My dream bike

Splošna debata na temo gorskega kolesarjenja.
Odgovori
Cybran
član
Prispevkov: 52
Pridružen: 13 Dec 2014 22:54

My dream bike

Odgovor Napisal/-a Cybran »

Torej, po dolgih letih sem se odločil zgraditi svoj dream bike. Ob pisanju tega posta vem, da se boste mnogi zgražali (kot so se kolegi :D ) ampak bear with me. Za osnovo bi rad vzel neko atraktivno kolo s prednjim vzmetenjem, nekaj takega:

Slika

Kolo bi uporabljal za vožnjo po mestu, torej slick gume z nekaj profila ob strani (Ljubljana je eno samo delovišče s polno pastmi). Rad bi imel okvir L in gume 27.5 ali 29 (višina 181cm, sedež bi imel visoko, pravtako balanco). Cilj mi je hitra in udobna vožnja. Vem, da je to področje trekking koles, vendar želim videz atraktivnega gorskega kolesa. Zanima me več stvari, npr. ali naj kupim kolo v celoti ali ga sestavim sam. Namreč že lep čas iščem rabljenega, lahko tudi v slabšem stanju do 150€ in nisem dobil niti ene ponudbe. Razlog za tako ceno je pač, da ga mislim parkirati po Ljubljani in toliko je še znesek, da mi ne bi bilo hudo če mi ga ukradejo. Največje težave imam z okvirjem, težko definiram kaj hočem, preprosto ko vidim, vem da tisto želim.

Slika
Uporabniški avatar
SpinM
član
Prispevkov: 174
Pridružen: 09 Maj 2006 16:56

Re: My dream bike

Odgovor Napisal/-a SpinM »

Če se želiš ukvarjati s sestavljanjem kolesa, s 150 € po moje ne boš prišel daleč. Razen seveda, če te to izredno veseli in imaš časa na pretek, saj boš v okviru proračuna zbiral predvsem odpadne komponente. Bolj racionalno bi bilo, da kupiš kompletno rabljeno kolo.

Kolikšno kolesarsko znanje imajo tatovi koles težko realno ocenim - zdi se mi, da gledajo bolj na izgled koles, pa npr. Shimano opremo morda še znajo porangirat po napisih (Acera --> Alivio --> Deore -->...), potem pa se najbrž že konča. Napisi na kolesu, kot so: Scott, Fox in Rock Shox so tudi vaba za tatove. Želim reči, da "atraktivno" kolo ni najbolj primerno za parkiranje in puščanje po mestu. Prej ko slej bo zamenjalo lastnika.
powered by gorenjska trma
cronos
član
Prispevkov: 76
Pridružen: 10 Apr 2004 08:09

Re: My dream bike

Odgovor Napisal/-a cronos »

Za puščanje po Ljubljani kupi čimgrše kolo z budgetom ki ga omenjaš, ga usposobi da bo vozen in to je to. Bolj ko ga boš rihtal in delal "atraktivnega", prej bo šel, lopovi jih namreč prej opazijo in "dražje" prodajo naprej (verjetno za 10 EUR dražje, vendar ko je kriza in trese je tudi 10 EUR več nekaj :-)...

Za "dream bike" pa boš verjetno potreboval večji budget in že privzeto se takih koles ne pušča po Ljubljani.
Cybran
član
Prispevkov: 52
Pridružen: 13 Dec 2014 22:54

Re: My dream bike

Odgovor Napisal/-a Cybran »

Če kdo ve kje bi se dobilo kakšno primerno kolo bom vesel informacije :)
Crosswind
član
Prispevkov: 164
Pridružen: 11 Dec 2000 16:08

Re: My dream bike

Odgovor Napisal/-a Crosswind »

Glej, če boš imel atraktivno gorsko kolo za parkiranje po Ljubljani, si boš vsak mesec sestavljal novega. Zato vzemi nekaj najbolj neatraktivnega, kar lahko najdeš... kako staro Rogovo gorsko kolo bi znalo ustrezati. Malo poglej na bolho, se prodajajo za male pare...

Sicer si vsak po svoje predstavlja pojme "dream bike" ali pa "atraktivno kolo", ampak če bi jaz šel sestavljati, bi vzel nekaj neobičajnega, npr. Mountain Cycle Moho (mogoče celo CXS) z RS Sid, Spengle ali Spinergy, Maguro HS...itd.
Odgovori