Kupec: Moja malenkost
Prodajalec:
Martinzone
Roba: Easton Havoc 1.5 krmilna opora
Pred okoli enim mesecem sem objavil oglas s sledečim naslovom:
Kupim fajfo 31.8 x 50mm, po možnosti cnc obdelano, ne Truvativ...
Dobim odgovor od omenjenega prodajalca da ima popolnoma nevoženo fajfo Easton Havoc 50mm, crne barve, 31.8.
Pristanem na njegovo ceno 50€, plačilo po povzetju in se že veselim pošiljke. Po nekaj dnevih dobim pošiljko in vidim da mi je poslal 1.5 cola fajfo. Takoj sem zaslutil nateg in mu fajfo z odkupnino poslal nazaj.
Besedilo sem skopiral iz Gmaila:
Moj prvi odgovor:
"Alo, fajfa je 1.5 col! Zakaj nisi povedal? Ti jo pošljem nazaj!"
Njegov odgovor:
"Seveda je 1.5, oba moja okvirja imata takšen premer cevi.
V oglasu si napisal "Kupim fajfo 31.8 x 50mm, po možnosti cnc obdelano, ne Truvativ..."
Zakaj nisi povedal, da rabiš prav 1 1/8?
Fajfa ustreza vsem pogojem v oglasu, nikjer tudi nisem ničesar prikrival, zato ne vidim razloga da bi jo jemal nazaj... Saj je cena tako nizka, da jo lahko komot prodaš naprej če ti res ne ustreza."
Lp,
Martin
Moj odgovor:
"Je že na poti nazaj."
In še en njegov "pameten" odgovor:
"Povej mi en dober razlog da jo sprejmem. Ne zdi se mi pošteno, da bom za tvojo malomarnost pri sestavi oglasa odgovarjal jaz!
Fajfa je ustrezala vsem pogojem, nikjer nisem ničesar prikrival, tako da je s tem zame zadeva rešena."
Moj odgovor:
"Človek, dobro si vedel da imaš 1.5 col fajfo. Ne se zdaj zgovarjati na
mene, res je da nisem napisal kakšen premer rabim, samo ne moreš
takšen biti in mi podturiti nekaj česar ne moreš prodati nikomur.
Čudno da mi nisi poslal colske fajfe. Šel sem ti na roko in ti nekaj
časa nazaj šenkal avidov disk 185 mm, ti pa meni tak nazaj za zahvalo."
Njegov odgovor:
"Glede na to, da gre za freeride fajfo se mi ni zdelo nič čudnega da bi imel freeride okvir z 1.5 premerom štange, ki je še zelo razširjen med kolesi oz. jih fura večina kolegov... Ne vem no."
Moj odgovor:
"Hja, moji kolegi pa pač vozijo taper ali 1,1/8... In polek drugih
ponudb sem se ravno za tvojo odločil, pa nobena ni bila 1.5 col."
Njegov odgovor:
"Upam da danes pride, ker grem potem jutri za dva tedna v nemčijo!"
In stvar od takrat naprej stoji. Prevarant je pokasiral 50€, o fajfi pa ni ne duha in sluha... On se lepo šminkeri okoli z novim Litevillom, jaz pa se naj lepo "jebem", ker sem po njegovem šolanem mnenju bil malomaren pri sestavi oglasa.
Še vaše mnenje prosim...