Stran 1 od 1

SloEnduro

Objavljeno: 10 Mar 2013 13:31
Napisal/-a jakaA
Pozdravljeni,

Prva resna Enduro serija v Sloveniji je dobila tudi svojo spletno stran in tako si zasluži tudi svojo temo na tabli. Sprejemamo predloge, pohvale, pripombe, ideje in vse ostalo... Tudi dodatne glave za sodelovanje pri oblikovanju in vodenju serije ne bodo odveč :)

V glavnem, spletna stran se najde na naslovu:
http://www.sloenduro.com

Noviška na Mtb.si o SloEnduro.com: http://www.mtb.si/novice/1400-sloenduro ... erije.html
Serija se začne čez slab mesec dni s tekmo v Enduro 3 Camini, v Trstu. Več informacij najdete na strani, še več informacij pa sledi.

POZOR! Prijave na 3 Camini že potekajo (preko spletne strani organizatorja), število tekmovalcev pa omejeno na 200! Zato poskrbi za prijavo, preden se zapolni, saj kaže na to, da bodo verjetno mesta zasedena, saj je že mesec dni prej skoraj 100 prijavljenih.


Tema v nadaljevanju služi za novice in vprašanje glede serije.

lp, Jaka T

Re: SloEnduro

Objavljeno: 11 Mar 2013 09:29
Napisal/-a mark05
V pravilniku za dirko v Trstu je pod zaščitno opremo obvezna zaščita za hrbet, naš pravilnik pa tega ne predvideva.
Zanima me če bomo lahko tekmovali brez zaščite?
Po mojih izkušnjah iz drugih tekmovanj (nekolesarskih) so italijani kar striktni kar se tiče pravil...

Hvala za odgovor

Re: SloEnduro

Objavljeno: 11 Mar 2013 09:54
Napisal/-a problematiks
Za enduro Tre Camini (pa ce se ne motim tudi za ostale tekme v Italiji) bi bilo fajn povedat tudi, da je zelo priporocljivo imeti licenco za tekmovat, ker moras sicer imeti za tekmovanje dol zdravnisko potrdilo italijanskega sportnega zdravnika, kar zna malo zaplest zadeve.Da ne govorimo o tem, da je baje tudi precej drago.

Marko

Re: SloEnduro

Objavljeno: 11 Mar 2013 10:52
Napisal/-a MiLi
če se ne motim tudi nahrbtnik velja, kot zaščita hrbta.

sej tudi za lanske slo tekme v enduro, si rabil licenco. dnevna te pride okrog 12€. jo pa kupiš zraven štartnine, na dan tekme.

Re: SloEnduro

Objavljeno: 11 Mar 2013 11:29
Napisal/-a jakaA
Živjo,

Kar se tiče licence je tako, da na domačih tekmovanjih veljajo pravila SloEnduro, ki pravijo, da tekmovalec rabi licenco ali pa mora plačati enodnevno licenco ob prijavi. Na tekmovanjih v tujini (Italija) pa so pravila njihovih tekem vedno nad pravili naših. Kjer se lahko upoštevajo pravila serije, se jih upošteva, kjer pa ne, pa pač veljajo pravila tekme.
Ko bomo tako "veliki", da bomo lahko postavljali pogoje tudi tujim organizatorjem, se bodo verjetno pravila vedno ujemala, do takrat pa malo improvizacije. Serije se štarta z nule in bo potrebno tudi malo sodelovanja in strpnosti s strani vseh tako organizatorjev, kot samih tekmovalcev... upam, da v pozitivni smeri skupaj speljemo zadevo, da bo zabavno :)

Torej v Trstu se tekmuje po pravilih njihove tekme... Same podrobnosti bodo še dodane na spletni strani sloenduro v naslednjih dneh
Je pa mogoče za dodat tak člen v pravilnik SloEnduro kar se bo upoštevalo za naprej :)

hvala vsem za opombe, le tako lahko zadeva napreduje

Re: SloEnduro

Objavljeno: 11 Mar 2013 14:43
Napisal/-a problematiks
MiLi napisal/-a:sej tudi za lanske slo tekme v enduro, si rabil licenco. dnevna te pride okrog 12€. jo pa kupiš zraven štartnine, na dan tekme.
Seveda si rabil in še rabiš (dnevno) licenco tudi pri nas.Prav tako imaš možnost nakupa dnevne licence (15 evrov) tudi v Italiji.Bistvo je v tem, da to za tekmovanje čez mejo ni dovolj, ampak rabiš še tisto zdravniško potrdilo, ki sem ga omenjal malo višje.Česar pač ne moreš delat na dan tekme, če že odmislimo (baje) precej visoko ceno te zadeve v Italiji.

Meni je sicer čisto razumljivo, da se prilagaja pravilom organizatorjev.Je pa fajn, da se na kakšne takšne pomembne razlike opozori.

Marko

Re: SloEnduro

Objavljeno: 11 Mar 2013 17:16
Napisal/-a MiLi
a js to prav zastopim...če maš letno licenco, potem ne rabiš italijanskega zdravniškega potrdila? v primeru pa da kupiš dnevno, se pa potrebuje to potrdilo, ki pa ni ravno poceni ter enostavno za pridobit?

kolko pa stanejo te letne licence in ali se jih sploh še lahko dobi za 2013?

Re: SloEnduro

Objavljeno: 11 Mar 2013 17:25
Napisal/-a problematiks
Prav zastopiš :)
Letne licence se še da dobit, ampak je pa treba pohitet, če jo hočeš imet do Treh Dimnikov npr.Cena je pa mislim da okoli 40 evrov.Če greš na par tekem, se ti jo itak že splača imet.

Marko

Re: SloEnduro

Objavljeno: 13 Mar 2013 17:38
Napisal/-a mrd
problematiks napisal/-a:Prav zastopiš :)
Letne licence se še da dobit, ampak je pa treba pohitet, če jo hočeš imet do Treh Dimnikov npr.Cena je pa mislim da okoli 40 evrov.Če greš na par tekem, se ti jo itak že splača imet.

Marko
Malo popravim in dopolnim če dovoliš :) Namreč sem imel že napisano že par dni nazaj ampak sem očitno pisal ravno med sesutjem table torej zdaj še enkrat.

Nastop za amaterje, ki niso člani klubov na tekmah v Italiji je možen le z nakupom dnevne licence + zdravniškim potrdilom s strani italijanskega športnega zdravnika!
Pridobitev zdravniškega potrdila od italijanskega športnega zdravnika je menda zapletena in draga zato je bolj smotrno včlanit se v klub/društvo, ki je član KZS in s tem UCI saj s tem pridobite letno licenco (kar mislim, da se ne da pridobit kot posameznik) kar je v primeru, da nastopiš na vsaj parih tekmah bistveno ceneje kot plačevanje enodnevnih licenc pa še nastop v tujini je možen brez zdravniškega potrdila.
Vse informacije so pridobljene posredno od organizatorja Enduro 3 camini zato se ne jezit če je prišlo do kakšne napake pri prevodih in prenosih informacij.
Obveščam vas pa zato ker vem, da so se nekateri že prijavili brez vednosti o zgoraj napisanem in bi po vsej verjetnosti to izvedeli šele na dan tekme ko bi prevozili par sto km zato, da ugotovijo, da ne morejo nastopiti.

Ajd...

D.

Re: SloEnduro

Objavljeno: 13 Mar 2013 19:34
Napisal/-a MiLi
hvala obema za info. tak da res ni druge, kot klub + letna licenca. no papirje že imam... :)

Re: SloEnduro

Objavljeno: 14 Mar 2013 00:12
Napisal/-a jakaA
Mrd hvala za obrazlozitev :-)


Opombe o o razlikah med pravili smo tudi ze dodali na sloenduro.com
zaenkrat je v pravilih izpostavljeno dvoje...
- da mora imeti kolesar licenco ali pa zdravnisko potrdilo
- da je obvezna uporaba zelve, oz. razlike v pravilih glede opreme

hvala vsem za opombe, bo pomagalo.

Naj povem, da sem stran stran sloenduro.com z domeno in streznikom vred prevzel prostovoljno,v zelji, da se nekaj naredi na sceni. Veliko je bilo govora in zelja po domaci enduro seriji, pa na zalost nobene prave akcije. Tako smo potem z veliko mere entuziazma spravili zadevo do sem kjer je. Tukaj so pri koordinaciji precej pomagali se P.Strancar, pa A.Dekleva, ter S.Zmrzljak in pa seveda vsi organizatorji: Stres in Bole iz Kamplca, Kalcic iz MTB Koroska, Brojan iz MTB Celesnk, prej omenjeni Dekleva iz Supersnurf, ter moja malenkost iz Energijateam.com
Pa seveda vsi italjanski organizatorji.

Kar se tice informacij na strani sem na zalost se vedno bolj kot ne sam in zadeva je povsem prostovoljna tako, da je dobrodosla vsaka pomoc, tudi ce so le opombe...
Zaradi teh razlogov je treba razumet tudi to, da vse ne more bit 100%, je pa seveda zelja in cilj, da se zadevo enkrat pripelje na profi nivo, seveda s skupnimi mocmi. En sam ali dva nezmoreta...
Ce nam rata bomo videli :-)

Je pa tudi ta tema zelo dobrodosla za informacije, lahko pa uporabljate tudi grupo mtb enduro slovenija na facebooku.


Glede licence in opreme pa se parkrat opozorimo udelezence.

hvala vsem za sodelovanje, je takoj vec volje:-)

lp jaka

Re: SloEnduro

Objavljeno: 14 Mar 2013 00:26
Napisal/-a jakaA
Ce kdo zeli, mu lahko pomagam do licence prek nasega kluba... kontakt v ZS

Re: SloEnduro

Objavljeno: 14 Mar 2013 18:34
Napisal/-a Roberto
Kot je že nekdo zgoraj omenil je v tujini dovolj nahrbtnik z zaščito za hrbet. Mora pa imeti oznako CE! Evoc nahrbtniki to imajo in tako ni potrebno imeti želve.

Re: SloEnduro

Objavljeno: 14 Mar 2013 22:08
Napisal/-a jakaA
Roberto napisal/-a:Kot je že nekdo zgoraj omenil je v tujini dovolj nahrbtnik z zaščito za hrbet. Mora pa imeti oznako CE! Evoc nahrbtniki to imajo in tako ni potrebno imeti želve.
drzi. nahrbtnik z CE oznako zascite prakticno JE zelva (in nahrbtnik obenem) tako, da je povsem ok.

Re: SloEnduro

Objavljeno: 15 Mar 2013 08:58
Napisal/-a kuci
uff, mi je zdaj odleglo tudi POC ima CE oznako, sem se že ustrašil da bo treba kaj drugega kupovat :D

A.

Re: SloEnduro

Objavljeno: 15 Mar 2013 10:36
Napisal/-a jakaA
a das link do tega, ker od poca nikjer ne najdem ruzakov? :-)

Re: SloEnduro

Objavljeno: 15 Mar 2013 12:47
Napisal/-a kuci
http://www.pocsports.com/en/product/123 ... ation-pack

Tole...sicer cena s popustom dosti bolj zmerna :wink:

Re: SloEnduro

Objavljeno: 15 Mar 2013 12:55
Napisal/-a problematiks
Je pa verjetno mogoca se ena bliznjica, ki ne vkljucuje nakupa nahrbtnika/zelve.EVOC namrec prodaja tiste zascite, ki jih ima v svojih nahrbtnikih, tudi posebej.In CE oznako ima ta zascita, ne nahrbtnik, tako da bi moralo it skozi pri pravilih.Samo not v svoj nahrbtnik jo maras zbasat in je.Ceprav sem nekje na njihovi strani zasledil, da lahko to zascito uporabljas tudi kar enostavno pod majico.Si pa ne predstavljam ravno, kako je lahko tisto fiksno.

Marko

Re: SloEnduro

Objavljeno: 19 Mar 2013 00:04
Napisal/-a jakaA
Glede zascite hrbta mislim, da je najboljsa opcija majica z zelvo iz pene D3O ali nekaj podobnega. Ker lahko uporabljas tud brez nahrbtnika npr v parkih in podobno. Na kaksni krajsi enduro tekmi niti ne rabis nahrbtnika. Nekje pa so v naadi prologi en vecer prej, sprint 30sek po mestu, kjer moras imet vso opremo. Tam je malo nerodno met nahrbtnik.
Taksne zelve se dobi za kaksnih 100eur.

Ce pa koga zanima, imam se enega Evoc Enduro Fr za prodt. Z zelvo...

Re: SloEnduro

Objavljeno: 19 Mar 2013 00:06
Napisal/-a jakaA
Na strani www.sloenduro.com je objavljena trasa prve tekme v Trstu.
Pod koledar gres na Enduro 3 Camini, kjer se zbirajo vse informacije...

5 etap bo, vse vecinoma z istega hriba...

Re: SloEnduro

Objavljeno: 20 Mar 2013 21:35
Napisal/-a frenxtreme
Nikjer nisem zasledil kok je komplet stroškov, če se prijaviš kot amater brez licence (oz z dnevno). Anyone?

Hvala

Re: SloEnduro

Objavljeno: 20 Mar 2013 22:07
Napisal/-a problematiks
Ce mislis splosno, potem je dnevna licenca se 12-15 evrov poleg obicajne startnine.Ce pa sprasujes konkretno za Trst, pa bejzi vedet, koliko racunajo italijanski sportni dohtarji za izdat zdravnisko potrdilo :)

Marko

Re: SloEnduro

Objavljeno: 21 Mar 2013 12:19
Napisal/-a kuci
Če maš namen se udeležiti Sloenduro serije, potem se ti prav gotovo splača narediti tekmovalno licenco, da ne govorimo o težavah na katere bi naletel v Italiji...Kot pravi Problematiks, vejsiga kolko te dnevna licenca stane v Italiji. Klubov je pa tud kar nekaj pri nas prek katerih lahko dobiš licenco.

Re: SloEnduro

Objavljeno: 21 Mar 2013 16:37
Napisal/-a jakaA
kuci napisal/-a:Če maš namen se udeležiti Sloenduro serije, potem se ti prav gotovo splača narediti tekmovalno licenco, da ne govorimo o težavah na katere bi naletel v Italiji...Kot pravi Problematiks, vejsiga kolko te dnevna licenca stane v Italiji. Klubov je pa tud kar nekaj pri nas prek katerih lahko dobiš licenco.
sigurno...

strošek licence letos je 41 eur. Ravno danes sem prejel prvo rundo licenc za našo ekipo in dobil ta strošek.

Torej, v primeru, da se odločiš dat licenco računaš na strošek 41 eur + članarina v klubu (ponavadi moraš biti član, da ti izdajo licenco).
Pri nas naprimer je tako, da plačaš 25 eur članarine + 40 eur za licenco in je komplet 65 eur strošek.

Če bi kdo rabil pomoč na ta način, naj se oglasi

lp, jaka

Re: SloEnduro

Objavljeno: 03 Apr 2013 18:48
Napisal/-a MiLi
"for non-renewal of cross-border agreements for 2013 by the federation of Slovenia and Croatia, we are obliged to take out supplementary insurance for the athletes to run Slovenes and Croats. The cost of € 8.00 will be paid by each athlete on race day. Unfortunately, not depend on usorganizers but from a absence of agreement between the federations. asd 360 MTB"

še 8€ dodatnih stroškov? super! :roll:

Re: SloEnduro

Objavljeno: 03 Apr 2013 19:58
Napisal/-a mrd
A niso ratale prav fajn ta priprave na prvo letošnjo "slovensko" tekmo :)
Prvo ne moreš nastopit če nisi član ekipe (no ja lahko.. vendar se moraš malo furat na zdravniški pregled v Italijo), potem moraš malo nabavit še želvo ali drug ruzak ker brez zaščite za hrbet ne bo šlo potem pa še teh 8 evrčkov...
Zabavno je ane :)

Eh tako je ko smo pač majhni... Še dobro, da se je sploh našlo par ljudi pri volji in sploh organiziralo naš pokal... se pa moramo malo prilagajat velikim.

Re: SloEnduro

Objavljeno: 03 Apr 2013 22:31
Napisal/-a jakaA
Zivjo

Slovenska in hrvaska zveza nista podpisali sporazumov z italjansko zvezo glede natopanja njunih tekmovalcev na italjanskih regionalnih tekmah (kot je 3 Camini). Sporazuma ni bilo, ker je bila visina kritja zavarovanja, ki ga je zahtevala italjanska zveza previsoka. Vsaj tako sem jaz dojel zadevo v telefonskem pogovoru. Ker sporazuma (se) ni, je edina moznost ta, da vsak placa ta dodatek k zavarovanju. Navadno bi moral vsak tekmovalec v tem primeru placati direktno na zavarovalnico, a je organizator uspel uredit tako, da bo placal v naprej in se nato ta strosek pokrije ob dvigu stevilke. Sporazum je bil podpisan za sezone od 2009 do 2012 in je tole tudi mene presenetilo, saj za take sporazume sploh nisem vedel... Ce bo podpisano v nadaljevanju sezone pa se ni znano...
Kdo pa je tu najbolj kriv... verjetno italjanska zveza v startu ker ima take zahteve, deloma pa tudi nasa zveza in organizator, ker nas niso obvestili o tem... upam in mislim pa, da ni taksen problem in bomo prezivel teh 8eur...

Je pa tudi mene zjezilo ker se trudimo nekaj skup spravit pa imamo toliko problemov okrog teh licenc in zdravnikov in zavarovanj... ampak nimamo kaj, druzba ratuje vedno bolj zahtevna okrog tega in se bo treba navadit.
Bo pa le treba za 2014 kaksno tekmo vec doma naredit :-)

Se vidimo v Trstu, ce ne prej...

lp jaka

Re: SloEnduro

Objavljeno: 04 Apr 2013 08:29
Napisal/-a MiLi
lahko bi se tudi prej obvestilo. ne pa da pošljejo mail, ko je štartnina že nakazana :x

8€ tut ni malo dnarja, poleg vseh ostalih stroškov. zgleda, da bo to za mene edina italijanska tekma letos. ma če bi prej vedu, še na to ne bi šou. iz principa!

Re: SloEnduro

Objavljeno: 04 Apr 2013 08:35
Napisal/-a problematiks
MiLi, zdaj si si itak že vse zrihtal.It na katerokoli ITA tekmo je od zdaj naprej enako zahtevno kot it na SLO tekmo :)

Se pa strinjam, par dni pred tekmo o čem takem obveščat je malo mimo.

Marko

Re: SloEnduro

Objavljeno: 04 Apr 2013 08:42
Napisal/-a MiLi
edina razlike zdaj je teh 8€. vsaj upam, da se ne najde še kakšen hakeljc :D kr neki so ta zavarovanja. itak noben ne ve več zaka vse je zavarovan, saj ko rabiš koristit zavarovanje, ti pa tako nič ne hasne. jebene zavarovalnice pa vse skup, kar se okrog njih dogaja!

Re: SloEnduro

Objavljeno: 04 Apr 2013 09:03
Napisal/-a problematiks
Mah, kar se zavarovanja tiče, itak dvomim, da ti teh dodatnih 8 evrov nudi kaj več kot npr Coriss.Pa po pravici povedano imaš že z modro kartico pokrit strošek prevoza s kraja nesreče in (vsaj) nujne zravniške posege.Preverjeno na tastu letos pozimi v Dolomitih :wink:

Verjetno je vse skupaj kakšna glupa birokratska fora, s katero potegnit še nekaj denarja.

Marko

Re: SloEnduro

Objavljeno: 04 Apr 2013 09:45
Napisal/-a jakaA
Jaz se strinjam z vsemi, je pa res, da organizator ni vedel za to, da ni teh dogovorov med zvezami. Prej bilo sklenjeno za 4 sezone skupaj, pa se noben ni ukvarjal s tem.
Bi pa lahko vec pozornosti namenil temu, ce ve, da ima tako tekmo in toliko tujcev, to je pa res.

Za problem mi je sporocil v torek zvecer...

Za Gemono teh problemov ne bo, ker ni regionalna tekma... Za Torreano pa odvisno od dogovora. Ce ne bo sklenjen, spet fasemo teh 8eur.

Re: SloEnduro

Objavljeno: 04 Apr 2013 10:12
Napisal/-a Numerik
Res malo zoprno tik pred zdajci, ampak organizator dejansko ni nič kriv.

Re: SloEnduro

Objavljeno: 04 Apr 2013 22:40
Napisal/-a problematiks
He he, kot kaze bo nedeljska tekma zelo po godu ljubiteljem blata :) Danes sva bila s kolesom na koncu zelo barvno usklajena namrec :wink: Pa se en dan kar solidnega dezja je baje napovedan pred nedeljo.

Sicer moram reci, da je kljub blatu (na tistih odsekih, kjer je, ni povsod) oprijem cisto ok...razen na zgornjem delu pete etape, tam je res boh pomagej.Po pravici povedano upam, da peto etapo vrzejo ven.

Marko

Re: SloEnduro

Objavljeno: 05 Apr 2013 09:51
Napisal/-a mrd
@problematiks
Sej je na 5 etapi oprijem odličen... blata na gumo :D. Tudi zavor posledično ne rabiš ker se kolesa itak ne vrtijo :)
Glede na današnji dež in jutrišnjo enako napoved bi bil že kar čudež če ne bodo črtali PS5. Pustimo se presenetit.

Re: SloEnduro

Objavljeno: 05 Apr 2013 11:45
Napisal/-a jakaA
Pravite da dolgčas ne bo al kako.... :)

SloEnduro s sponzorjem za sezono:
http://www.sloenduro.com/index.php/8-no ... ore-v-2013

Slika

Re: SloEnduro

Objavljeno: 05 Apr 2013 12:47
Napisal/-a mrd
Jah.. Če temu, da se moraš že na prvi četrtini etape ustavit in iskat palčko po tleh in bezat blato ven iz nihajke, da se sploh lahko pelješ rečeš "ni dolgcajt" potem glede na današnje vreme in jutrišnjo napoved res ne bo dolgčas v nedeljo :D

Re: SloEnduro

Objavljeno: 05 Apr 2013 13:17
Napisal/-a problematiks
No, ampak to je samo v zgornjem delu pete etape, v prvih štirih etapah blato predvsem šprica naokrog na tistih delih, kjer je mokro, prijema se pa ne dovolj, da bi naredilo stvari "zabavne" :wink:

Marko

Re: SloEnduro

Objavljeno: 05 Apr 2013 15:17
Napisal/-a Numerik
Fantje, prave gume in priprava kolesa na dežno dirko (beri: ustrezne kemikalije) 8)

Re: SloEnduro

Objavljeno: 05 Apr 2013 15:23
Napisal/-a problematiks
Brez veze, spajki so za pusije :twisted:

Marko

Re: SloEnduro

Objavljeno: 05 Apr 2013 17:05
Napisal/-a Numerik
problematiks napisal/-a:Brez veze, spajki so za pusije :twisted:

Marko
...pa za tiste ki nočejo rint kolesa navzdol :D

Re: SloEnduro

Objavljeno: 05 Apr 2013 17:19
Napisal/-a problematiks
Ma saj po pravici povedano se do zgornjega dela zadnje etape se z običajnimi plašči čisto da peljat tudi po blatu (ok, na nekaterih delih bi bil spajk boljši, ampak ok vozno je za nas, ki nismo obremenjeni z rezultatom :wink: , z obema), problem je samo tisto res lepljivo blato na enem odseku.

Marko

Re: SloEnduro

Objavljeno: 11 Maj 2013 21:42
Napisal/-a problematiks
Na netu so trase etap druge SloEnduro dirke v Gemoni: http://www.asdorbike.com/?page_id=111

Marko

Re: SloEnduro

Objavljeno: 07 Jun 2013 10:48
Napisal/-a jakaA
Živjo!

Zadnji dve dirki sta bili dokaj veliki dirki v Italiji, pa so bile informacije široko dostopne tako, da nismo rabili niti nekega dodatnega napora.

Naslednja je 16.6. v Torreanu (Torrenduro). To pa je malo manjša dirka in tudi informacije niso zelo dostopne, zato spet malo odpiram to temo za vprašanja.

Sicer pa na strani SloEnduro odprt event z informacijami, ki se bodo dopolnjevale v naslednjih dneh...
http://www.sloenduro.com/index.php/kole ... o-torreano

Bo pa to najlažja tekma sezone tako, da priložnost za vse, ki bi se na novo radi preizkusili v Enduru. Proga ima cca. 15km in okrog 900m višinske, sami traili pa so (vsaj lani bili) fantastični. Nič ekstra zahtevnega, ampak zelo zabavno za vozit.


Če ima kdo kaj z vprašat, kar akcija...

Re: SloEnduro

Objavljeno: 24 Jul 2013 08:28
Napisal/-a Schtahmped
Zdravo.
Kako izgleda lestvica Sloendura po štririh preizkušnjah?

Re: SloEnduro

Objavljeno: 28 Jul 2013 16:54
Napisal/-a jakaA
Živ,

lestvica bo narejena v naslednjih dneh. Dnevi po BH Enduro so bili enostavno prelepi za čepenje za računalnikom.
Je treba na roke oz. v excelu seštet. Če je kak prostovoljec, naj se javi, sicer pa jaz seštejem in objavim tukaj ter na strani sloenduro...

Re: SloEnduro

Objavljeno: 21 Avg 2013 21:28
Napisal/-a jakaA
Na spletno strani SloEnduro je objavljena sveža lestvica po tekmi na Koroškem...
Do konca serija nas ločita še dve tekmi, torej cela tretjina serije tako, da še zdaleč ni nič odločenega. Razlike pri vrhu niso velike in vse je še odprto tako, da bo še zanimivo...

Točkovanje najdeš pod rezultati.

Objavljena pa sta tudi že razpisa za zadnji dve tekmi na Javornik in Čelešnku. V kratkem bo tudi več informacij o progah itd...

Re: SloEnduro

Objavljeno: 02 Sep 2013 16:20
Napisal/-a sunki
Zdravo!
Bom kar tule vprašal ;) Zanima me kako se pravilno bere rezultate :mrgreen: http://www.kamplc.net/upload/file/2013_ ... gorije.pdf če gledamo kategorijo 19-29let sem že sam ugotovil da je vsak drugi čas od posamezne etape v tem primeru 1,3,5,7,9 in F. Sedaj me pa zanima kaj pomeni tisti prečrtan čas in čas, ki je napisan nad njim in še kaj pomeni, če je čas pisan z odebeljeno pisavo?
Najlepša hvala in lep pozdrav.

Re: SloEnduro

Objavljeno: 06 Sep 2013 09:12
Napisal/-a jakaA
Slika
Ta vikend, v nedeljo, nas čaka finalna tekma serije SloEnduro, Čelešnk Enduro 2013.

Proge so pripravljene, imeli bomo dve različni trasi, vsako pa bo treba prevoziti dvakrat. Vse transferji na vrh etap bodo opravljeni s kolesom, skupaj pa bo to zneslo okrog 1200m višinske razlike.
Štart tekme bo ob 10.00 pri brunarici ČELEŠNK v Poljanah nad Blagovico, ki se nahaja nekje na sredi hriba po katerem potekajo trase.
Od brunarice se bo s kolesom najprej potrebno povzpeti na vrh hriba, cca. 150m višje, kjer nas čaka štart Etape 1 (rdeča etapa), ki se konča na dnu. Tekmovalci se bodo nato s kolesi podali po asfaltni cesti na cca. 5km dolg vzpon nazaj proti vrhu, ki leži cca. 400m višje od cilja.
Na vrhu jih čaka štart Etape 2 (rumena etapa), ki so konča pri brunarici (tam kjer je štart dirke). Na etapi se bodo tekmovalci spustili za cca. 150 višinskih metrov.

Po drugi etapi sledi 30min odmor, nato pa nadaljevanje tekme. Od brunarice se bodo tekmovalci ponovno povzpeli na vrh hriba, do štarta Etape 3 (rdeča). Sledi enak transfer na vrh hriba in zadnja etapa 4 (rumena) z vrha do brunarice.

Časa za prvi vzpon je 30minut, časa za drugi vzpon pa je 60min (z etapo 1 in 3 vred).
Spodaj prilagam mapo tekmovanja.

če prideš že v soboto in se ne bi zvečer vozil domov, imamo v burnarci še prostor za spanje. Poleg tega je tam tudi wc s tušom. Več info na 031 584 075
Slika

Mapa tekmovanja:
Slika

Re: SloEnduro

Objavljeno: 06 Sep 2013 09:42
Napisal/-a mrd
Energijin domači teren? :)

Zgleda zanimivo.

Re: SloEnduro

Objavljeno: 06 Sep 2013 09:48
Napisal/-a jakaA
Ja, ni glih domači teren :)
oba traila sta na novo narejena tako, da prav naštudirano nima nihče. Šele ta teden se je začelo furat po progah...

Sam sem več rund naredil peš z lopato in krampom v roki, kot pa s kolesom :) Je pa kar pestro... vreme kaže OK tako, da se obeta lep zaključek serije :)

Re: SloEnduro

Objavljeno: 25 Okt 2013 09:07
Napisal/-a jakaA
V soboto, 16.novembra, bo v Ajdovščini še zadnji SloEnduro dan v letošnjem letu...
Glavni razlog, da se dobimo, je podelitev priznanj za skupne zmagovalce v seriji SloEnduro. Lestvice so objavljene na strani, nagrajeni pa bodo po prvi trije v kategoriji.
Drug razlog je posvet za sezono 2014. Pred podelitvijo se bomo dobili na sestanku vsi zainteresirani. Tekmovalci, organizatorji, novinarji itd... Naloga je, da splaniramo serijo za sezono 2014. Pravila, spremembe, koledar tekem itd...
Vabljeni predvsem zainteresirani za organizacijo tekem v naslednji sezoni. Velika želja vseh je, da bi vse tekme odvijale doma in ne bi rabili hoditi čez mejo ali pa vsaj čim manj...

Tretji zadeva pa je skupno furanje. V kolikor bo vreme dopuščalo, se bomo dobili že dopoldne in odpeljali eno ne preveč težko turco v okolici...

Poziv na mtb.si: http://www.mtb.si/novice/1818-sloenduro ... embra.html

Re: SloEnduro

Objavljeno: 25 Okt 2013 09:53
Napisal/-a problematiks
Tekme čez mejo so bile meni čisto kul, sploh Gemona, ki je bila bolj zaresna.Pa še bližje kot npr nekatere pri nas :wink:

Re: SloEnduro

Objavljeno: 29 Okt 2013 09:19
Napisal/-a jakaA
16. novembra bomo razglasili tudi najboljšo prireditev letošnje sezone. Izbirali bomo le med domačimi dirkami, glasujejo pa lahko vsi, ki jih ta šport zanima.

Svoj glas oddaj preko ankete na SloEnduro.com:
http://www.sloenduro.com/index.php/8-no ... jucek-2013

Re: SloEnduro

Objavljeno: 23 Nov 2013 21:27
Napisal/-a jakaA
Kogar ni bilo na zaključni prireditvi, mu je lahko žal :)

Poročilo s prireditve na mtb.si: http://mtb.si/novice/1839-sloenduro-pod ... -2014.html

Nekaj zaključnih besed ob koncu sezone na SloEnduro.com: http://www.sloenduro.com/index.php/8-novice/45-hvala

Seveda pa je bila bistvena zadeva to, da smo se dobili in strnili glave pri načrtih za naslednjo sezono.
Glavna zadeva je ta, da bodo serijo krojili organizatorji tekem sami, kar pomeni več rok in bolj pametne odločitve. Koordinator vsega skupaj pa še naprej moja malenkost...
V sezoni 2014 nas, kot kaže, čaka kar 8 tekem. Začnemo v Trstu 13.aprila, to je že znano. Z datumi ostalih tekem čakamo, saj bi radi uskladili termine z večjimi serijami po Evropi...

Vse bi rad še enkrat povabil na facebook stran SloEnduro: https://www.facebook.com/sloenduro