...a en stop je pa le manj.

Evo še moj komentar in dokaz o uspešnosti Milkovega dela iz prve roke. Vse pohvale za najdeno in očiščeno traso. Zanimivo, da sem imel največ orientacijskih problemov tik pod vrhom obeh vzponov, kjer tudi intuicija lahko odpove. Ključni del spusta je res odlično označen s temno rdečimi puščicami, a z rdečimi stekli na očalih v temačni hosti sem stezico parkrat grdo zgrešil.MiRu napisal/-a:.En mož t.j. jaz sem izvedel celodnevno akcijo čiščenja in markiranja poti Vrše-Gaber-Ščura-Travno brdoSpust je za tiste,ki obvladajo.MaTo je že eden tistih![]()
![]()
Še danes se mu smeji,pa čeprav je malo bluzil in 4 urno turco razpotegnil na celodnevno.
Motorka je za večje posege, kjer je drevje debelejše al pa obseg del večji. Mi lohk verjameš da mi ni blo lahko ko sem ko nesu v rukzaku na Čaven. Pa še čudak sem zgledalbhocewar napisal/-a:Sem že razmišljal, da bi probal izdelat mini motorko z modelarskim motorjem na alkohol.
Pa na koncu ugotoviš, da je dobra žaga in ta prava roka še vedno bolj priročno.
Ja pa ne zaradi motorkeTINKO napisal/-a:bhocewar napisal/-a: Pa še čudak sem zgledal
V bistvu imaš prav, ampak....Depresija napisal/-a:Malo za šalo, malo zares![]()
Kakšenkrat je bolje sam poskrbeti da ekonomsko zanimiv les postane 'nezanimiv' ...
(raje kot da nekdo pririne po njega s težko mehanizacijo ..)
A ne nosiš ti ašovčiča s sabo?Depresija napisal/-a:In žagico je neprimerno lažje imet skozi s sabo v primerjavi z lopato
kar nekaj, ko grem kaj takega delat mam ašoviča zraven pa gremo našiDepresija napisal/-a:Vprašanje zate .. kolko lopat zemlje si pa že ti nametal?![]()
Teži se k temu, da se to počne sproti na turi ... saj da bi kdo šel namensko kaj popucat je mišn imposibl.
Že tako je nekaterim težko sploh veje umaknit, kaj šele žagat in 'trajno sanirat' ...
In žagico je neprimerno lažje imet skozi s sabo v primerjavi z lopato
Ti bom jaz pojasnil. Ne znamo, niti ne upamo skakat čez debla, še bolj se pa bojimo skokov. Pač uglavnem sami pusiji.Killa napisal/-a:dajte mi nekaj pojasnit - razumem tiste, ki režejo hlode, kjer drevesa pod kotom ležijo na progo in so visoko, ni mi pa jasno zakaj folk reže debla, ki so praktično na tleh? Pa zmeči tri lopate zemlje in imaš mini skok, če ga že z bunnyem ne znaš/upaš preskočit.
vidiš tu je razlika, lopato vzameš s seboj ko greš "kaj takega delat", žagico imaš pa vedno s saboKilla napisal/-a:kar nekaj, ko grem kaj takega delat mam ašoviča zraven pa gremo našiDepresija napisal/-a:Vprašanje zate .. kolko lopat zemlje si pa že ti nametal?![]()
Teži se k temu, da se to počne sproti na turi ... saj da bi kdo šel namensko kaj popucat je mišn imposibl.
Že tako je nekaterim težko sploh veje umaknit, kaj šele žagat in 'trajno sanirat' ...
In žagico je neprimerno lažje imet skozi s sabo v primerjavi z lopato
vau, sicer ne razumem poante, ampak še vseeno vauMojo Jojo napisal/-a:Baterijska tehnologija je počasi že ujela tudi svet motork. Prve motorke že prihajajo na trg, sicer so za
težjo uporabo, ampak ni več razloga, da ne bi izdelali tudi zelo majhne motorke, z npr. 15cm dolgim mečem in
kakšne 2kg max.
Za resno delo v gozdu, bo pač še vedno rak rana slaba avtonomija baterij, čeprav z nekaj packi se bo najbrž dalo
preživeti cel dan v gozdu. Za malo občasno rabo, kot je pa porezat nekaj vej in kakšen hlod na trailu, pa bo najbrž
že dost velik pack kakršne uporabljamo za svoje lučke.
http://www.youtube.com/watch?v=GtIoufqS ... re=related
PS: pri razvoju elektronike in baje tudi proizvodnji sodeluje tudi slovenska firma.
odlično, si se potrudilKilla napisal/-a:evo primeri iz te strani:
Killa napisal/-a:
waw, Žiga! pa ti si ko ciganka za kristalno krogloZigaK napisal/-a: 1. slika: se ne vidi ampak tole je zelo strm del poti, deblo ima pa vsaj 35cm premera (glej žagico), skratka ni varjante banihopat, razen če nisi ekspert.