaj ponudim? Če sem malo neskromen, lahko rečem, da sem zelo dober poznavalec Kolpe in Kolpskega grebena med Osilnico in Vinico. Tisti hribi so res od boga pozabljeni, a zato najbrž za marsikoga še bolj mikavni. Po mojem ena največjih belih lis na MTB zemljevidu večine turnogorskih kolesarjev. Če se ti torej kdaj prst na zemljevidu ustavi tam v bližini naše južne meje in se ti zazdi, da bi bilo s kolesom dobro odkriti še kakšen neznan hrib in stezico v tistih koncih, pa si ne upaš raziskovati na slepo, mi pošlji PM. Mogoče lahko pomagam s kakšnim prdlogom ali nasvetom. Če pa nisi izbirčen glede družbe, se ti pa lahko celo pridružim pri tem podvigu.