Incidenti med kolesarji in pohodniki

Stanje na gorskokolesarskih poteh. Nasveti, opozorila, prepovedi, predlogi. Organizacija in povabila na čistilne akcije poti. Poročila s terena z namigi o priporočljivih obvozih, nevarnih odsekih, spremenjenih ali uničenih poteh...
Uporabniški avatar
kike
član
Prispevkov: 294
Pridružen: 06 Sep 2005 17:06
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a kike »

"Sam bi zelo rad slišal predlog, kje v okolici Ljubljane bi uredili bike parke, kako bi bilo z infrastrukturo, shutlanjem, morda celo žičnicami, itd. "
Bajk park je ze praktično bil izdelan in uporabljan na KRIMU-KRVAVICE npr.
Nasprotujem pa grajenju žičnic, oz večjim posegom v naravo

Kaj pa delajo lokalci, ki postavljajo "urejene" proge, če ne skrbijo zato, da se lahko kje v miru peljejo?
Če še malo upoštevajo predloge z IMBA ni razloga da bi škodili okolju pa tudi kašno tablo se da nabit da so kolesarji gor...
Pa ne mi govort da hrib ni dost velik za vse :evil:
Še zmeraj pa ostaja tudi vprašanje vseh lepih SINGEL

Kakor bi se morali mi naučiti obnašanja na poteh bi se lahko tudi "pešhonde" nekako naučili da so določene poti za nas kolesarje in bi se jih izogibali...
...ČE BI BILO VSE IDEALNO oz nekaj zavesti med nami vsemi :oops: :cry:
If everything is under control, you are going too slow
Don't listen to THEM, saying that less travel is better, its just a marketing campaign of insurance companies
Uporabniški avatar
Mako
Šef klinike
Prispevkov: 940
Pridružen: 23 Sep 2004 10:41
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mako »

Vsem 'drznim mladcem', ki ste ravno ali pa šele boste prestopili mejo polnoletnosti, ne bi nič škodilo, če bi poskušali meditirati z mislijo, da niste sami na svetu. To da ste drzni, vas niti za malo ne dvigne nad ostale uporabnike poti. En 'počasni ata' ima ravno toliko pravice do poti, kot jo imate sami. Čisto nič manj!

Glede drznosti in usajanja (ker jaz se glede te problematike res močno usajam - priznam, hkrati se oproščam vsem 'normalnim spustašem'),. Torej vsem takim asom priporočam, da kliknete na povezavo v mojem podpisu. Potem se lahko o drznosti in zavisti kaj več pomenimo.


Dejmo še glavno!

Ni najmanjšega razloga recimo, da se vam pešec umakne. Pešec ima na poteh prednost, naj gre gor ali dol. Je pa lepo, če se pešec umakne in da prednost, ker resnično se on na težjem terenu lažje umakne. Ampak to je samo stvar njegove lepe geste, tako kot je stvar lepe geste od kolesarja, da ne moti pohodnikov, posebno pa, da jih ne prestraši z nenadnimi naleti. In če boste, oprostite izrazu, taki kreteni divjali, nadirali in prezirali ali celo s svojo vožnjo strašili planince, kako lahko potem pričakujete, da se vam bodo prijazno umikali. Halo!
Selines
član
Prispevkov: 201
Pridružen: 28 Nov 2005 23:13
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Selines »

"En počasni ata" ima pravzaprav celo več pravice na poteh, kot kolesarji ane.. Glede na trenutno zakonodajo je na žalost pač tako.

In v zgoraj napisanem primeru.... "kolo dvignil prek pastirja"... ?? :mrgreen: Ne vem no.. a je potrebno tole sploh pokomentirat?

In pa: "kje pa naj treniramo, ker v bike parkih postane malce brezveze".. To je skoraj tako, kot če bi nekoga na ustavili na supermotu sredi mesta, ki bi norel naokoli, pa bi se mu zdelo to pač logično, ker je mimo trenirat ves čas na progah (kot da jih je toliko ane.. :D )
Uporabniški avatar
_urbn_
član
Prispevkov: 27
Pridružen: 25 Feb 2008 09:30
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a _urbn_ »

miha napisal/-a:
_urbn_ napisal/-a: Šel sem dokaj hitro ker mam tud tak bajk an
In kakšen bajk je to? Hiter? Brez bremz? Pašnik je pašnik tudi če gor ni živine in ni važno čigav je - uničit ga ni treba.

Dejte prosim upoštevat, da smo vsi planinci, hribovci oz. "uporabniki" narave. Eni peš, drugi s kolesom, tretji s smučmi, četrti s padalom itd... nekateri celo vse. In dokler bomo (smo bili?) vsi spoštljivi in uvidevni drug do drugega in do narave, ne vidim problema (pa čeprav sem imel tudi jaz včeraj krajšo debato z "zavednim" planincem). Ko pa bo ena skupina ljudi hotela imeti vse hribe rezervirane za svojo dejavnost se pa znajo pojavit problemi... oziroma so se že zaradi nekaterih posameznikov, ki so "edini tapravi" in je vse njihovo, pa zdej ni važno al so to pohodniki, kolesarji ali kdorkoli drug.

Mal pameti vsake interesne skupine, pa bo vsem lepše...

Lp
Vozm Ransom , zakaj sem še hitr.Ko sem prišel na vrh pašnika / pozimi je to smučišče in sem videl da ni bilo nobenega meni nasproti sem se spustil , na pa da bi se pelov kakor stara mam. In pa moj kolo je hitr sam če je klanec navzdol ali pa če se goni zravn , in pa tudi bremze imam :wink:
UrBn
Uporabniški avatar
_urbn_
član
Prispevkov: 27
Pridružen: 25 Feb 2008 09:30
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a _urbn_ »

Naredil sem cirka 1 meter dolg ris , sem šel dosti nežno po bremzi pa je zablokiralo , in ris sem naredil pri kraju pašnika tam kjer je ograja in pri pri ograji je bila zemlja in jst kle nevidim nobenega uničevanja , če je pa 1 meter dol ris pa 2 cm globok pol pa jst tud nvem :D
UrBn
Uporabniški avatar
strolc
član
Prispevkov: 292
Pridružen: 09 Apr 2008 17:35
Kraj: ( sončna stran gorjancev )

Odgovor Napisal/-a strolc »

[
Ni najmanjšega razloga recimo, da se vam pešec umakne. Pešec ima na poteh prednost, naj gre gor ali dol. preJe pa lepo, če se pešec umakne in da dnost, ker resnično se on na težjem terenu lažje umakne.

to je to kar si jast želim da se eni drugim prilagajamo.prostora je dovolj
za vse.mako ogledal sem si tvojo povezavo in moram napisat da sem prijetno presenečen.
uzivaj danes kdo ve kaj bo jutr...
Uporabniški avatar
Joc53
član
Prispevkov: 1082
Pridružen: 29 Nov 2004 23:11
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Joc53 »

Vem, da se že ponavljam, pa vendar.

Sem pohodnik od malih nog, v dijaških letih pričnem turno smučati, zadnjih 15 let tudi turno kolesarim. Vse te dejavnosti so v mojih očeh načini obiskovanja gorskega sveta, planinstvo pa je širši pojem, ki združuje še mnoge druge dejavnosti kot npr. alpinizem, markacijsko dejavnost, orientacijo, planinsko literaturo, fotografijo, gospodarstvo in še marsikaj.

Ne omejujmo torej pomen izraza planinec na pohodnika, čeprav je to res najbolj pogosta planinska dejavnost. Želimo si planince, ki bodo dejavni na več področjih, širše planinsko obzorje je praviloma tudi bolj razumevajoče za dejavnost drugih.

In kdo ima prednost? Šibkejši, tako kot na cesti, čeprav si jo močnejši prepogosto vzame. Seveda pa, kadar grem v hribe peš, vselej dam prednost kolesarju, saj znam ceniti njegov napor in se kot pešec tudi lažje umaknem.
Kolovozi so namenjeni vožnji :!:
Uporabniški avatar
Lojzepopndekl
član
Prispevkov: 585
Pridružen: 21 Okt 2007 18:40
Kraj: Mjaw York

Odgovor Napisal/-a Lojzepopndekl »

Kdo ima prednost je zgleda da odvisno od zemljepisne širine. Če se npr. v "dojčlandu" kot pešec na pločniku samo ozreš čez ramo, že cvilijo gume, ker vozniki mislijo, da bi mogoče rad prečkal cesto. Če se pri nas na Balkanu pojavi kdo na prehodu za pešce, vozniki namesto po zavori raje po gasu.

"Umaknite se, jaz imam dober avto/bajk" je odraz neke mentalitete za katero zaprmejduš trdimo, da ni naša :roll: .
Sej ni treba da j' mau, glavn da j' dobr!
Uporabniški avatar
Pokora
članica
Prispevkov: 1712
Pridružen: 05 Apr 2004 14:28
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Pokora »

Lojzepopndekl napisal/-a:Kdo ima prednost je zgleda da odvisno od zemljepisne širine. Če se npr. v "dojčlandu" kot pešec na pločniku samo ozreš čez ramo, že cvilijo gume, ker vozniki mislijo, da bi mogoče rad prečkal cesto. Če se pri nas na Balkanu pojavi kdo na prehodu za pešce, vozniki namesto po zavori raje po gasu.

"Umaknite se, jaz imam dober avto/bajk" je odraz neke mentalitete za katero zaprmejduš trdimo, da ni naša :roll: .
Žal je ta izjava v mnogih primerih hudo resnična In žal smo mi (Slovenci) prepogosto na balkanski strani, tako na cesti kot v gozdu. Lekcije o tem kaj je strpnost in sožitje pa prepogosto še nismo vzeli :cry:
Kdor prehitro pride, ne zna uživati.
Uporabniški avatar
Surfac
član
Prispevkov: 2122
Pridružen: 08 Jan 2004 17:48
Kraj: Ljubljana Vic
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Surfac »

Mogoče se pa dela škoda tudi s pobesnenim pisanjem proti mladcem, ki imajo za nekoga čudne frizure in poslušajo čudno muziko. Propagirajmo kolesarsko etiko in pustimo leta ob strani. Mogoče je marsikdo, ki piše napovprek o nevzgojeni mladini za mene tudi mladenič. Ko gledam vožnjo na cesti z avtomobili, agresivna vožnja ni samo privilegij mladih.
Pisanje napovprek proti mladim, starim, kmetom, spustašem, lokalcem, nelokalcem, meščanom in drugim nejazom nikomur ne koristi.

Zato predlagam kulturo na kolesih in ... tudi na Tabli!

Še vprašanje: a je kdo kdaj koga prepričal s pobesnelim dialogom ali obratno ali se je pustil prepričat, če je nekdo pobesnel bevskal vanj?
Uporabniški avatar
El Tomzo
član
Prispevkov: 1479
Pridružen: 20 Avg 2005 12:29
Kraj: Emona-Savus fluvius

Odgovor Napisal/-a El Tomzo »

dare_ napisal/-a:primeren plac je pod daljnovodom na "meji" Gunclje-Stanežiče, od gozdarjev 100% dobite dovoljenje, od lastnikov pa tudi, ker tam ne sme nič rasti (razen bajk oparka ;) )
nekaj se je govorilo tudi o bajk parku in sedežnici v Guncljah, na pobočju kjer je bilo včasih smučišče.
Ha, na vsake toliko časa bi bi kakšna lažja DH tudi pasala!
Nikoli nisem toliko hodil po hribih kot odkar sem pričel kolesarit.
Uporabniški avatar
Joc53
član
Prispevkov: 1082
Pridružen: 29 Nov 2004 23:11
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Joc53 »

Pokora napisal/-a: Žal je ta izjava v mnogih primerih hudo resnična In žal smo mi (Slovenci) prepogosto na balkanski strani, tako na cesti kot v gozdu. Lekcije o tem kaj je strpnost in sožitje pa prepogosto še nismo vzeli :cry:
Nekje sem prebral, da Balkan ni le geografski pojem, je tudi stanje duha.
Kolovozi so namenjeni vožnji :!:
Uporabniški avatar
žabar
član
Prispevkov: 1269
Pridružen: 23 Apr 2007 11:00
Kraj: LJ Barje

Odgovor Napisal/-a žabar »

Joc53 napisal/-a:Nekje sem prebral, da Balkan ni le geografski pojem, je tudi stanje duha.
Se strinjam, ampak nosi v sebi vendarle tudi kaj dobrega! Na primer: ob štirih zjutraj, ko se peljem, osamljeni jezdec, v službo, pa mi zagori na prehodu za pešce, kjer seveda niti slučajno ni nikogar, rdeča luč, sam ne vem, ali naj bom "balkanec" in mislim s svojo glavo in lepo zapeljem skozi rdečo, ker čisto nikogar ne bom ogrožal, ali pa naj bom lepo vzgojeni evropejec in avtomatično reagiram na rdečo luč, ki ne sveti prav za nikogar!
Saj je isto pri kolesarjenju: dokler nikogar ne ogrožaš, je čisto vseeno, kako voziš - mislim predvsem hitrost, če pa so drugi, se je treba bolj držat pravil. Dokler živimo in se vozimo v Sloveniji, bomo pač priča takim dogodkom. Prav je, da damo vedeti, da je strpnost edini izhod. Za obe strani. Kvak!
Najboljši fantje so že kolesarji.
Uporabniški avatar
LOV2XLR8
smooth cat
Prispevkov: 6226
Pridružen: 24 Jul 2004 00:57
Kraj: NowHere

Odgovor Napisal/-a LOV2XLR8 »

žabar napisal/-a:...na prehodu za pešce, kjer seveda niti slučajno ni nikogar, rdeča luč, sam ne vem, ali naj bom "balkanec" in mislim s svojo glavo in lepo zapeljem skozi rdečo...
Če drevesa nihče ni videl ali slišal pasti, ali je to drevo res padlo? :)

Citat o Balkanu je bil že precej nazaj na Tabli, ena podobna debata, klik.
Uporabniški avatar
Surfac
član
Prispevkov: 2122
Pridružen: 08 Jan 2004 17:48
Kraj: Ljubljana Vic
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Surfac »

LOV2XLR8 napisal/-a:
Citat o Balkanu je bil že precej nazaj na Tabli, ena podobna debata, klik.

Me ne čudi :) Verjetno tudi ni zadnji.
Manyana
član
Prispevkov: 108
Pridružen: 18 Okt 2006 11:09
Kraj: Gori doli naokoli

Odgovor Napisal/-a Manyana »

LOV2XLR8 napisal/-a: Če drevesa nihče ni videl ali slišal pasti, ali je to drevo res padlo? :)
To je je lažna dilema ala kurjajuhicazadušo: če drevo leži na tleh, potem je definitivno padlo (če predpostavljamo, da je nekoč stalo, zdaj pa ne več)... pri tem sploh ni važno, če ga kdo vidi ali pa ne.... sicer gremo pa jutri spet vozit, pa bo takoj bolje :mrgreen:
Uporabniški avatar
Tomi
Borec za nedeljske ture
Prispevkov: 4260
Pridružen: 11 Dec 2001 16:48
Kraj: Isola d'Istria
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Tomi »

whatever napisal/-a:Torej ves, da ima kolesar kolo pod kontrolo in ne bo kr tako se zabil v pohodnika.
:mrgreen: dej ne seri.... :mrgreen:
LP Tomi
Kolesarjenje je lep šport....ker sediš!!!
Uporabniški avatar
ašojla
član
Prispevkov: 536
Pridružen: 01 Avg 2007 21:22
Kraj: KpodK

Odgovor Napisal/-a ašojla »

Pa še nikjer ne piše, da so to MLADCI s čudnimi frizurami....Jst šibam proti štiridesetem, frizure sploh nimam, se pa strašno rad peljem mal bolj na hard izven urejenih poti pa tud po kaki planinski poti!Pa še žal mi je,da nisem začel z bajkanjem kakih deset let prej (- pol bi bil pa zdej starina s čudno frizuro). Je pa res,da najbrž iz Krima ne bom šu divjat ob sobotah, nedeljah in praznikih dopoldne, ko je večina obiskovalcev željna sprostitve v naravi - samo peš! Dovolj je prostora za vse, samo mal strpnosti, upoštevanja drugih pa spoštovanja narave je treba...Sicer je res, da nisem DHjevc, ker se mi point bajkanja ne zdi to, da se gor šatlaš dol pa pelješ, ampak kot sem reku - "vsak tele ma svoje vesele"( pa vzemte to za :D )!
What comes up, must go down....
Patrice
član
Prispevkov: 744
Pridružen: 26 Avg 2004 22:42
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Patrice »

Danes sem pa doživel najbolj odklopljen (v pozitivnem smislu) incident s pohodniki. Namreč, odpravil sem se na Golovec (kratka popoldanska, več ni bilo ne časa ne energije), zraven sem vzel svojo psičko Piko. In ko sem takole mukotrpno brcal gor, Pika je bila seveda odvezana, me vpraša en možakar: A je to vaš pes? Jaz ves prestrašen, misleč, da mi bo zatežil, ker je odvezana, rečem nazaj, ja moj je. On pa: Da jo ne boste preveč zmatral dol grede !!! Moram reči, da se mi je dobro zdelo, da je pokazal skrb za psa - sam sem se le nasmehnil in mu povedal, da dol že zaradi pešcev vozim počasi. Sicer pa je bilo kar smešno, ker velika količina psov naredi svoje. Enim je blo kar nerodno, ker so se njihovi psi hotl igrat z mojo (jasno, tik pred mojim prednjim kolesom, kar je psom iz neznanega razloga v poseben užitek - enkrat sem že prav elegantno poletel preko Pike, ki se mi je ustavila na najbolj nemogočem mestu), z drugimi smo se zabavali ob pasjih norčijah, s tretjimi smo klicali pse narazen (no, moja uboga, kakšni pa bi se kar naprej igrali). Vsi skupaj pa smo uživali v lepem dnevu in slabe volje nisem videl prav pri nikomer. Torej lahko lastniki psov, kolesarji in ostali prav lepo uživamo na istih potkah - če smo le malo obzirni en do drugega.
Legalize it... Both MTB on Slovenian trails and marijuana...
Uporabniški avatar
whatever
član
Prispevkov: 10911
Pridružen: 03 Sep 2005 23:36
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a whatever »

Tomi, ce je pa res :twisted:
pickup terorist
član
Prispevkov: 2
Pridružen: 11 Maj 2008 21:58

re:

Odgovor Napisal/-a pickup terorist »

Zdravo Čuk!
Vidim da imaš čisto preveč časa, da pišeš take neumnosti na forume, tvoje zgodbice prekosajo celo Andrsenove. Prvo kar si zagledal je dva mulca v pickup-u in si začutu da mors ti zamorit, ker si starejši in je treba to mularijo mal u red spravt, ane? Še posebaj ko je moj brat potrobil starejši gospej ki je stala sredi ceste in naju ni niti opazila da sva se ji približala. Takoj sem zaslišal glas "Eeej kaj trobš!", pogledam in vidim da me isti tip grdo gleda, ker sva se z bratom bolj sunkovito ustavila kot običajno in se mu zaderm "kaj a ne smem trobt" on pa cel pameten nazaj "kaj si reku" in začel hoditi proti meni kot da hoče fizično bračunati z menoj(ven je udaril čefurski sindrom!). Ko je prišel do mene je malo pomiril svoje strasti saj je opazil da ne jemljem resno njega ne njegovih izpadov kar je še bol nakopičilo njegovo jezo. Ves besen me je je podučeval o razkopavanju peska, ki se ga je prestavilo le za vzorec nato pa z nasmeškom slikal mene in moj avto brez mojega dovoljenja.
Čuk še zdaj ne štekam kaj si mislil z stavkom "k boš ti na mtb.si se pa kr jav" ko si odšel?
Da ne komentiram pravljičarstva ki si ga uporabil z ful gasom na pesek in potem Pazi! citiram:"
"Seveda je vse letelo po zraku, kamenje, voda, blato."
pri 20km/h težko verjamem ali pa si imel halucinacije in ne vem kje si ti videl avto poln mucev. V njem sva sedela jaz in moj brat. On za volanom jaz pa na sovozniškem sedežu in mislim da do 2 res ni tako težko šteti.
Ne vozim se kmetom po travnikih in jim ne uničujem trave, za tebe pa ne vem kakšne imaš probleme z kmeti in me tudi ne zanima. Bolj pa se mi zdi da imas probleme z ljudmi ki se shutajo, ker se mi je zdel kaj si mislš k si pršu vs premočen na vrh.
Ja js sm ta človek z čelado na glavi k si ga sliku in zahtevam da sliko odstraniš iz foruma, ker me osebno žališ obenem pa še celo izmišljotino ki si jo napisal!

Hvala!
Uporabniški avatar
ZigaK
15° čeh
Prispevkov: 1709
Pridružen: 18 Okt 2006 09:17
Kraj: KrG - Litija

Odgovor Napisal/-a ZigaK »

Najboljše da ga tožiš.
I would be able to pick off any of them. All of them. No problem.
Uporabniški avatar
Mako
Šef klinike
Prispevkov: 940
Pridružen: 23 Sep 2004 10:41
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mako »

whatever napisal/-a:
Tomi napisal/-a:
whatever napisal/-a:Torej ves, da ima kolesar kolo pod kontrolo in ne bo kr tako se zabil v pohodnika.
:mrgreen: dej ne seri.... :mrgreen:
Tomi, ce je pa res :twisted:
Ne gre samo za fizični kontakt, vprašanje je, kako se ob nenadnem pojavu drvečega kolesarja počuti nič hudega sluteč pohodnik, ki kolesarja sploh ne pričakuje. Posebno, če se ta kolesar ne ustavi, ampak samo zdrvi mimo pohodnika. Recimo pol metra stran. Kaj pa recimo, da pohodnik sestopa in kolesarja opazi šele, ko ta zdrvi mimo. Prav lahko se dobesedno poserje v gate. In taki primeri bližnjih srečanj so glede na videno in slišano kar precej pogosti. Kaj pa, če ima ta pohodnik poleg še otroke.

Bom pomagal z odgovorom, 'pešaki' se ob takih primerih počutijo ogrožene.
Selines
član
Prispevkov: 201
Pridružen: 28 Nov 2005 23:13
Kraj: Ljubljana

Re: re:

Odgovor Napisal/-a Selines »

pickup terorist - "špure" vajinega avtomobila, ki so še na sliki tako slabe kvalitete vidne, za moje pojme ne potrjujejo tvoje zgodbice..
Ampak, ok, bosta vidva vedela se zmenit..
Gost

Re: re:

Odgovor Napisal/-a Gost »

pickup terorist napisal/-a:Zdravo Čuk!
Vidim da imaš čisto preveč časa, da pišeš take neumnosti na forume, tvoje zgodbice prekosajo celo Andrsenove. Prvo kar si zagledal je dva mulca v pickup-u in si začutu da mors ti zamorit, ker si starejši in je treba to mularijo mal u red spravt, ane? Še posebaj ko je moj brat potrobil starejši gospej ki je stala sredi ceste in naju ni niti opazila da sva se ji približala. Takoj sem zaslišal glas "Eeej kaj trobš!", pogledam in vidim da me isti tip grdo gleda, ker sva se z bratom bolj sunkovito ustavila kot običajno in se mu zaderm "kaj a ne smem trobt" on pa cel pameten nazaj "kaj si reku" in začel hoditi proti meni kot da hoče fizično bračunati z menoj(ven je udaril čefurski sindrom!). Ko je prišel do mene je malo pomiril svoje strasti saj je opazil da ne jemljem resno njega ne njegovih izpadov kar je še bol nakopičilo njegovo jezo. Ves besen me je je podučeval o razkopavanju peska, ki se ga je prestavilo le za vzorec nato pa z nasmeškom slikal mene in moj avto brez mojega dovoljenja.
Čuk še zdaj ne štekam kaj si mislil z stavkom "k boš ti na mtb.si se pa kr jav" ko si odšel?
Da ne komentiram pravljičarstva ki si ga uporabil z ful gasom na pesek in potem Pazi! citiram:"
"Seveda je vse letelo po zraku, kamenje, voda, blato."
pri 20km/h težko verjamem ali pa si imel halucinacije in ne vem kje si ti videl avto poln mucev. V njem sva sedela jaz in moj brat. On za volanom jaz pa na sovozniškem sedežu in mislim da do 2 res ni tako težko šteti.
Ne vozim se kmetom po travnikih in jim ne uničujem trave, za tebe pa ne vem kakšne imaš probleme z kmeti in me tudi ne zanima. Bolj pa se mi zdi da imas probleme z ljudmi ki se shutajo, ker se mi je zdel kaj si mislš k si pršu vs premočen na vrh.
Ja js sm ta človek z čelado na glavi k si ga sliku in zahtevam da sliko odstraniš iz foruma, ker me osebno žališ obenem pa še celo izmišljotino ki si jo napisal!

Hvala!
Najprej prvo, kot prvo, se boš predstavil, če se želiš nekaj argumentirano po in pre-govarjati. Jaz sem Marko Čuk in se ne skrivam za nekim fancy nickom.

Kot drugo pa ne morem mimo tega, da preprosto lažeš in tretje...

Trobil si/ste in to pač ne sodi na nek hrib, ker te ni nihče ogrožal oz. ste vi kvečjemu ogrožali koga drugega in se razgrajaško obnašali ( haloo, boš rekel, da je trobljenje neki stari mami na parkingu na vrhu Toškega čela blazno fino obnašanje ?!! V drugi na ful gas čez ovinek te res težko vidi, kaj šele se hitro umakne ).
Ne se potrebno zdaj spravljati na to, da v avtu ni bilo kupa mulcev, ali sem rekel to in to ali nisem, ker je brezveze.
Sporno je in bo vaše obnašanje, pa če si bil sam ali ne, ali si vozil 2km/h ali 50, je vseeno. Poglej še enkrat fotko, katere ne bom odstranil in špure pod avtom/kolesom. Pa niso edine, ker jih je na oni strani ceste bilo še nekaj.

A tega, da ste sikali, da boste pohekali Tablo, Mtb.si in še kaj pa ne boš napisal ? In ? Kakor vidim in vem, mi Tabla še stoji, mtb.si pa tudi, pa celo svetovni pokal je mimo, prilika zamujena ne povrne se nobena :) .

Vem, da me imaš za kretena, lahko ostaneš v svojem prepričanju še naprej, lahko gremo pa kdaj skupaj na kolo.

Lp, Cuk
Uporabniški avatar
whatever
član
Prispevkov: 10911
Pridružen: 03 Sep 2005 23:36
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a whatever »

mako, vozim umirjeno :) In ce je kak del nepregleden..takrat ze pred tem grem pocasneje - ker ne vidim kaj me caka za ovinkom.
Pred pohodniki pa se ustavim do take meje, da grem mimo njega 10km/h. Potem pa, ko je mimo..pospesim.
Uporabniški avatar
strolc
član
Prispevkov: 292
Pridružen: 09 Apr 2008 17:35
Kraj: ( sončna stran gorjancev )

Odgovor Napisal/-a strolc »

pa se zadeva raspleta in PICkup ima prav zakaj bi mu ker solil pamet in dajal celo njegovo sliko gor...ta ki to počne ma očitno neke probleme
sam s sabo.pa nehajte zagovorjat pešake ker so eni zelo nesramni.pred
leti se je kolega zabil v žico ki jo je en napeljal čež potko.če bi imel mal nižjo držo bi mu prerezala vrat.tako se je pa ksreči vse dobro končalo
seveda spadcem in odrgninami...
uzivaj danes kdo ve kaj bo jutr...
Uporabniški avatar
Looz
član
Prispevkov: 204
Pridružen: 14 Jun 2004 11:54

Odgovor Napisal/-a Looz »

Pa folk vi niste normalni :) A vi dejansko ne bremzate tko kot bi vam drugač pasal, ker škoduje travi?

Tole pisanje res zgleda kot en verouk, iz tega kolesarjenja ste pa celo famo nardil. Bodte no ja malo bolj na izi, jebiga eni se derejo, eni trobijo, eni bremzajo na črto, buuuhuuuu, pa kva pol. Ostante raj doma pa pište po forumu kolk je zuni grozn, vam bo lepš.
Selines
član
Prispevkov: 201
Pridružen: 28 Nov 2005 23:13
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Selines »

Nebi vedel kako zgleda verouk.. 8)

Sicer pa, ni fora nikjer drugje, fora je, da zarad nekaj dripcev vedno več folka gleda vse kolesarje postrani. Ker povprečen Slovenec pač še vednone loči med DH mašino in pa trdakom in ko nekam prilezeš te gledajo grdo ali sediš na prvem ali pa drugem. In zato moralke, ker pač ni "live and let live" načelo, ki bi se ga v takih primerih lahko držal..
pickup terorist
član
Prispevkov: 2
Pridružen: 11 Maj 2008 21:58

re:

Odgovor Napisal/-a pickup terorist »

Ok res se mi ne da tukej casa zgublat z takimi debatami.
Lahko te pa enkat zašatlam na TČ.
Uporabniški avatar
matejmah
član
Prispevkov: 152
Pridružen: 13 Avg 2006 16:46
Kraj: bišoflak
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a matejmah »

Men pa z Landcruiserjem v osmih letih ni uspelo nardit črte po pesku (seveda brez ABS)! :roll:
Uporabniški avatar
kern
član
Prispevkov: 290
Pridružen: 02 Mar 2008 08:17

Odgovor Napisal/-a kern »

Looz tole ti dam pa čist prav!

da bi še tistih pet minut težko prigaranega spusta (v večini primerov grem gor peš) zapravil za to da bi gledal na travo,...
če pa kakšnega zafustriranega pohodnika kaj moti, bo pa pač moral potrpeti!

lp
If i can find the time in a day to get out for a ride even if it's for an hour that's turn out to be a really good day!
Uporabniški avatar
Surfac
član
Prispevkov: 2122
Pridružen: 08 Jan 2004 17:48
Kraj: Ljubljana Vic
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Surfac »

kern napisal/-a:Looz tole ti dam pa čist prav!

da bi še tistih pet minut težko prigaranega spusta (v večini primerov grem gor peš) zapravil za to da bi gledal na travo,...
če pa kakšnega zafustriranega pohodnika kaj moti, bo pa pač moral potrpeti!

lp
Čim bolj se oglašate - tem bolj mi je Čukova "pravljica" verjetna.
Fantje, verjemte, škodo delate sebi.
Pinki
član
Prispevkov: 1403
Pridružen: 27 Feb 2007 14:35
Kraj: Medvode

Odgovor Napisal/-a Pinki »

Čeprov zdej mamo večinoma težave s pohodniki, vedno bolj kot berem to temo pa kar kolesarji že med sabo. Paziš na pohodnike ne pa toliko na potke, grem pa lahko kdaj po spustu za kakšnim eko-turnim kolesarjem in če najdem kakšno sled za njem bi se pa čudil :lol: .
a-a
Uporabniški avatar
whatever
član
Prispevkov: 10911
Pridružen: 03 Sep 2005 23:36
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a whatever »

Tudi ce zaviras samo s sprednjo pustis kaksno rajso. :P
Danes sem zmontiral dol zadnjo zavoro, ker bom zacel furat samo s sprednjo - slike pridejo jutri.
Patrice
član
Prispevkov: 744
Pridružen: 26 Avg 2004 22:42
Kraj: Ljubljana

Re: re:

Odgovor Napisal/-a Patrice »

pickup terorist napisal/-a:Ok res se mi ne da tukej casa zgublat z takimi debatami.
Lahko te pa enkat zašatlam na TČ.
Kva je zguba. Pa dej kaj, TČ. To sploh ni zanimiv. Na Ljubljanskem gradu in Rožniku maš full bolj adrenalinsko vožnjo - namesto statičnih dreves maš premične pešce, v velikih količinah. Pa dej ne bod pussy, dej, po Čopovi ga nažgi kokr se da, če ne zbiješ vsaj dveh mamc si itak pussy. PUUUSSSYYY !!!
Legalize it... Both MTB on Slovenian trails and marijuana...
Uporabniški avatar
ZigaK
15° čeh
Prispevkov: 1709
Pridružen: 18 Okt 2006 09:17
Kraj: KrG - Litija

Odgovor Napisal/-a ZigaK »

Patrice, tudi zate velja Surfaceva pripomba. (saj vem da si sarkastičen, pa vendar)
I would be able to pick off any of them. All of them. No problem.
Uporabniški avatar
Mako
Šef klinike
Prispevkov: 940
Pridružen: 23 Sep 2004 10:41
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mako »

Da ne boste/bomo preveč offtopic. Naslov teme je 'sožitje' med kolesarji in pohodniki. Način vožnje oziroma 'eko-vožnja' je čisto druga tema...
Selines
član
Prispevkov: 201
Pridružen: 28 Nov 2005 23:13
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Selines »

Nope, naslov je "Incidenti" med..... ogromna razlika. :D

Sicer pa.. da vse ne pa tudi štima, tudi kar se tiče odnosa med kolesarji, je več kot očitno..
Uporabniški avatar
komar
član
Prispevkov: 1596
Pridružen: 17 Maj 2000 10:11
Kraj: novomesto.freeride
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a komar »

Vroči mikrofon Val 202 ob 12.00

Vse več je ljubiteljev adrenalinske vožnje v naravnem okolju - po slovenskih gozdovih se vozijo domačini in tujci. O ukrepih inšpekcijskih služb, zakonodaji ...
... kaznih in izkušnjah na terenu bomo govorili pred Vročim mikrofonom, točno opoldne na Valu 202.

http://www.rtvslo.si/val202/modload.php ... &c_id=7523
LP
Uporabniški avatar
leroy
trust no one
Prispevkov: 13680
Pridružen: 13 Okt 2002 20:09
Kraj: k.o.p.e.r.

Odgovor Napisal/-a leroy »

kr neki... sama represija in kazni, bežno so omenili, da bi bilo pametno naredit tudi kakšen poligon za tiste ki imajo take potrebe :twisted:
Uporabniški avatar
El Tomzo
član
Prispevkov: 1479
Pridružen: 20 Avg 2005 12:29
Kraj: Emona-Savus fluvius

Odgovor Napisal/-a El Tomzo »

Hja, poligon stane, folk nerad plačuje vstopnice, na koncu se pa še navadiš in navaličaš. :D
Nikoli nisem toliko hodil po hribih kot odkar sem pričel kolesarit.
Uporabniški avatar
ziqa
član
Prispevkov: 104
Pridružen: 15 Mar 2008 20:31
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ziqa »

Da se naveličaš ne drži, saj nikoli ne boš 100% obvladal svojega kolesa. Lahko rečeš da po "nekem" času dosežeš cilje. Lp
Uporabniški avatar
El Tomzo
član
Prispevkov: 1479
Pridružen: 20 Avg 2005 12:29
Kraj: Emona-Savus fluvius

Odgovor Napisal/-a El Tomzo »

100% obvladanje = 0% adrenalina :mrgreen:
Nikoli nisem toliko hodil po hribih kot odkar sem pričel kolesarit.
Uporabniški avatar
Zan15
član
Prispevkov: 917
Pridružen: 28 Jun 2007 19:30
Kraj: Selška Dolina

Odgovor Napisal/-a Zan15 »

El Tomzo napisal/-a:100% obvladanje = 0% adrenalina :mrgreen:
Točno tako
eXtreme Vital, 69 Slam, kolesarska točka - POC
MTBiker21
član
Prispevkov: 274
Pridružen: 15 Feb 2003 14:55
Kraj: Škofjeloški hribi in doline

Odgovor Napisal/-a MTBiker21 »

Zan15 napisal/-a:
El Tomzo napisal/-a:100% obvladanje = 0% adrenalina :mrgreen:
Točno tako
Pa obesit se na zadnjo bremzo, vse razrit, ko en majmun, in se skantat v prvo drevo --> v gostilni pa frajarit na freeride sceno 8) , pa kako je to nevarno, pa kako so planinci tečni, "k' kar neki sikajo". :?

Treba bo pričet z gorsko kolesarskimi krožki po šolah, tako kot imajo planinske krožke na dveh nogah, bi morali imeti še sekcijo na dveh kolesih, da se mularijo malo vzgoji.
Uporabniški avatar
El Tomzo
član
Prispevkov: 1479
Pridružen: 20 Avg 2005 12:29
Kraj: Emona-Savus fluvius

Odgovor Napisal/-a El Tomzo »

MTBiker21 napisal/-a:Treba bo pričet z gorsko kolesarskimi krožki po šolah, tako kot imajo planinske krožke na dveh nogah, bi morali imeti še sekcijo na dveh kolesih, da se mularijo malo vzgoji.
Ja, od 7. leta pa do 12.
Potem pa počasi na poligone DH furat tja do 25. leta oz. do kakšne hude poškodbe.
In šele nato spet obnovit znanje iz osnovne šole in furat turno kolesarstvo.

To je čisto povezano s hormoni in zmožnostjo regeneracije ( ter stalno zvezo).

Ko sem bil mali - ma kakšno ekološko furanje! Gremo, AKCIJA! Prah, pa da so se črte delale (ok, kolikor se je s poniji in rogovim dirkalcem dalo to delat). Avtomatika sem gonil v črnuški hrib, dokler se ni pregrel!

Zdaj pa starost, služba, redni seks - to človeka zmatra.
Šele sedaj pride na vrsto turno kolesarstvo ... :D
Nikoli nisem toliko hodil po hribih kot odkar sem pričel kolesarit.
Uporabniški avatar
Mako
Šef klinike
Prispevkov: 940
Pridružen: 23 Sep 2004 10:41
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mako »

:lol:
Uporabniški avatar
thunderbolt
član
Prispevkov: 627
Pridružen: 28 Feb 2007 20:54
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a thunderbolt »

Zaradi mnogih konfliktov, ki jih gorski kolesarji doživljamo s pohodniki, semi zdi pomembno, da smo ob neprimerni oz. nevarni vožnji tudi samokritični. To pišem zato, ker sem bil danes sam priča brezglavemu divjanju, ki bi lahko imelo hude posledice. Peš sem se namreč odpravil na debni vrh. Ta pešpot spada med bolj obljudene, zato bi od kolesarjev pričakoval večjo mero previdnosti in uvidevnosti do peščev. Mimo mene se je okoli 18:45 pripeljal fant z gloryjem DH 2008 in s fullface čelado (več žal nisem uspel opaziti, ker je šel prehitro), ki je kljub množici pešcev, dol žgal na polno - brez kakršnekoli upočasnitve ob srečanju. Verjamem, da omenjeni frajer prebira tablo - sam bo že vedel kdo je.

Kljub temu, da se tudi sam podim po pešpoteh, sem bil nad vožnjo ogorčen, kaj šele kakšen rekreativec brez posluha za gorsko kolesarjenje. In potem je ob podobnih incidentih polno vprašajev in množičnega pljuvanja po pohodnikih - naj ne pride do dneva, ko se bo kakšen kolesar zaletel in huje poškodoval pohodnika, ker nas bodo potem pa res s pištolami gnali iz gozdov (mogoče malo pretiravam, ampak ne dosti)

LP

tadej
Uporabniški avatar
thunderbolt
član
Prispevkov: 627
Pridružen: 28 Feb 2007 20:54
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a thunderbolt »

Zaprtje spusta iz Osolnika v Škofjo Loko?!

Ne vem, mogoče se me drži neke vrste sreča, ampak zadnje čase doživljam na turah (in tudi peš) veliko neprijetnosti s pohodniki in kolesarji.

Težko zadržujem jezo ob današnjem soočenju z nekim pohodnikom na osolniku. Jezen nisem nanj, temveč na nekaj bebcev na kolesih. S kolegom sva se spuščala proti škofji loki, nakar sva srečala omenjenega pohodnika. Ustavila sva se, nato pa se je začela naša diskusija. Povedal nama je, da se je stanje na osolniku tekom nekaj let znatno poslabšalo, saj danes že kar mrgoli kolesarjev z "oklepi in motokrosističnimi čeladami". Ti naj bi dol divjali in se ne ozirali na pešče. Povedal nama je, da hodi gor z družino in da ga je strah hodit gor, ker ima s sabo 5-letnega otroka in se boji, da bi ga povozili. Povedal je, da se pred gostilno Rožnik pripelje nek avto z LJ registracijo (se mi zdi, da je omenil še neko prikolico), ki skipa ven kolesarje, ki se nato brezglavo spuščajo po hribu dol. Rekel je, da ne ve, na koga drugega se naj obrne, kot pa na policijo. Obvestil naj bi že škofjeloško policijsko postajo, s katero je dogovorjen, da se bo ob morebitnem klicu nemudoma odzvala in poslala patrulje. Tudi osolniški veleslavni kmet (ne vem, kako se piše) in ostali naj bi bili o tem obveščeni in bodo tudi sami začeli klicati policijo. Nama je to povedal na zelo prijazen način - mi2 sva mu tudi razložila, da mi sami tega ne podpiramo in tak način vožnje obsojamo, da se na hrib ne šatlamo in da ne hodimo na hrib zgolj zaradi spusta (ampak, kako bo nekdo, ki o kolesih nima pojma razločeval med DH, FR in AM). Ne rečem, da so brezglavi samo DH in FR riderji, ampak po opisu pohodnika, naj bi bili problem prav ti fantje.

Možakar mi je deloval bolj obupan, kot jezen in ni bil nek zagrenjenež, ki mu gre vse na jetra. Lahko rečem, da ga povsem razumem. Spraševal se je tudi, zakaj nimamo nobene urejene proge po kateri bi se lahko podili? Sam pa sem se vprašal, zakaj ti, očitno dobro organizirani fantje, ne hodijo divjat tja kamor bi lahko in delajo sranje po vseh interesantih z avtom dosegljivih kucljih okoli Ljubljane (npr. Krim)?!
:mad: oo[] :MAD

LP

tadej
Uporabniški avatar
matejmah
član
Prispevkov: 152
Pridružen: 13 Avg 2006 16:46
Kraj: bišoflak
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a matejmah »

thunderbolt napisal/-a:Zaprtje spusta iz Osolnika v Škofjo Loko?!

Ne vem, mogoče se me drži neke vrste sreča, ampak zadnje čase doživljam na turah (in tudi peš) veliko neprijetnosti s pohodniki in kolesarji.

Težko zadržujem jezo ob današnjem soočenju z nekim pohodnikom na osolniku. Jezen nisem nanj, temveč na nekaj bebcev na kolesih. S kolegom sva se spuščala proti škofji loki, nakar sva srečala omenjenega pohodnika. Ustavila sva se, nato pa se je začela naša diskusija. Povedal nama je, da se je stanje na osolniku tekom nekaj let znatno poslabšalo, saj danes že kar mrgoli kolesarjev z "oklepi in motokrosističnimi čeladami". Ti naj bi dol divjali in se ne ozirali na pešče. Povedal nama je, da hodi gor z družino in da ga je strah hodit gor, ker ima s sabo 5-letnega otroka in se boji, da bi ga povozili. Povedal je, da se pred gostilno Rožnik pripelje nek avto z LJ registracijo (se mi zdi, da je omenil še neko prikolico), ki skipa ven kolesarje, ki se nato brezglavo spuščajo po hribu dol. Rekel je, da ne ve, na koga drugega se naj obrne, kot pa na policijo. Obvestil naj bi že škofjeloško policijsko postajo, s katero je dogovorjen, da se bo ob morebitnem klicu nemudoma odzvala in poslala patrulje. Tudi osolniški veleslavni kmet (ne vem, kako se piše) in ostali naj bi bili o tem obveščeni in bodo tudi sami začeli klicati policijo. Nama je to povedal na zelo prijazen način - mi2 sva mu tudi razložila, da mi sami tega ne podpiramo in tak način vožnje obsojamo, da se na hrib ne šatlamo in da ne hodimo na hrib zgolj zaradi spusta (ampak, kako bo nekdo, ki o kolesih nima pojma razločeval med DH, FR in AM). Ne rečem, da so brezglavi samo DH in FR riderji, ampak po opisu pohodnika, naj bi bili problem prav ti fantje.

Možakar mi je deloval bolj obupan, kot jezen in ni bil nek zagrenjenež, ki mu gre vse na jetra. Lahko rečem, da ga povsem razumem. Spraševal se je tudi, zakaj nimamo nobene urejene proge po kateri bi se lahko podili? Sam pa sem se vprašal, zakaj ti, očitno dobro organizirani fantje, ne hodijo divjat tja kamor bi lahko in delajo sranje po vseh interesantih z avtom dosegljivih kucljih okoli Ljubljane (npr. Krim)?!
:mad: oo[] :MAD

LP

tadej
A to je tisto k pripelje v gosteče ne dirt
Uporabniški avatar
Mako
Šef klinike
Prispevkov: 940
Pridružen: 23 Sep 2004 10:41
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mako »

Anžič, kmet pod Osolnikom, je pred dvema tednoma na kolovozu pod vrhom (po njem gre označena pot, ki pripelje na greben) grozil Marijani, da jo bo porinil po travniku, kolo pa zagnal po bregu navzdol.

Tudi peš ni smela naprej, samo naravnost dol čez senožeti - jasno peš, tako da jo je lahko imel na muhi.

Tam še nikoli ni bilo konflikta z Anžičem, vsaj da bi jaz vedel. Morda je povezano s tem, kar je Tadej zapisal. :evil:
Uporabniški avatar
thunderbolt
član
Prispevkov: 627
Pridružen: 28 Feb 2007 20:54
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a thunderbolt »

Ta pohodnik ni omenjal nobenega anžiča, ampak nekega hriberška (če me spomin ne vara). Mislil sem, da misli na kmeta na osolniku (anžiča), ampak očitno ne.
Uporabniški avatar
Keki
Topalović d.o.o.
Prispevkov: 5034
Pridružen: 05 Sep 2003 22:07
Kraj: KAMNIK

Odgovor Napisal/-a Keki »

Samo problem ni samo v "mulariji", ki se šatla in potem zganja celega hudiča med spustom.
Tudi med takimi, ki pridejo na mestne kucle na svoj pogon se najdejo takšni primerki, zato posploševanje, da prihaja do takih/teh konfliktov samo zaradi šatlarjev ni na mestu.
Uporabniški avatar
ZigaK
15° čeh
Prispevkov: 1709
Pridružen: 18 Okt 2006 09:17
Kraj: KrG - Litija

Odgovor Napisal/-a ZigaK »

Keki imaš prav, to je posploševanje.
Se boš pa najbrž strinjal, da je procent nevzgojenih med "mularijo ki se šatla" večji kot med tistimi na lasten pogon.
Potem pa še upoštevaj, da se s šatlanjem (lahko) isti vzpon pelje n-krat, na lastni pogon pa 1x ali max 2x.
I would be able to pick off any of them. All of them. No problem.
Uporabniški avatar
LOV2XLR8
smooth cat
Prispevkov: 6226
Pridružen: 24 Jul 2004 00:57
Kraj: NowHere

Odgovor Napisal/-a LOV2XLR8 »

Ze res, da niso krivi samo in izkljucno "shuttlerji", pravzaprav lahko k dobrim ali slabim odnosom pripomore prav vsak, pri cemer je se najmanj vazno kolo ali pa celada. Kdo nosi levji delez za stanje in nastrojenost na nekaj obcutljivih tockah (Nanos, Caven, Krvavec, itd.) pa najbrz ni potrebno razpravljati...
Uporabniški avatar
thunderbolt
član
Prispevkov: 627
Pridružen: 28 Feb 2007 20:54
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a thunderbolt »

Glede posploševanja: sam sem zapisal, da se zavedam, da problem niso le šatlarji, ampak za nekoga, ki pojma nima o kolesih smo vsi gorski kolesarji isti brezobzirneži. To se mi zdi glede na stopnjo poznavanja kolesarstva v sloveniji povsem "naraven pojav". Škodo, ki jo naredi mogoče 10 brezglavih kolesarjev, ne bo popravilo 50 obzirnih kolesarjev. V bistvu bo ta večina naj**** zaradi tistih parih, na katere pohodniki sploh ne utegnejo izliti besa, saj odbrzijo mimo. In to me pri tej stvari najbolj moti.
Če se situacja na tem področju popolnoma zaostri, večini teh kolesarjev itak ostanejo rezervati (bike parki), sam pa raje neham kolesarit, če bi bil omejen samo na bike park.
Zadnjič spremenil thunderbolt, dne 12 Sep 2008 11:19, skupaj popravljeno 2 krat.
problematiks
KontraRevolucionar
Prispevkov: 5956
Pridružen: 23 Feb 2002 17:17

Odgovor Napisal/-a problematiks »

Se strinjam, nekega bontona se je na teh poteh treba drzat in taki primerki, kot so tu omenjeni, delajo konkretno v prid vecji nastrojenosti proti kolesarjem.
Bi pa omenil tudi to, da bi bilo tu pa tam fajn videt malo racionalnejse obnasanje tudi s strani pohodnikov.Ravno to nedeljo smo se vozili po nasih kucljih in nekaj sto metrov spusta je bilo tudi po makadamu.Priznam, dol je letelo kar konkretno, ko pa sem prisel okoli blagega ovinka, zagledam pred sabo gruco pohodnikov, ki so zasedli dobesedno celo cesto.No, na hitrost hoje sem upocasnil dobrih pet metrov pred njimi in sem verjetno marsikoga tudi malcek prestrasil, bi slo pa vse skupaj precej manj na tesno, ce jih ne bi bilo po celi cesti polno.Si niti nocem predstavljat, kaj bi bilo, ce bi kdo priletel okoli ovinka s terencem, ker bi verjetno leteli kot keglji...

Marko
Uporabniški avatar
ZigaK
15° čeh
Prispevkov: 1709
Pridružen: 18 Okt 2006 09:17
Kraj: KrG - Litija

Odgovor Napisal/-a ZigaK »

Najprej je treba pred lastnim pragom pomest.
V ovinek greš s tako hitrostjo, da se lahko še pravočasno ustaviš, če te za ovinkom čaka npr. kamion namesto pohodnikov.
I would be able to pick off any of them. All of them. No problem.
Uporabniški avatar
morphx
član
Prispevkov: 96
Pridružen: 17 Avg 2004 11:53
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a morphx »

enako velja za pohodnike, da hodijo dovolj blizu roba vozisca, da se lahko umaknejo pravočasno ;) tudi če pride kamion

EDIT: cestišča, ne vozišča :D
Odgovori