Kaj sem se danes naučil (kolesarskega)
Re: Kaj sem se danes naučil (kolesarskega)
Danes pa končno tale wall na sliki odpeljal... wall je v principu isti, skoka ni več.

On the internet you can be anything you want.
It's strange that so many people choose to be stupid.
spustit morš 

When people ask me ''Plz'' because it's shorter than ''Please'', I answer ''No'' because it's shorter than ''Yes''.
-
- KontraRevolucionar
A so ga spet do tal potegnili na sredini?
Marko
Marko
Ja. Ni več luknje spodaj.
-
- KontraRevolucionar
So verjetno ugotovili, da tista luknja prvec strasi ljudi (pravzaprav hecno, ker tam spodaj itak ne mores peljat).Ker ko sem bil zadnjic gor, je bilo videt bolj malo vozeno.Mi je bil pa tisti skok prej cisto kul, lih pristajalno cono bi lahko malo bolj nagnjeno naredili, ampak kaj ces, trademark Kranjske Gore
Marko

Marko
Danes sem bil prvič letos v bikeparku sploh, jasno torej tudi prvič v KG. Moj prvi vtis, obstaja cel kup stvari ki so bile kul pa so jih nadomestil z, ne vem no, manj kul zadevam. 

ma ni bil problem tega walla samo luknja, saj ta velik ma tud luknjo pa sem ga vseeno odfural. Ampak do letos je zgledal tak zapuščen. Grem verjetno naslednji teden pogledat kaj so naredili novega.
Evo, zdaj takole izgleda.

1. Gorske poti so običajno vsaj pri nas v večini v senci dreves. Danes pa sem se potikal po asfaltnih ravnicah. Sem kot rezina slanine; malo rdeč, malo bel. (stupido jedna).
Očitno se bom moral od specialkarjev kaj naučit.
2. Vedno pred turo preveri stanje baterije na garminu. Vedno!
Očitno se bom moral od specialkarjev kaj naučit.
2. Vedno pred turo preveri stanje baterije na garminu. Vedno!
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
Preverjeno, ne pomaga.TTOCS napisal/-a:2. Vedno pred turo preveri stanje baterije na garminu. Vedno!
Vedno pred turo nafilaj do konca garmina. Bo bolj drzalo.
Že dolgo časa se odpravljam na eno potko v okolici lj, in končno danes uspem. Skoraj na začetku pa me pričaka tak zlo strm del, jaz bi od oka rekel ene 2m višine, tako da se samo spustiš dol. Sestopim iz mojega hight tech kolesa v darth vader opremi in malo preštudiram situacijo. Iščem linijo, iščem mesto kjer me bo najbolj bolelo ko bom zaružil, uglavnem počasi me nekaj grabi kar me ne bi smelo(prpa).
Potem pa od nikoder, en čičo, ma skoraj v trenirki, brez čelade, z nekim zastarelim gorcem/mestnim kolesom z blatniki in prtlažnikom, skoraj gladkimi gumami.... Paf... kot keks, ne jebe on gravitacije, se lepo spusti in spodaj začne študirat kje more it....
Si mislim, če je pa ta s to kripo tole spelov bom pa tud jaz mojega udejanjil. In kdo bi si mislil, ni blo nič takega, tako da sem šel še ene parkrat
(ampak s tistim kolesom si pa ne bi upal)
Kaj sem se torej naučil, ni vse v kolesu, kot kaže ni celo nič v kolesu (sem ga pozabil vprašat kaj je jedel za zajtrk)
Potem pa od nikoder, en čičo, ma skoraj v trenirki, brez čelade, z nekim zastarelim gorcem/mestnim kolesom z blatniki in prtlažnikom, skoraj gladkimi gumami.... Paf... kot keks, ne jebe on gravitacije, se lepo spusti in spodaj začne študirat kje more it....
Si mislim, če je pa ta s to kripo tole spelov bom pa tud jaz mojega udejanjil. In kdo bi si mislil, ni blo nič takega, tako da sem šel še ene parkrat

Kaj sem se torej naučil, ni vse v kolesu, kot kaže ni celo nič v kolesu (sem ga pozabil vprašat kaj je jedel za zajtrk)
Zemljevid je preverjeno iz presneto trdega papirja. Se splača na turo vzet robčke ali pa še bolje navlažene toaletne robčke.
Navlaženi robčki so super tudi za brisanje od šmira zapacanih rok, ko je treba kako ketno nazaj gor spravit in podobno...BoulyB napisal/-a:Zemljevid je preverjeno iz presneto trdega papirja. Se splača na turo vzet robčke ali pa še bolje navlažene toaletne robčke.
-
- član
- Kraj: Lj
Ne mi rečt, da si si tazadnjo brisu z zemljevidom. Kateri del Slovenije si pa uporabu?BoulyB napisal/-a:Zemljevid je preverjeno iz presneto trdega papirja. Se splača na turo vzet robčke ali pa še bolje navlažene toaletne robčke.

Nobody can be exactly like me. Sometimes even I have trouble doing it.-- Tallulah Bankhead
A slučajno s Toškega čela?Dolenccc napisal/-a:Že dolgo časa se odpravljam na eno potko v okolici lj, in končno danes uspem. Skoraj na začetku pa me pričaka tak zlo strm del, jaz bi od oka rekel ene 2m višine, tako da se samo spustiš dol. Sestopim iz mojega hight tech kolesa v darth vader opremi in malo preštudiram situacijo. Iščem linijo, iščem mesto kjer me bo najbolj bolelo ko bom zaružil, uglavnem počasi me nekaj grabi kar me ne bi smelo(prpa).
Si mislim, če je pa ta s to kripo tole spelov bom pa tud jaz mojega udejanjil. In kdo bi si mislil, ni blo nič takega, tako da sem šel še ene parkrat(ampak s tistim kolesom si pa ne bi upal)

Prou vidm ker "spust"
če je toški čeu...

Đabe kameli kombajn...
Člowk obrača, šnopc obrne!
Člowk obrača, šnopc obrne!
saj zato sem vprašalJoJo 2x napisal/-a:Prou vidm ker "spust"![]()
če je toški čeu...

Ja toško, je danes spet padu, ubistvu je ta delček najbolši del pri celi potki 

A to je govora o tej prelomnici (čeprav tukaj zgleda skoraj ravno)?

Vir: mtb.si oz. 6. RD mtb.si 2011 na FB http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 714&type=1

Vir: mtb.si oz. 6. RD mtb.si 2011 na FB http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 714&type=1
Jep, zdej k slike gledam, videm da je bil prvi vtis mogoče res .. rahlo pretiran 

Ne uprabljaj MSC mleka (eni osli gremo pač dvakrat na led). Ne spljoh in nikoli!
Floating
-
- član
Kje pa je točn to? Ne morm si predstavljat?mrd napisal/-a:A to je govora o tej prelomnici (čeprav tukaj zgleda skoraj ravno)?
Nobody can be exactly like me. Sometimes even I have trouble doing it.-- Tallulah Bankhead
Ja kaj pa naj? Ko je zadeva v ciljni ravnini ...hyperskunk napisal/-a:Ne mi rečt, da si si tazadnjo brisu z zemljevidom. Kateri del Slovenije si pa uporabu?BoulyB napisal/-a:Zemljevid je preverjeno iz presneto trdega papirja. Se splača na turo vzet robčke ali pa še bolje navlažene toaletne robčke.

Bolj trd je papir, boljše vreže. Z mehkim samo razpocaš.BoulyB napisal/-a:Ja kaj pa naj? Ko je zadeva v ciljni ravnini ...hyperskunk napisal/-a:Ne mi rečt, da si si tazadnjo brisu z zemljevidom. Kateri del Slovenije si pa uporabu?BoulyB napisal/-a:Zemljevid je preverjeno iz presneto trdega papirja. Se splača na turo vzet robčke ali pa še bolje navlažene toaletne robčke.. Ni pa bila Slovenija ampak Črna gora. Vsaj to.

Takoj na začetku, pri bajti, dva pospeška pol je pa tale dropek. Na fotki res nikakvo zgleda, ampak ni nobene panike. Prvič ko sem šel je pa tudi mene namotal, ampak če vsi zvozijo bom pa še jest. In sem!hyperskunk napisal/-a:Kje pa je točn to? Ne morm si predstavljat?mrd napisal/-a:A to je govora o tej prelomnici (čeprav tukaj zgleda skoraj ravno)?

-pazi da ti noga ne zdrsne s pedala ke jo boš lahko dobil po kolenu al piščuli kar ful boli
-da ko greš gor po stopnicah si moraš fajn napumpat gume še posebi zadnje (lani sem prebil enih 10 šlafu z trdakom letos že 3 )
-da ko greš gor po stopnicah si moraš fajn napumpat gume še posebi zadnje (lani sem prebil enih 10 šlafu z trdakom letos že 3 )
-
- član
ajaaaa, ta mjčken del je itak najbol luštn na tošaku...rookiee napisal/-a:Takoj na začetku, pri bajti, dva pospeška pol je pa tale dropek. Na fotki res nikakvo zgleda, ampak ni nobene panike. Prvič ko sem šel je pa tudi mene namotal, ampak če vsi zvozijo bom pa še jest. In sem!hyperskunk napisal/-a:Kje pa je točn to? Ne morm si predstavljat?mrd napisal/-a:A to je govora o tej prelomnici (čeprav tukaj zgleda skoraj ravno)?
ne samo da boli.. so bli že hujši primerirokshock napisal/-a:-pazi da ti noga ne zdrsne s pedala ke jo boš lahko dobil po kolenu al piščuli kar ful boli

nauk- nosi ščitnike
13 gum moraš prebit, da ugotoviš da je treba met napumpane?rokshock napisal/-a: -da ko greš gor po stopnicah si moraš fajn napumpat gume še posebi zadnje (lani sem prebil enih 10 šlafu z trdakom letos že 3 )

Jaz sem se pa naučil:
nikoli ne zapelji s poti, ko se umikaš turistom, ker neveš ali se v travi skriva betonski jarek, ki ti grdo obdela obroč

(na srečo je zračnica preživela)
When people ask me ''Plz'' because it's shorter than ''Please'', I answer ''No'' because it's shorter than ''Yes''.
Ko prideš na vrh hriba, dvigni Talas takoj, sicer se boš ves spust peljal z 100 mm hoda (170 mm zadaj) in tega na spustu spljoh opazil ne boš.
Svašta vam pravim

Svašta vam pravim

Mja verjetno zaradi spacerja pod spodnjo šalčko ... sej razumemo.
PRODAM enduro okvir,zavore,gps,zobnike,bash,menjalnik,dolge/kratke hlače ..
Jaz sem se spomnil med frčanjem čez balanco. Huda šola.Jabooz napisal/-a:Ko prideš na vrh hriba, dvigni Talas takoj, sicer se boš ves spust peljal z 100 mm hoda (170 mm zadaj) in tega na spustu spljoh opazil ne boš.![]()
Svašta vam pravim
In ob tem hočemo še vedno bit vsi pametni kako se nova hidravlika/tesnila/namazi/nalepke/karkoli poznajo pri boljšem delovanju.Jabooz napisal/-a:Ko prideš na vrh hriba, dvigni Talas takoj, sicer se boš ves spust peljal z 100 mm hoda (170 mm zadaj) in tega na spustu spljoh opazil ne boš.![]()
Svašta vam pravim

... velikost koles
placebo efekt press
placebo efekt press
I would be able to pick off any of them. All of them. No problem.
ni fora da nisem ugotovil je fora da sem prej skakal na drtih in sem šel furat neki urban trial, sem pozabil preverit ali je guma dovolj napumpana večinokrat sem mel neke mišelinke za 5 eur ko sem kupil kenda se mi je zdelo da so bolj trdneDaomab napisal/-a:ne samo da boli.. so bli že hujši primerirokshock napisal/-a:-pazi da ti noga ne zdrsne s pedala ke jo boš lahko dobil po kolenu al piščuli kar ful boli
nauk- nosi ščitnike
13 gum moraš prebit, da ugotoviš da je treba met napumpane?rokshock napisal/-a: -da ko greš gor po stopnicah si moraš fajn napumpat gume še posebi zadnje (lani sem prebil enih 10 šlafu z trdakom letos že 3 )
Jaz sem se pa naučil:
nikoli ne zapelji s poti, ko se umikaš turistom, ker neveš ali se v travi skriva betonski jarek, ki ti grdo obdela obroč
(na srečo je zračnica preživela)
glede ščitnikov ko grem skakat na dirte neki bolj intenzivno vozt vzamem ampak ko grem vozit za 10 minut na 2 skoka se mi ne da dajat gor opreme ker zmeri mislem da nebo neč (še vedno imam tako mišlenje)
pa da se bom 30 min napravljal in pole 10 min vozil rajš ne grem
za koprive lahko nosiš samo dolge hlače pa ti nebojo neč nrdilematevz100 napisal/-a:Nosi ščitnike tudi, če si prepričan, da ne boš padel, so pa ob poti koprive.
najboljši da jih prezreš greš skozi in si vesel da imaš manj šans da dobiš revmo (te pa noge mal srbijo al pečejo)

Hans Dampf je Oberste-Scheiße (Top-shit
) guma. Sploh če je mokro.

Se strinjam, Hans je res vrhnje govno.
Lol... vrhnje govno... hehheeh
Ni se za iz z drevesom kdo bo koga podrl..
(ceu u gipsu
)
(ceu u gipsu

A si ti un k je zlomu huberus? Kva je to?
Humerus=nadlehtnica
Huberus=isto, če si munjen od drevesa

Se mi je zdelo da je fant še mal v narkozi...
http://www.youtube.com/watch?v=ecR8km-A ... e=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=ecR8km-A ... e=youtu.be
zdej je guma kriva
dobra je
PS;" I KNOW .... BUT I PREFER IT MY WAY!"
zgleda da mu je pršlo prou u uho

PS;" I KNOW .... BUT I PREFER IT MY WAY!"

zgleda da mu je pršlo prou u uho

PRODAM enduro okvir,zavore,gps,zobnike,bash,menjalnik,dolge/kratke hlače ..
Da se splača po servisu kolesa preverit, če so vsi vijaki na servisiranih delih zategnjeni, drugače gre krmilo v ovinku v desno, sprednja guma pa naravnost naprej.
Še dobro da se vozim počasi.
Še dobro da se vozim počasi.
js sm tomatevz100 napisal/-a:Humerus=nadlehtnica

to je pa ko slišiš strokovni izraz in si ga ne zapomneš prav...
(na youtubu, je zdaj prav napisano.. ker sem si že malo opomogel

Da če je zunej 33 stopinj ni najbolj pametno rinit na Škabrijel. Padec energije zna bit neverjetno rapiden in če te matra še nizek pritisk znaš imet hude probleme. Se zna zgodit, da se pelješ dol kot bi držal za balanco nekdo drug ...
Na kavču s kafetom v roki in pod klimo je bilo veliko prijetneje (in bistveno bolj pametno).
Na kavču s kafetom v roki in pod klimo je bilo veliko prijetneje (in bistveno bolj pametno).
Ma nee, sej sploh ni rjes ...
1.Da ti celo ni treba pasti, da se poškoduješ
(ni hujšega... edino malo plav noht)
2. da ne poskušaj vozit ovinke zakoličene z lesenimi količki tako kot to delajo smučarji

(ni hujšega... edino malo plav noht)
2. da ne poskušaj vozit ovinke zakoličene z lesenimi količki tako kot to delajo smučarji

haha ... a to na Javorniku na zgornjem koncu "flow" linije?Daomab napisal/-a:2. da ne poskušaj vozit ovinke zakoličene z lesenimi količki tako kot to delajo smučarji

Fear is in the Eye of the Beholder. Don't let it be you.
to je po celem javornikuorlytm napisal/-a:haha ... a to na Javorniku na zgornjem koncu "flow" linije?Daomab napisal/-a:2. da ne poskušaj vozit ovinke zakoličene z lesenimi količki tako kot to delajo smučarji

naučil sm se pa na spodnjem delu ta nove enduro proge. (greš po skalci in potem se odcepi desno, pride ven tam kjer je šel xc)
haha ... tam dol nismo nič fural, se mi zdi, da je blo clo zaprto, alpa sam nismo najdl odcepa 

Fear is in the Eye of the Beholder. Don't let it be you.
Če že dve leti na vse ture voziš rezervno zračnico, je pametno imeti tudi priročno pumpo s seboj. No, po dveh letih sem poštudiral, da nimam pumpe.
Ko rezanje in vrtanje betona postane tako zabavno kot kolesarjenje!
Da 10 centimetrski zarjaveli žeblji rastejo tudi sredi lepega kolovoza na travniku.... in se zarijejo direkt med čep in ravno površino plašča. Naivno sem pomislil, da sem povozil malo vejico in se ujela med šprikle 

Sicer v soboto. Kar se ferderba na vzponu, se zase porihta na spustu.
Monkey Control
-
- član
Kaj pa je to, če ni skrivnost? Izpah kolka?Mojo Jojo napisal/-a:Sicer v soboto. Kar se ferderba na vzponu, se zase porihta na spustu.
da lahko tudi na šentviški na najmanjši jumpi z malo hitrosti padeš ko norc in dobiš balanco v stegno in s čelado poljubiš drevo 

-
- član
logično, prepočas si vozu...vodusekz napisal/-a:da lahko tudi na šentviški na najmanjši jumpi z malo hitrosti padeš ko norc in dobiš balanco v stegno in s čelado poljubiš drevo
Počasni padci so dostikrat bolj nerodni kot hitri, to čisto drži, kod ta stikal u glavi nebi dojel da se lahko pri nizkih hitrostih potolčeš.
LP
LP
Hit me in the face because I'm bulletproof, and you'll break your arm! MTB Železniki
Without roots and stones is not fun!!!
Na kolesu sem najbolj vesev, sam takrat ko na koncu ostanem cev!!
Without roots and stones is not fun!!!
Na kolesu sem najbolj vesev, sam takrat ko na koncu ostanem cev!!