Je kdo iz teh koncev? Ker sem imel prejšnji teden bližnje sreèanje z eno kosmato zverjo ampak je bila že skoraj tema, slišalo se je samo kruljenje oba sva jo ucvrla v svojo stran..

eh .. to sta se samo dva gobarja kregala kdo je prvi opazil kapitalnega jurčkagorenc napisal/-a:slišalo se je samo kruljenje
Se hecaš?gorenc napisal/-a:Je možno, da imamo v gozdovih pod Krvavcem, Zalog, Komenska Dobrava, Tunjice.. divje prašiče?![]()
gorenc napisal/-a:Kje pa ti?
jankokocevje napisal/-a:Kr ne morm verjet o èem se pogovarjate---ne mislim v slabem smislu. Jaz namreè prihajam iz koèevskih koncev in mi je sreèanje z divjadjo kadar grem na turo v gozd èisto nekaj vsakdanjega.
Na primer ko grem zjutraj na siht, èe na tavniku ne vidim vsaj 10 srnjadi, jelenjadi..se sploh ne ozrem bolj natanèno
Sej si tud butl da greš ponoč tečt v gmajno!gorenc napisal/-a:jankokocevje napisal/-a:Kr ne morm verjet o čem se pogovarjate---ne mislim v slabem smislu. Jaz namreč prihajam iz kočevskih koncev in mi je srečanje z divjadjo kadar grem na turo v gozd čisto nekaj vsakdanjega.
Na primer ko grem zjutraj na siht, če na tavniku ne vidim vsaj 10 srnjadi, jelenjadi..se sploh ne ozrem bolj natančno![]()
![]()
10 srnjadi, jelenjadi... jih vidim zjutraj se predn se dobro zavem kolesa...
ti ocitno se nisi po gozdu tekel ponoci...
Ali pa se morda lovcem ne ljubi redčiti divjadi, ki se je razmnožila zato, ker so pobili vse zveri in spuščene pse? Seveda je lepše čakati na kapitalnega jelena kot vzdrževati razumno raven srn v gozdu.gorenc napisal/-a:divjega merjasca sem 14 dni nazaj videl prakticno v centru Komende (!!!) zjutraj ob 5h, ko sem divjal na obvezni jutranji trening. Enostavno se je divjad prevec razmnozila v zadnjih letih. Ne vem ali lovci nimajo vec pristojnosti ali je spet kaksna multikulturna stranka posegla v zakone?!
O, pa ja, imamo na gorenjskem medvede. V Poljanski dolini (Blizu Hotavelj se je držal kak mesec nazaj) Na Pasji ravni ga vsake toliko sledijo. Tidi v okolici sorške se je letos "pasel" Samo medvedi se pred človekom običajno umaknejo.Na srečo na gorenjskem nimamo medvedov (razen občasno na Pokljuki in Jelovoci,
Pa je šel v medvedja lovišča.cebelca napisal/-a:Lovci so že dobil dovoljenje za odstrel, pa je mrcina prepametna in se ne pusti ujet.
Bravo ušatko!