Stran 1 od 1

Priporočilo

Objavljeno: 03 Jun 2010 21:01
Napisal/-a _aljaz_
Ne me jemat preveč resno, vendar že en lep čas razmišljam, da bi se na tabli uvedel en topic oz. področje, kjer bi bili samo testi, t.i. review-i ipd.
Sicer obstaja podobno področje ''Oprema'', zato bi lahko kar tja vtaknili neko tako zadevo. Komentarji pa bi lahko vsebovali samo osebna mnenja o tem izdelku oz. dodatne informacije.
Nekaj takega že obstaja na mtbr.com.

To je samo moja ideja, povejte, kaj se vam zdi.

Re: Priporočilo

Objavljeno: 03 Jun 2010 21:55
Napisal/-a Snakes
Hmm če se pravilno spomnim je že bil en takšen sticky, a se ni obnesel, je bil skoraj povsem prazen.

Re: Priporočilo

Objavljeno: 03 Jun 2010 22:19
Napisal/-a zee Germans
En mora začet...

Po eni strani bo morda preveč tem, če vsak za vsako komponento posebej odpre svojo, po drugi strani pa, če bo vse v isti temi, takoj ko bo nekdo repliciral in se bo razvila debata, bo postala tema totalno nepregledna. Neki vmes ? Delitev glede na komponente ... vile / amortizerji / pedala / okvirji itd ?

Re: Priporočilo

Objavljeno: 03 Jun 2010 22:36
Napisal/-a ilexis
in kolesa! ;.=9/

Re: Priporočilo

Objavljeno: 03 Jun 2010 23:19
Napisal/-a _andraz_
Po mojem je to dobra ideja. Ampak kot je zee Germans rekel delitev glede na komponente zaradi boljše preglednosti. Drugače bo tako kot pri temi "koliko je vredna rabljena oprema". So vprašanja zelo pogosta odgovori pa redkejši, tako da spade bolj nepregledno.

Re: Priporočilo

Objavljeno: 04 Jun 2010 13:59
Napisal/-a Qul95

Re: Priporočilo

Objavljeno: 04 Jun 2010 14:38
Napisal/-a zee Germans
Očitno miši plešejo po hiši tudi ko je muca :mrgreen: doma.
Rabte e-bullterrierja za jih pospravt :twisted: face it

Še je upanje zate QL95, sem našel celo nekaj hujšega
http://www.pinkbike.com/forum/listcomme ... tid2752232
____

Misli kdo ustvart to "testiramo in ne packamo" temo in ustrezne podteme al ni interesa ? :>

Re: Priporočilo

Objavljeno: 05 Jun 2010 07:49
Napisal/-a _aljaz_
Bom ustvaril jaz. Sprejemam popravkepriporočilapohvalegrajanja ipd. :D

http://tabla.mtb.si/viewtopic.php?f=23&t=104040

Re: Priporočilo

Objavljeno: 09 Dec 2010 19:46
Napisal/-a Shifty
Da ne bom odpiral nove teme...
Glede na to da mtb.si nima možnosti komentiranja novic bi lahko administrator na tabli za vsako novico odprl novo temo (v svojem podforumu) kjer bi samo napisal naslov novice in link do le te. Tako bi vsaj malo bolj približal mtb.si in tablo, glede na to da poznam kar nekaj ljudi ki bere samo tablo ne pa tudi mtb.si. Podobno imajo na dveh drugih spletnih portalih ki jih obiskujem in se obnese odlično.

Re: Priporočilo

Objavljeno: 10 Dec 2010 11:35
Napisal/-a yogo
jst bi pa predlagal nekaj, kar se tiče malih oglasov nasploh. Pogosto je videti "cena po dogovoru", ker pomeni, da je potrebno izgubljat čas in impulze samo zato, da prideš do cene, ki te morda na koncu ne zanima...
..predlog: obvezna cena v malih oglasih - rubrika prodam :mrgreen:

Re: Priporočilo

Objavljeno: 10 Dec 2010 22:14
Napisal/-a K.u.K 17
yogo napisal/-a:jst bi pa predlagal nekaj, kar se tiče malih oglasov nasploh. Pogosto je videti "cena po dogovoru", ker pomeni, da je potrebno izgubljat čas in impulze samo zato, da prideš do cene, ki te morda na koncu ne zanima...
..predlog: obvezna cena v malih oglasih - rubrika prodam :mrgreen:

s temle predlogom pa se popolnoma strinjam. kje je "fora" da se ne napiše cena, vsaj okvirna ?
če že prodajaš pa še ceno pripiši, kaj je tukaj treba mistificirati ? :roll:

Re: Priporočilo

Objavljeno: 11 Dec 2010 10:37
Napisal/-a TomažT
Zakaj pa ne? Zakaj se ne bi bilo možno o ceni dogovoriti? Nekdo, ki me ne mara, mi zagotovo ne bo prodal nečesa po isti ceni kot njegovemu prijatelju.. Sploh pa se marsikateri pametnjakovič vpiči v ceno še preden ve za kaj se gre..
Oglas brez cene in dogovor o ceni ob ogledu prodajane stvari je pomoje najboljša zadeva. Resnim kupcem ni težko kontaktirat osebe, za ostale pa pri tem mesta ni..

Lp, T

Re: Priporočilo

Objavljeno: 11 Dec 2010 11:30
Napisal/-a Jabooz
TomažT napisal/-a: Oglas brez cene in dogovor o ceni ob ogledu prodajane stvari je pomoje najboljša zadeva. Resnim kupcem ni težko kontaktirat osebe, za ostale pa pri tem mesta ni..
Mislim, da cena v oglasu najprej filtrira kupce. Samo resni ostanejo.
Prihraniš si odgovarjanje na PM ali telefonske klice.
Po drugi strani objavljena cena deluje na psihološkem nivoju v smislu, dalj kot gledam v ceno, lažje jo sprejmem. Preverjeno in izmerjeno. Recimo, da imam diplomo iz tega.

Ceno ne objaviš takrat, ko te zanima koliko je dejansko interesa na trgu za prodajano zadevo. Tako lahko natančno prešteješ vse PM-je in klice.


Meni so oglasi brez cene slabi. Ampak vsak po svoje. Oglasi brez cene preverjeno delujejo le pri najbolj luksuznih (zelo dragih) zadevah.

Re: Priporočilo

Objavljeno: 11 Dec 2010 14:11
Napisal/-a LOV2XLR8
Jabooz, žebljico na glavico. Cena v oglasu je sicer na podobnih tujih forumih povečini že stalna oz. obvezna rubrika. Je pa to še ena izmed reči, ki jo je treba urejati oz. pregledovati.

Še apel nekaterim posameznikom: ko oddate oglas tipa "kupim", se spodobi odgovoriti na ponudbe. Vsaj z "ne hvala", "predrago", "me ne zanima" itd...

Re: Priporočilo

Objavljeno: 12 Dec 2010 02:44
Napisal/-a PrimozR
TomažT napisal/-a:Zakaj pa ne? Zakaj se ne bi bilo možno o ceni dogovoriti? Nekdo, ki me ne mara, mi zagotovo ne bo prodal nečesa po isti ceni kot njegovemu prijatelju.. Sploh pa se marsikateri pametnjakovič vpiči v ceno še preden ve za kaj se gre..
Oglas brez cene in dogovor o ceni ob ogledu prodajane stvari je pomoje najboljša zadeva. Resnim kupcem ni težko kontaktirat osebe, za ostale pa pri tem mesta ni..

Lp, T
In kaj če predlagam ceno 1 €? Seveda se bo prodajalcu zdelo to komedija. Ampak saj piše po dogovoru, kajne? Cena naj bo, če ne drugega naj bo vsaj okvirna, da veš kaj pričakovati. Če nekdo pričakuje za kolo 2k €, ti pa ne misliš dati več kot 1500 € za isti bicikel nekako nima smisla sploh debatirati, kajne?

Re: Priporočilo

Objavljeno: 14 Dec 2010 00:05
Napisal/-a LOV2XLR8
Še MTBR.com ni več to, kar je včasih bil oz. "test" Fox 2011 Talas 160 RLC.

Pa malo secirajmo.

It took a long time to break in, which is an oddity for Fox forks that I have ridden.
Očitno potem vse tovarniško stikljive Foxe šopajo v Slovenijo. Zadnje tri nove, iz trgovine, 36 Talas vilice so bile iz škatle tako zatikajoče, kot da bi imele vklopljeno platformo. Po 30 delovnih urah se zadeva seveda unese...

The small bump compliance is superb, which has always been a hallmark of Fox’s suspension products.
Sigurno. Ko vzameš puter iz škatle ni niti približno tako mehak, kot ganz nove Foxice za dve povprečni plači. O stikljivosti je bilo ogromno napisanega glede 32 FIT serije in prejšnjih generacij Talas modelov. Dejstvo je, da s preveliko količino tesnil in komor ta trenutek še ne gre narediti izdelka, primerljivega enostavnejšim konstrukcijam (torej vzmet ali solo-air/Float varianta)

The FIT RLC damper worked just fine, and I really liked the lockout on my local fire road or on the street, since it saved a lot of wasted energy.
Ti presneto guncanje. Sovražnik št. 1 vsakega pravega mauntnbajkerja, ki v klanec povsem mimogrede pusti zadaj svetovne ase, medtem ko z eno roko šafla po Ipodu in z drugo preverja Garmina, ali je še na kursu.

The two position 120mm and 160mm travel settings worked well for the steep climbs that I deal with in Colorado, though on occasion, a 130mm setting may have been a more appropriate compromise?
Rabili ste tri leta za lansiranje najbolj uporabne 100-130-160 verzije in samo tretjino tega časa, da vam je uspelo stvar zafurati. Bravo, nej slabu.

Weaknesses
* Expensive
* Overly stiff mid stroke

Ja, prejšnji modeli so se potapljali kot Kurski, ako si na strmini samo pogledal sprednjo bremzo. Pa dajmo naredit fino trše, od viška ne boli glava, eh?
Expensive? Kdo je že hotel taper, 1.5 in 15 mm akse ter lockoute na freeride vilicah ob XC teži?

----
Malo šaljivo, malo zares o nekaterih reviewih, testih, priporočilih... Fino je upoštevati par dejstev iz ozadja in včasih vse skupaj vzeti malenkost z rezervo. Gotovo bo mnenje nekoga, ki si opremo nabavi iz lastnega žepa, drugačno kot pisanje urednika portala, ki si na nek način mora zagotoviti prihodke in če se stvar pošteno skritizira, investitorji (=oglaševalci) pač niso veseli, milo rečeno.

Ne pozabit, svetle izjeme obstajajo in dobra, konstruktivna kritika je marsikdaj več kot dobrodošla sestavina enega resnega testa.

Re: Priporočilo

Objavljeno: 14 Dec 2010 03:17
Napisal/-a whatever
LOV2XLR8 napisal/-a:Še apel nekaterim posameznikom: ko oddate oglas tipa "kupim", se spodobi odgovoriti na ponudbe. Vsaj z "ne hvala", "predrago", "me ne zanima" itd...
To pa me sploh razkuri :evil: Da folk ni sposoben odgovorit na eno navadno sporocilo.