Za resnejše žaganje se vsekakor držte MojoJojo-tovega priporočila.
Drugače pa vsekakor žagice z rezilom daljšim od 21cm, ki precej olajšajo delo pri obilnejših premerih dreves in vejevja.
Sam imam trenutno v uporabi tole:

Celotna žagica je dolga okroglih 50cm, samo rezilo 33cm. Ni zložljiva. Na rucaku je na zunanji bočni strani in je popolnoma nemoteča.
Prava zverinica. Edina šibka točka je ta, kar je opisal Mojo v svoji 3.točki. Rez pri debelejši hlodovini ni raven in zna malo jebat v glavo. Zaradi same dolžine se tudi rada zvije, predvsem pri kakšnih čudnih pozicijah in kotih rezanja. Recimo pri podobni žagi (Lidl al' Hofer, ne vem, ker mi je bila podarjena) z rezilom dolgim 'samo' 27cm so bile te težave precej manjše oz. zanemarljive. Nisem je uspel zlomit v enem letu aktivne uporabe, ampak je šla v pokoj zaradi obrabe --> enostavno ni več rezala
btw. deblo na fotki je bilo prežagano v parih minutah (2-3min). Samo v vednost.
Prijatelj je za letošnje čiščenje namensko kupil manjšo ločno žago. Po spominu bi rekel da je rezilo nekje 45cm dolgo. Mogoče bo sam napisal kaj več.
No, to je pa druga zgodba

Zadel je terno

Mislim da je bil kar malo jezen, ker je vse debelinkote dobil on v obdelavo
Na kratko --> neprimerljivo boljše in lažje se žaga (za razloge beri Mojotov post).
Velik minus je vsekakor da v rucak ne gre in z njo bi bilo res nerodno delat še kakšne daljše turce. Ampak če si že kdo kupi to žago, pomeni da bo imel dosti dela. Kar bo to pomanjkljivost vsekakor odtehtalo. No, pri ločni je tudi problem žagat kakšne mikade, ker rabiš malo več placa za normalno delo. Cena le-te tudi ni bila visoka.
Tiste manjše zložljive žagice pa vsekor pridejo prav za 'sprotna' opravila, ker so lahko bp kot sestavni del opreme v rucaku.
Mogoče nebi bilo slabo, da bi sedaj vsaka grupa/skupina bajkerjev na turi imela vsaj eno žagico s sabo. Neobvezno.
Ker mislim da nam je vsem jasno ... če si sami ne bomo spucali ... se bomo načakali. Kar je za pohodnike prehodno lahko še zdaleč ni uporabno za nas. Osebno sem bil na eni stezi, ki je bila deklarirana na uradni strani kot očiščena. 2h sem žagal in nisem bil niti na polovici .. In tudi ni fer taktično čakat da ti kolegi bajkerji popedenajo trejl, ti pa uletiš kao ko je glih fertik ..