Stran 1 od 1

Park/DH - Reach? Velikost bajka/okvirja?+ Predlogi

Objavljeno: 10 Mar 2019 01:06
Napisal/-a danchi
Živ vsem. Nisem začetnik, nisem pro :) Rad pa se zabavam. Star 42. Vozil stare kona stinky-je, po 10letnem premoru pa sem si sestavil en poceni Haro freeride z DH vilo. Zadevo prodal, zdej pa bi rad nekaj zabavnega za dalj časa.
Mene zanima kako pravilno izračunati Reach oziroma izbrati pravo velikost bajka za freeride/DH?
moja višina je 164cm. Me pa zanimajo bajki v stilu demo8 (pogojno enduro z dušo Park/DH). Načeloma mi pedaliranje v hrib ne diši. Mi je pa ok, če je bajk bolj lahek, glede na to da imam cca 60kg teže. Karbon odpade, ker mi je cenovno preveč. Zanimajo me bolj rabljeni bajki v cenovnem rangu 1000€ (200€ +/-). Vem tudi da so novejši konstruerani za bolj race pozicijo, sam pa sem bolj navajen ol'school freeride z low rider sedež spozicijo. Predvidevam da je pozicija rajderja na starejših M(size) modelih podobna novejšim S/M(size) - glede na to kako pokončno/ležeč je nagib telesa na prijem belance. In pa še to. Navajen sem bolj ozkih belanc, tako da verjetno tudi širša belanca porine rajderja v bolj ležečo pozicijo, pri tem pa se tudi več bremena prenese na ramenski del (kar mi manj ustreza pri skokih z potegom saj imam mal težav z ramo). Tako da, če so wheel seti 26 mi to ustreza saj tudi tukaj nekaj malega prišparam na končni teži bajka.

Bi mi recimo demo8 letnik 2012-13 bolj ustrezal S ali M za mojo velikost? ..z upoštevanjem da nebi imel neke res široke balance...kljub temu da naj bi bila boljša za vožnjo (za enkrat mi je zelo nedomače...morda se kasneje privadim). Morda če bi pri M size porinil sedež v maximalno pozicijo naprej in ožjo belanco...bi mi bil prevelik ali Ok...ali je bolje najti S size (problem S size je da se redki prodajajo. M jih je več :) )

Ful hvala vsem za pomoč in svetovanje.

lp

Re: Park/DH - Reach? Velikost bajka/okvirja?+ Predlogi

Objavljeno: 10 Mar 2019 15:00
Napisal/-a danchi
bump!

anyone?

Re: Park/DH - Reach? Velikost bajka/okvirja?+ Predlogi

Objavljeno: 10 Mar 2019 15:35
Napisal/-a Trance4Bike
Najlažje; probaj kolo kako se počutiš na njemu. Verjetno prej S kot M, glede na to, da si mal večji od mene. Z balanco se pa ne obremenuj lahko jo skrajšaš ali pa zamenjaš.

Re: Park/DH - Reach? Velikost bajka/okvirja?+ Predlogi

Objavljeno: 10 Mar 2019 17:42
Napisal/-a cebe
Sprasujes za DH bajk in sprasujes, ce bi blo kaj razlike, ce pprines sedez cist naprej? Iz tega sklepam, da mas namen tudi brcat v klanec?
V tem primeru raje glej za bajki kot je SX Trail od Speca...

Javi se mi na privat, ker vem za enega zelo dobrega v tvojem budgetu. ;)

Re: Park/DH - Reach? Velikost bajka/okvirja?+ Predlogi

Objavljeno: 15 Mar 2019 12:29
Napisal/-a malossi
Jst načeloma prodajam sx traila. Točno tole je moj: http://mtb.si/oprema/3680-dzojrajd-spec ... ustom.html
Zdej pa nevem, ali je Cebe mislil mojega v zgornjem postu ali kakega drugega... :)