Za zadaj pa res ni ravno, ce nimas ravno tiskarne denarja

Marko
Sicer se popolnoma strinjam s teboj, svetoval pa bi previdnost v citiranem tekstu! Mene je pretiravanje stalo ramenske vezi. Ne me spraševat kje je meja, ker ne vem. Dejstvo pa je, da se guma zaradi prenizkega tlaka rada spodvije in ti balanco potegne iz rok. Po samem padcu mi ni bilo čisto jasno kaj je šlo narobe, potem pa se mi je isto zgodilo še enkrat kasneje in sem razvozlal uganko. Ta efekt sicer poznam iz motošporta ampak mi ni prebilo...BigdaddyS napisal/-a: pa furaj nižji tlak, ...
100% agreeLOV2XLR8 napisal/-a:Z Michelinko DH32 (2.8, 1500 gramov) pa gre voziti tudi pol manj in se nizje. Pri 0,8 bara ali se manj je oprijem res neverjeten...
Nesporazum...mislil sem, da imaš kljub nižjem tlaku manj snakebitov glede na enostensko gumo. Torej, lahko imaš enostensko gumo pa furaš tut 3 bare, pa boš imel veliko več snakebitov kot pa pri dvostenski z 1 do 1,5 bara. Osebne izkušnje med drugim...ogabe napisal/-a:Lov... to ti cisto verjamem, da se da dolocene gume voziti pri nizjem (nizkem) tlaku in jih kljub temu se vedno ne prebijes. Edino kar ne verjamem, oz. mi vsaj logika pravi, da ne more biti res, je to, da bi imel z nizjim tlakom manj snakebitov, kot pa pri visjem.
Tukaj je oboje ciljano na 2ply gumo. Z njo imaš manj snakebite-ov oz. lahko furaš z nižjim tlakom. Oz. oboje do neke mere.ogabe napisal/-a:Lov... to ti cisto verjamem, da se da dolocene gume voziti pri nizjem (nizkem) tlaku in jih kljub temu se vedno ne prebijes. Edino kar ne verjamem, oz. mi vsaj logika pravi, da ne more biti res, je to, da bi imel z nizjim tlakom manj snakebitov, kot pa pri visjem.
SnakeSkin-Sidewall – a light and flexible woven layer on the sidewall guards tires against abrasion damage.
Double Defense - two system puncture defense with High Density Guard and Snake Skin sidewall. For the first time the protection belt from high-density Vectran fabric - the same used in the Ultremo - is also to be found in an MTB tire. While the proven SnakeSkin sidewall protects against sharp edged stones. There cannot be more security for light, fast off-road tires
Update gum po dolgotrajnejsi uporabi:problematiks napisal/-a:Sem imel cez praznike priloznost kar konkretno stestirat Nobby Nice 2.4" (triple compound, EVO casing) v zelo kamnitih pogojih in to na trdaku.Moram reci, da sem kar presenecen, da sem prisel skozi brez kacjih pikov, pa jih nisem ravno sparal.Se je pa pokazala ena druga slabost, ocitno tipicna Schwalbejeva: ze po prvih dveh konkretnih spustih (recimo skupaj dobrih 2000 visincev) je bilo precej stranskih knofov natrganih.V nadaljevanju sicer ni bilo videt kaksnega drasticnega poslabsanja, ampak za kamnit teren jih vseeno ne morem 100% priporocit.So v takih razmerah npr High Rollerji bolj vzdrzljivi.Pa tudi 100g na gumo tezji.Bi pa dal super tacky oz se raje 50a samo za spredaj, zadaj naj bo kar 60a, ker jo sicer prehitro pobere.
Marko