Tovarišija,
se oglašam z veliko zamudo. Gužva v službi ob koncu semestra, predvsem in še enkrat pa STKP.
R4ndom: Za naše konce ... planinska s Trstelja direkt v Lipo sploh ni označena na zemljevidu

Dol s Trstelja (oz got) je pot STKP trase vrisana po asvaltu/širokem makadamu.
Komot jo bi speljali malo po makadamu in potem po konjeniški poti do Lipe
Od Lipe naprej so tud boljše variante .... mah za turiste bo vredu.
Hvala, bomo pregledali. Trasa ni zacementirana za večne čase, radi prisluhnemo vašim predlogom, žal pa tudi pri tistih, ki so nam všeč sledi: ZGS, ZRSVN, lastniki, občine, ....
Mare: Bravo Jože!!! Čestitke. Ko sem te poslušal na valu 202 sem se že zbal, da boš izdihnil, ko si kar pozabil vdihnit pri opisu celotne trase. Res veličasten projekt. V soboto sem izkoristil lepo vreme in zapeljal po delu trase, sevewda kje drugje kot po Gorjancih. Veseli me, da nas niste spustili, prav tako, kot večine ostalih zanimivih in manj znanih delov naše "kokoške". Ob priliki jo mahnem čez Kočevski rog, saj tam okrog Rajhenava že dolgo nisem brcal.
LP in upam, da se kje srečamo. Če bo pa potrebno kaj pomoči pri markiranju, pa sem poleg.
Mare
Mare, hvala za čestitke. Sicer pa imaš tudi ti pri tej stvari svoj delež, Gorjance sem spoznal predvsem na tvojih turah. In ker so fajn so seveda notri. Hvala za ponujeno pomoč, prav na vašem koncu pa nam gre pri označevanju najbolje, markacisti Odbora za planinske poti PZS Dolenjske in Bele krajine so takoj vzeli pot pod svoje okrilje in jo pridno označujejo.
Tudi jaz upam, da se kmalu spet kje vidimo, če me spomin ne vara sva se nazadnje videla pred leti v Prokletijah. Upam da bo tokrat prej in tudi kje bližje
Jernejm: Čestitke za projekt, upam da je to šele začetek.
V zvezi s tem pa eno vprašanje - pot se v celoti izogne Nanosu, Javornikom (Med Postojno in Cerknico), in vsem hribom do Ljubljane, dejansko je tam v na zagodni strani v sredini ena konkretna luknja. Je to zaradi nesodelovanja, premalo interesa lokalnih planincev/kolesarjev, politika? Ker četudi se držite planinskih koč, mi ni jasno zakaj tak ovinek...na zahodu toliko krasnih hribov in poti, tako da človeku res ni jasno zakaj je speljana skozi Sežano in nizki Kras ter Obalo, hribov se pa izogne.
Razumem sicer, da je to turnokolesarska pot, ne gorskokolesarska, da je torej v osnovi prilagojena čim širšemo krogu kolesarjev (predvsem turistov), ampak imam občutek da se je nekaterim krajem izognila namerno...se motim?
Jernej, od Cerkna naprej je izbira ogromna in vse je fajn. Kras je čudovit, to že dolgo vem, zasluge za to pa imajo Kraški kamni. Ko pa smo vozili po Krasu TranSlovenio 1 z Ulijem Stanciem sem videl, da enako očara tudi tujce. In z STKP želimo predstaviti pestrost slovenske pokrajine. Tako je padla odločitev za Kras. In do morja, tudi to ni slučajno, vsi TransAlpi se končajo ali pri velikih italjanskih jezerih ali v Sredozemskem morju.
Samo_: Ja malo smo izviseli na tem koncu, ampak so drugi še bolj (Gorenjska). Najbolj me boli, da gre skozi LJ, Karavanke pa nedotaknjene. Ampak ne da se vsega zajet - je kar je in verjamem da grejo zdaj zadeve v pravo smer.
Samo, Vzhodne Karavanke so dobro zastopane (Uršlja, Peca, Koprivna,...), Zahodne pa pripravljamo v novem projektu Karavanke., ki bo povezal Jezersko-Kofce-Zelenico-planine pod Stolom-Mojstrano-Tromejo. Precej zahtevnejša trasa, več o tem kdaj drugič.
Mare: Čestitke za vodnik. Imam pa vprašanje. Kaj so pa ostale (rdeče označene) sledi in kako se jih lahko "dolpotegne":
Rdeče označene so markirane planinske poti PZS. Že večkrat sem pristojnim na PZS predlagal, da se omogoči tudi javni dostop do teh poti, toda zaenkrat brez uspeha. Potrebno bo pripraviti ustrezno programsko opremo s katero bo mogoče izbrati želene odseke in jih izvoziti v želeni obliki. In rešiti problem avtorskih pravic z drugimi založbami, ki izdajajo planinske zemljevide, kajti v zbiranje in vzdrževanje teh podatkov je vloženega ogromno dela in sredstev.
Matko: namesto napisane min. in maks. višine, bi bilo bolj uporabno skupni višinski metri dviga
Pripravljamo, testiramo različne načine izračuna, razlike so lahko ogromne, najbrž bo to DMR z vrzeljo 5 ali 10 m.
Matko: Cerkev kolesarjev ne spusti na svoje gozdne poti
Žal, to gotovo ni v duhu razmišljanja Jakoba Aljaža