Mali oglasi - cena
Mali oglasi - cena
V malih oglasih je pogosto opaziti, da prodajalec ne napiše cene prodajanih stvari. Ker se mi zdi, spraševanje po ceni izguba časa, predlagam, da je cena pogoj za objavo oglasa.
Re: Mali oglasi - cena
+1yogo napisal/-a:V malih oglasih je pogosto opaziti, da prodajalec ne napiše cene prodajanih stvari. Ker se mi zdi, spraševanje po ceni izguba časa, predlagam, da je cena pogoj za objavo oglasa.
pri tebi je tako ali tako drugačna cenovna politikawhatever napisal/-a:Se ne strinjam

po izkušnjah
... sicer pa offtopic

Cena je stvar pogajanj. Lahko prodajalec da svojo (v oglasu), lahko pa pričakuje prvo ponudbo od potencijalnega kupca, če misli da bo tako več dobil.yogo napisal/-a:V malih oglasih je pogosto opaziti, da prodajalec ne napiše cene prodajanih stvari. Ker se mi zdi, spraševanje po ceni izguba časa, predlagam, da je cena pogoj za objavo oglasa.
Naj se vsak odloča po svoje.
Vsekakor. Ravno zato je dobro, da je cena že v izhodišču postavljena, torej znana vsem potencialnim kupcem. Sicer se ceno lahko vedno postavi nekoliko više in pripiše zraven, da je stvar pogajanj. Neka izhodiščna cena pa bi vsekakor morala bit. To je praksa na vseh tujih forumih, ne samo na MTB sceni.igorl napisal/-a:Cena je stvar pogajanj. Lahko prodajalec da svojo (v oglasu), lahko pa pričakuje prvo ponudbo od potencijalnega kupca, če misli da bo tako več dobil.yogo napisal/-a:V malih oglasih je pogosto opaziti, da prodajalec ne napiše cene prodajanih stvari. Ker se mi zdi, spraševanje po ceni izguba časa, predlagam, da je cena pogoj za objavo oglasa.
Naj se vsak odloča po svoje.
Whatever: sicer se mi ne ljubi trošit časa s tabo, pa vseeno, kakšno utemeljitev želiš? Btw: zakaj že tvoj oglas vedno vsebuje tudi okvirno ceno??

yogo napisal/-a:Neka izhodiščna cena pa bi vsekakor morala bit
http://mtb-forum.si/phpbb/viewtopic.php?f=38&t=159210yogo napisal/-a:zakaj že tvoj oglas vedno vsebuje tudi okvirno ceno??
O cem ti pises? V mojemu oglasu so skoraj vedno cene (ce ne vedno).
Zgornji dve trditvi se ti tepeta.
Primer tujega foruma http://mercatino.mtb-forum.it/p-117099- ... Claymore-1 - nope, ni cene.yogo napisal/-a:Neka izhodiščna cena pa bi vsekakor morala bit. To je praksa na vseh tujih forumih, ne samo na MTB sceni.
Se vedno se nisi razjasnil - lahko tudi na privat, ker me RES zanima o cem se gre.yogo napisal/-a:pri tebi je tako ali tako drugačna cenovna politika. Vsak kupec ima drugačno ceno
Še 1x preberi kar si napisal. Vidim, da si maš čas za raziskavewhatever napisal/-a:yogo napisal/-a:Neka izhodiščna cena pa bi vsekakor morala bityogo napisal/-a:zakaj že tvoj oglas vedno vsebuje tudi okvirno ceno??
http://mtb-forum.si/phpbb/viewtopic.php?f=38&t=159210
O cem ti pises? V mojemu oglasu so skoraj vedno cene (ce ne vedno).
Zgornji dve trditvi se ti tepeta.
Primer tujega foruma http://mercatino.mtb-forum.it/p-117099- ... Claymore-1 - nope, ni cene.yogo napisal/-a:Neka izhodiščna cena pa bi vsekakor morala bit. To je praksa na vseh tujih forumih, ne samo na MTB sceni.
Se vedno se nisi razjasnil - lahko tudi na privat, ker me RES zanima o cem se gre.yogo napisal/-a:pri tebi je tako ali tako drugačna cenovna politika. Vsak kupec ima drugačno ceno

Aha, gremo zdaj naredit grafe koliko folka ima ceno in koliko ne
Nakladas. Eni imajo ceno, drugi nimajo - vsak naj se sam odloca.
Over&out.

Over&out.
V bistvu me tvoje mnenje ni dost zanimalo. Če pa si že štartal s polnim gasom, potem izpelji zadevo do konca
. Še vedno čakam statistično analizo 
Sicer pa cenim, da vsaj v svojih oglasig vedno napišeš ceno

Sicer pa cenim, da vsaj v svojih oglasig vedno napišeš ceno

Pa dej yogo... trollaš.
Odločitev vsakega posameznika.
Če daš ceno, prej začnejo poizvedovanja ampal jo zato tudi vsi zbijajo.
Če ne daš cene pozneje stečejo poizvedovanja ali pa sploh ne. Tisti, ki se javijo ne težijo že v prvem stavku koliko znižaš, znebiš se firbcov, ki sem jim še impulzov za telefon škoda zdi.
Prednosti in slabosti pač...
Če ne daš cene pozneje stečejo poizvedovanja ali pa sploh ne. Tisti, ki se javijo ne težijo že v prvem stavku koliko znižaš, znebiš se firbcov, ki sem jim še impulzov za telefon škoda zdi.
quote]
Odprl sem debato
. Prodajalec prodaja za denar, zato je cena izhodišče. Seveda se marsikdo ob tem cenka za par Eur, ampak to je del tega in bolj kot ne "problem" prodajalca, ki se, hočeš nočeš, mora s tem sprijaznit, če želi prodat. V nasprotnem primeru lahko zadevo tudi podari
.
Smisel prodaje je, da se zadeva proda. Če je razlog za ne-objavo cene v tem, da je le ta postavljena previsoko ( kar je običajno pravilo)...je to druga stvar. V tem primeru prodaja ne bo stekla, ker je razlog ravno v ceni... pa bila javno objavljena ali pač ne
. Se pravi, da cilj in namen nista bila dosežena.
V kolikor pa želi prodajalec iztržit kar se da največ, lahko tudi licitira. V tem primeru je lahko cena tudi skrivnost. V najboljšem primeru bo zadeva prodana za toliko, kolikor bo kupec pripravljen plačat. tako, da smo spet na začetku
btw: kaj smatraš kot troll?
Sicer se pa lahko tema tudi zaklene / briše. Očitno ni interesa za spremembe.
[/quote]mrd napisal/-a:Pa dej yogo... trollaš.
Odprl sem debato

Smisel prodaje je, da se zadeva proda. Če je razlog za ne-objavo cene v tem, da je le ta postavljena previsoko ( kar je običajno pravilo)...je to druga stvar. V tem primeru prodaja ne bo stekla, ker je razlog ravno v ceni... pa bila javno objavljena ali pač ne

V kolikor pa želi prodajalec iztržit kar se da največ, lahko tudi licitira. V tem primeru je lahko cena tudi skrivnost. V najboljšem primeru bo zadeva prodana za toliko, kolikor bo kupec pripravljen plačat. tako, da smo spet na začetku

btw: kaj smatraš kot troll?
Sicer se pa lahko tema tudi zaklene / briše. Očitno ni interesa za spremembe.
Ponovno odpiram debato, saj menim, da bi bilo res potrebno dodati par pravil pri pisanju malih oglasov.
- obvezna okvirna cena - edini forum/stran, ki ga poznam, kjer so oglasi brez cene še dopustni
- obvezna slika vsakega prodajanega predmeta
- prepovedano odpiranje več tem hkrati - nepotrebno je, da ima vsak vijak svoj oglas. Prav danes se je na vrhu malih oglasov nabralo nekaj takih primerov
''Obtoženci'' prosim ne jemljite osebno, stvar izpostavljam, ker menim, da bi se tako precej olajšalo in posplošilo ''poslovanje'' tu na tabli. Saj cena ne rabi bit definitivna in kot pribita, iz mojih izkušenj je itak cenkanje prisotno v 99,9% primerov.
- obvezna okvirna cena - edini forum/stran, ki ga poznam, kjer so oglasi brez cene še dopustni
- obvezna slika vsakega prodajanega predmeta
- prepovedano odpiranje več tem hkrati - nepotrebno je, da ima vsak vijak svoj oglas. Prav danes se je na vrhu malih oglasov nabralo nekaj takih primerov
''Obtoženci'' prosim ne jemljite osebno, stvar izpostavljam, ker menim, da bi se tako precej olajšalo in posplošilo ''poslovanje'' tu na tabli. Saj cena ne rabi bit definitivna in kot pribita, iz mojih izkušenj je itak cenkanje prisotno v 99,9% primerov.

Feet in the pedals, head in the clouds 

Glede CENE in SLIK se popolnoma strinjam. Izgleda, pa da ni "politične" volje za spremembe 

Cena in slika se mi ne zdita obvezni, saj če te moti, da ni podatka, pojdi dalje.
Če se kdo ne drži pravil glede združevanja posameznih ogasov, lahko tak prispevek/oglas prijaviš. Bo imel admin lažje delo.
P
Če se kdo ne drži pravil glede združevanja posameznih ogasov, lahko tak prispevek/oglas prijaviš. Bo imel admin lažje delo.
P
Meh... Veliko bolj smiselno bi se mi zdelo da bi dovolili linkanje oglasov, seveda če vsebuje link vse potrebne informacije, kot da je dovoljeno objavljanje oglasov brez slik in cen in posledično večdnevno čakanje samo za to, da ugotoviš dve osnovni sestavini pri poslovanju - ceno in lastnosti predmeta... Ampak ok, zgleda da ''večina'' tega ne želi, čeprav nasploh močno dvomim v obiskanost te teme.
Oglasov pa ne bom prijavljal, nočem kvariti razpoloženja in priložnosti kolegom tu na forumu, če pa to vidijo, upam, da bodo popravili napake.
Oglasov pa ne bom prijavljal, nočem kvariti razpoloženja in priložnosti kolegom tu na forumu, če pa to vidijo, upam, da bodo popravili napake.

Feet in the pedals, head in the clouds 

točno to..._aljaz_ napisal/-a:da je dovoljeno objavljanje oglasov brez slik in cen in posledično večdnevno čakanje samo za to, da ugotoviš dve osnovni sestavini pri poslovanju - ceno in lastnosti predmeta...
Tukaj dam tudi jaz zelo prav!
...live for something or you'll die for nothing!
-
- član
- Kraj: Lj
Točno to x2yogo napisal/-a:točno to..._aljaz_ napisal/-a:da je dovoljeno objavljanje oglasov brez slik in cen in posledično večdnevno čakanje samo za to, da ugotoviš dve osnovni sestavini pri poslovanju - ceno in lastnosti predmeta...
Nobody can be exactly like me. Sometimes even I have trouble doing it.-- Tallulah Bankhead
Ma to bi moralo bit itak vsem ki kaj prodajajo logično sam očitno jim nihyperskunk napisal/-a:Točno to x2yogo napisal/-a:točno to..._aljaz_ napisal/-a:da je dovoljeno objavljanje oglasov brez slik in cen in posledično večdnevno čakanje samo za to, da ugotoviš dve osnovni sestavini pri poslovanju - ceno in lastnosti predmeta...

Jp, teli mali oglasi so zelo nepregledni in veckrat tudi ne podajo kljucnih podatkov. Mali oglasi bi morali imeti 3 zavohke. Zavihki bi bili:
- kolesa
- rezervni deli
- oprema (oblacila, scitniki)
VSekakor pa bi morala biti obvezna zacetna cena in slika. Ne pa da so oglasi, kjer je samo link do bolhe...
- kolesa
- rezervni deli
- oprema (oblacila, scitniki)
VSekakor pa bi morala biti obvezna zacetna cena in slika. Ne pa da so oglasi, kjer je samo link do bolhe...
Mislim, kam pelje ta svet.
In zakaj nihče ne pobriše takšnih oglasov.
Hvala.
Če nisi sposoben napisati primernega oglasa z ceno, opisom in slikami, sploh ne vem, zakaj pišeš.Keemoa:) napisal/-a:
Prodam bmx wethepeople. Za vec info pisi.
In zakaj nihče ne pobriše takšnih oglasov.
Hvala.
Planinec...Gorski kolesar...Enduro motorist!
Zal obstajajo lenuhi...
Kazen za njih je, da bodo zelo tezko kaj prodali...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kazen za njih je, da bodo zelo tezko kaj prodali...

Sent from my iPhone using Tapatalk
moj arsenal: http://www.simonpuklphoto.com/specs
Vse prodam
Vse prodam