Uporablja kdo od vas CB in PMR postaji?
Na katerem kanalu ste dosegljivi in pod katerim imenom?
Sprašujem, ker omenjeni postaji vedno koristim, ko potujem ali delam v skupini in se mi zdi tudi praktična zadeva tudi pri MTB
Saj sem napisal, da se nikoli nisem šel tega in ne vidim razloga, zakaj bi to trogal s seboj.Fido napisal/-a:Tu očitno res nihče nerazume kaj pomeni biti pravi radioamater in omenjeno meša z mobilcem.
2 metrsko postajo? Pa saj tolk je komaj bicikel dolg.MarE napisal/-a:Priporočam ti, da narediš izpit za radioamaterja, kar sploh ni težko in potem uporabljaš 2m postajo.
Ravno za posploševati ni. V naši familiji je povprečna starost radioamaterjev pod 25 let. Če pa sebe dam stran pa krepko pod 20 let. Tudi sicer je kar nekaj podmladka v našem radioklubu. Je pa res, da brez prave motivacije ne bo mladine poleg in za to je potrebno kar nekaj truda.Lojzepopndekl napisal/-a:Se strinjam, vedno sem računal na repetitorje. Edinkrat ko je postaja odigrala vlogo (ponesrečenko je bilo treba spravit v dolino) sem klical direkt, ker sem vedel da so GRSjevci na Grintovcu (imeli spominski pohod).
Radioamaterji so na žalost izumirajoča vrsta, kar je škoda. Nekoč je bilo to mladini okno v svet tehnike, danes je mulcem visoka tehnologija svaljkanje po kavču s tablico v roki.