zlomljen vijak na gonilki FSA Alpha Drive, zamenjava z...

Kako uspešno šariti po vijakih, zobnikih, nastavitvah in sploh vse o vzdrževanju in popravilih
Odgovori
Manyana
član
Prispevkov: 108
Pridružen: 18 Okt 2006 11:09
Kraj: Gori doli naokoli

zlomljen vijak na gonilki FSA Alpha Drive, zamenjava z...

Odgovor Napisal/-a Manyana »

Na Prophetu l.2007 imam gonilko FSA Alpha Drive (ISIS Drive, oznake na notranji strani CK-715 (06), dolžina 175mm)... zamenjal sem že en sredinski ležaj, zdaj pa se mi je po zadnjem spustu zlomil eden od štirih vijakov, s katerimi je pritrjen srednji verižnik (glej spodnjo sliko)...

Slika

Slika

Slika

Vprašanje:

a) kje bi dobil nadomestni vijak?

b) vozim tak lagani AM in vem, da ta gonilka ni ravno najboljša za ta namen, zato jo nameravam kmalu zamenjati... je LX (FC-582) od Shimana kakšen napredek glede na sedanjo gonilko? Se mi splača stegniti do XT? Kaj pa Hone? Je tisti gonilni ležaj, ki ga dobiš pri LX kompatibilen z mojim biciklom ali moram na kaj paziti ko kupujem? Priporočate kakšno drugo gonilko v cenovnem rangu med LX in XT?

http://www.kolesarska-trgovina.si/produ ... ucts_id=55

http://www.kolesarska-trgovina.si/index ... =46_91_101

http://www.kolesarska-trgovina.si/produ ... ucts_id=56


thx in lp
Uporabniški avatar
Toaster79
član
Prispevkov: 241
Pridružen: 07 Okt 2008 21:00
Kraj: Krčevina pri Vurberku

Odgovor Napisal/-a Toaster79 »

Od kod si? Jaz imam, sicer rabljene, ampak viška, 4 komade od V-Drive-a. So pa tako ali tako enaki vijaki. Pa dokler se da gonilko za mali denar vzdrževat, se ne splača kupovati nove. Glede ležajev pa ne verjamem, da ima shimano kaj boljšo rešitev, kot FSA. Meni FSA-jev MegaExo ležaj za 80€ ni preživel zime. Zobovje menjaš, ko je dotrajano, dobiš ga za cca 70€, gonilko pa voziš, dokle ne gre os k vragu, razen če si se je seveda že naveličal.
Manyana
član
Prispevkov: 108
Pridružen: 18 Okt 2006 11:09
Kraj: Gori doli naokoli

Odgovor Napisal/-a Manyana »

ok, vijake bom dobil od Toasterja79... zelo prijazno od njega... kaj pa glede zgornjih vprašanj glede ustreznosti gonilk in bb-jev za moje kolo, mi lahko kdo kaj konkretnega svetuje?

lp
TomažT
član
Prispevkov: 1552
Pridružen: 12 Sep 2007 14:24

Odgovor Napisal/-a TomažT »

Pozdravljen!

Te FSAjeve gonilke ne poznam, sem pa svojo prejšnjo gonilko zamenjal za SLX FR gonilko (slx z bashem namesto 44t zobnika) in sem zelo zadovoljen. Zaenkrat še nimam problemov z njo. Pri kombinaciji zobnikov 22t in 36t pa največjega zobnika sploh ne pogrešam, bash pa mi je že večkrat prišel prav..

Dokler je z gonilko vse vredu (razen manjših popravil) se ti ne splača menjat. Ne vidim razloga, zakaj XC gonilka ne bi bila primerna za AM, razen če se tvoja definicija razlikuje od splošne.. :)

T
matja
član
Prispevkov: 66
Pridružen: 13 Maj 2009 14:52

Odgovor Napisal/-a matja »

jaz bi na tvojem mestu vzel slx, je vzdržljiva in še malenkost lažja od lx.
Odgovori