Tomo napisal/-a:Naj bi še veljalo vendar je nekaj lenob.
Upam da se tole ne bo zdelo komu brutalno : navodila za oglase so enostavna, a ne ?
Ko nekdo ignorira to, naj bi moderator pobrisal oglase, morebiti še opomnil tipa, da se tako ne dela.
Kar nekaj dela.
Aja, brutalnost : jaz bom ubral bolj komot postopek. Namesto 10-15 klikanj, bom kliknil - briši uporabnika s prispevki vred.
To ne vzame preveč časa
Matiček napisal/-a:@tol, glej točko 5. v malih oglasih
...Če prodajate recimo dve kolesi, pa lahko imate še vedno dva ločena oglasa.
Pa ne to.
Ne moreš vidit prve povezave:
Ista oglasa sta bila postana 15.2, potem 14.2, 13.2, 12.2, 10.2, 7.2,6.2, 4.2,....
Zato je bil vržen iz table, pa se je očitno prijavil kot kamenko12 (prej samo kamenko)
Ena stvar mi gre rahlo na zivce, gumb New topic. Ne vidim razloga (razen tega da se ga mogoče ne da izklopiti) zakaj je prikazan ko prebiraš nek topic. Moti me ker je postavljen zraven post reply in sem ze dostikrat namesto replya začel pisati nov topic, kar sem opazil šele ob submitanju, ko mi javi napako da ne morem odpreti novega topica brez naslova.
Če imaš namen napisati nov topic greš pač v podforum in ga odpreš, ne vem zakaj bi potreboval gumb med prebiranjem nekega topica.
Na tabli me moti par stvari....
1. Ogromno topicov z isto tematiko.....uporabniki vedno znova in znova odpirajo teme o izbiri gum, vilice, zavor itd. Posledično dobi človek pri uporabi iskalnika en kup neuporabnih rezultatov. Moj predlog je, da se naredi v rubriki oprema lepljive topice za glavne komponente kolesa in se z opozarjanjem/kaznovanjem uporabnikov prepreči odpiranje novih topicov.
2. Zelo visoko število uporabnikov in postov, kvaliteta le teh pa zelo nizka. Iz enostavnih vprašanj se razvijajo zelo obširne debate iz katerih človek en zve ničesar. Z drugimi besedami....ogromno pametovanja. Predlagam da se določenim uporabnikom, ki so svoje znanje dokazali na tabli dodeli nek poseben avatar ali titula in se uporabnike usmerja k temu, da upoštevajo njihove nasvete, predloge, mnenja.
3. Ogromno uporabnikov pri odpiranju novih tem zgreši rubriko....nasvete za popravila iščejo pod rubriko oprema, prodajajo stvari pod rubriko splošno itd.
4. Ogromno površno izpolnjenih oglasov....vsak oglas bi moral vsebovati slike, vsaj okvirno ceno in najmanj 2 kontakta. Sicer pod pravili je to vse lepo napisano, vendar očitno ne zadošča.
Jaz osebno se bom trudil čim več uporabljati rdeči klicaj za glupe, neprimerne itd. poste, moderatorji in administratorji table pa prosim začnite bolj ostro pozivati k spoštovanju določenih pravil in reda. Dejstvo je, da se ogromno ljudi izogiba table tudi zaradi zgoraj naštetih problemov.
Lahko bi naredili nov "pod forum" z naslovom recimo kupujem novo kolo ali kaj takega, saj se je tem o primerjavah "katerega naj kupim" res namnožilo... Zgolj predlog za bolso preglednost. lp
Forum mali oglasi je sedaj razdeljen na prodam - kupim.
Searh je izklopljen za male oglase - ob pritisku na "nove objave" naj se ne bi kazali več oglasi.
To je edini način, da se oglasi izklopijo iz prikaza novih objav. Eno leto je minilo od nadgradnje table - in največji problem so bili stalno mali oglasi. Ne gre drugače. Edino kar se lahko še stori za večjo preglednost oglasov - vsaj po razmerju prodam vs kupim je razdelitev prodaje na kolesa, opremo za kolo, opremo za kolesarja. In namesto tablinega gumba za iskanje uporabljati Ctrl-F.
šment ... men pa tu ne diši sploh.
Iskanje po oglasih je sekalo. Ctrl+f je pa bolj švoh alternativa, saj je šele v opisu oglasa tisto kar iščem in ne v naslovu (ponavadi). Naslovi so bolj skopi.
Ampak bom preživel
Pomojem je problem v neplačanem dežurstvu. Lahko bi rekli da gre za belo stavko admina in samo upamo lahko, da zaradi odpovedi dežurstva nad malimi oglasi ne bo nepotrebnih žrtev med pripadniki trgovske franšize, ki skrbi za zdravje naših bajkov.
Life is like riding a bicycle - in order to keep your balance, you must keep moving. ~Albert Einstein
malo sem popravil. v kratkem bo za vse odvisnike dodan gumbek za tole povezavo : http://tabla.mtb.si/Oglasi.html
Glede na količino oglasov bo pa verjetno še nova podrubrika.
Danes sem malo brskal po avstrijskem bike forumu in našel zlata vreden gumb - user ignore button. Vem, da je bilo že govora o tem in me zanima, če bo to kdaj na Tabli.
Bi ga rabil
Že pred časom ste ločili v malih oglasih rubriki prodam in kupim, niste pa spremenili pravil in tam je še vedno opisan star sistem....torej P: ali K: pred oglasom in posledično se še vedno znajdejo kupim oglasi pod rubriko prodam
V omenjeni shemi sedaj deluje vse ok, tudi aktivne teme se prikazujejo pravilno.
Za ljubitelje trivie en nadležen bug v phpBB3 :
Kljub temu, da imajo vsi forumi in podforumi značko "prikaži v seznamu aktivnih tem" postavljeno na "yes" .. da po nadgradnji vse deluje kot je potrebno je treba vsakega postaviti najprej na "no", potem pa nazaj na "yes".
Koker da nimamo drugega dela
Če se zadevo prodaja bi bilo potrebno OBVEZNO pripopat dejansko sliko zadeve z listom zraven svojega nicka ki se prodaja in seveda čim bolj natančen opis, predvsem pa CENA IN VELIKOST.
Na 10 oddanih oglasih o prodaji kolesa sta mogoče 2 ki imata napisano velikost okvirja in realno sliko.
Če bi to bil pogoj potem bi se vsi potrudili, tako pa se napiše po dogovoru in in potem se 1 mesec jezijo zakaj noben ne pokliče itd